Zimní boty a velikosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9454
1.9.10 11:32

zimni boty/velikosti

ahoj…zajima me zatim ciste teoreticky pac vim ze kazdy dite je unikat :-) kolik paru bot jste potrebovali na jednu zimu. myslim tim co se tyka velikosti. otazka vlastne teda zni jak rychle rostou detem nozky…mam ted moznost od kamosky z anglie dovezt pekny kvalitni botky na zimu…tak resim jak to provest s tema velikostma :-) diiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44180
1.9.10 11:43

Omlouvám se za duplicitu, zase to emimino :cert:

Příspěvek upraven 01.09.10 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
1.9.10 11:44
:mrgreen:

Příspěvek upraven 01.09.10 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
1.9.10 11:44

Starší je narozený v červnu, v roce měl velikost asi 22, to ještě nechodil, chodil až v 15 měsících, první boty, podzimní měl 23. Zimní jsme pořizovali ve velikosti 24, měl je asi 2 měsíce, potom potřeboval o číslo větší a koncem zimy ještě o číslo větší. Takže se dá říct, že během zimy mu skočila noha o 3 čísla.

Mladší chodí od roku, první boty měla 18, za chvíli 19, dlouho byla na 20, teď má 21/22. Každá bota má jiné číslování, tvar a střih. Dnes mi řekla prodavačka v obuvi, že čestí a slovenští výrobci mají střihy delší a širší, tudíž většinou stačí „menší“ velikost. Což je pravda. Doma nosí tenké kožené botičky od slovenské firmy sídlící v Bánovcích nad Bebravou, stačí jí 20, ale teď už to má na knop, musíme pořídit 21. Zato boty u Bati kupované na jaře jsou jí dávno malé. Jsou taky pevné, kvalitní, ale zn. přesně nevím..

Snad jen poradit přesně měřit stélku. A taky každé dítě má chodidlo jiné, některé širší a jiné užší. Na to je taky číslování - písmenem, prý u dětských i dospělých velikostí. Širší je G, užší je F. Tak mi to paní vysvětlovala.

Já boty po netu nekupuju, vždy se mi vyplatilo vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daraho
1.9.10 11:45

Ahoj, nám stačila velikost jedna. Vždycky kupuju dětem na zimu tak o číslo větší kvůli dvojím ponožkám.

• Citovat
  • Upravit
9454
1.9.10 11:48

dik..mala ma ted veliskost 19 ale teda taky jsem koukala na ty velikosti ze kazda je jina..takze stelka byla 11,5 a jsou ji dobre…uz zacina chodit aji venku takze botky potrebovala..takze predpokladam ze v zime uz bude behat jak drak. no a velikosti co jsou k dispozici u tech bot co bych chtela dovezt jsou cisla 19 (stelka 12,5) a 20 (stelka 13,5) na oboje nemam. tak musim vybrat jen jedny…a nevim zaboha ktery. tak potrebuju udelat pruzkum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
1.9.10 11:52

Miki, taky se přimlouvám za ty větší.
Stalo se mi, že jsem malé koupila ty kožené botičky na doma a za měsíc jsme šli pro další, nožka roste skokově. Ale to byly boty na doma, nosí je nejvíc času, musely sedět perfektně v tenké ponožce nebo i bez. Před tím měsícem v těch větších fakt plavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
1.9.10 12:00

Taky bych šla to těch větších, i kdyby jí náhodou nebyly hned na začátku zimy, tak do nich během ní určitě doroste. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
1.9.10 12:02

Taky taky, větší jsou určo lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.9.10 13:16

přemýšlím teď nad tím samým, taky teď má nožku 18-19 a podle mě na zimu min. 20 bude potřeba, když dáš punčocháče a teplé ponožky tak to je hned znát. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
1.9.10 13:44

Určitě větší, když dáš teplejší ponožku… Jinak nám vždycky stačily jedny boty na zimu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
575
24.9.12 12:12

Syn máteď vel. 21, jak velké mu mám koupit zimní botky? 22 nebo 23? :nevim: :nevim: :nevim:
Jde o to, že naši jedou do zahraničí a dovezou mi je už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.9.12 13:25

Malý má 21/22 a na zimu jsem dostala 23 a když vezmu, že mu dám tlusté punčocháče a ponožku, tak 23 bude tak akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.9.12 13:27

@vicca Já jsem vloni kupovala sněhule začátkem října. Riskla jsem to, protože měli velmi výhodnou nabídku posledního páru (značkového) za míň jak 50% cenu. Dcera měla velikost 20, vzala jsem 21 a vyšlo to krásně. Původně jsem teda chtěla brát 22, ale ty už neměli. Nebyly moc velké a vydržely celou zimu, dokonce je pak ještě na jaře nosila místo holinek (byly s Tex membránou a fakt nepromokly ani v těch kalužích).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabriela28
4.2.14 09:36

Na zimu máme na výměnu 3 boty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat