Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Přidám doporučení na Obilní trh. Teď začínám se stimulací na první IVF. Zatím teda nevím jaký bude výsledek, ale přístup všech rozhodně na jedničku!
Ahoj,
mohli by ste mi prosím poradit, který CAR v Brně zvolit. Nejde mi o centrum kde nás budou nutit do IVF, jelikož s otěhotněním v mém případě není problém. Viz. dále
V září 2014 se nám narodil zdravý chlapeček. V březnu 2016 jsem prodělala ZT s revizí v 13 týdnu (odpovídalo 9), v červenci 2016 jsem prodělala SP v 9 týdnu (odpovídalo 7).
S otěhotněním problém není, jsem těhotná vždy první měsíc.
Jde mi tedy spíše o genetická vyšetření, imunologie a tak. Osobně bych vzhledem k určité rodinné imunologické zátěži viděla problém zřejmě tam. Na endokrinologii jsem byla už v březnu, jelikož mám zvýšené protilátky TPO, ale tam je prý vše v pořádku. A byla jsem i na hematologii jelikož jsem měla některé hodnoty zvýšené, ale tam by to také nemělo být. Základní mutace mám dělané už před 5 lety.
Vždy na začátku těhotenství jsem nemocná nebo nachlazená, je to prakticky můj první těhotenský příznak. Dalším důvodem proč to chci řešit, že je plod od začátku vždy tak minimálně o 10 dní menší než by měl být (s ohledem na termín ovulace).
Doporučily by jste navštívit CAR nebo raději rovnou navštívit reprodukční imunologii nebo současně.
Děkuji za rady
V.
@Anonymní píše:
Ahoj,mohli by ste mi prosím poradit, který CAR v Brně zvolit. Nejde mi o centrum kde nás budou nutit do IVF, jelikož s otěhotněním v mém případě není problém. Viz. dále
V září 2014 se nám narodil zdravý chlapeček. V březnu 2016 jsem prodělala ZT s revizí v 13 týdnu (odpovídalo 9), v červenci 2016 jsem prodělala SP v 9 týdnu (odpovídalo 7).
S otěhotněním problém není, jsem těhotná vždy první měsíc.Jde mi tedy spíše o genetická vyšetření, imunologie a tak. Osobně bych vzhledem k určité rodinné imunologické zátěži viděla problém zřejmě tam. Na endokrinologii jsem byla už v březnu, jelikož mám zvýšené protilátky TPO, ale tam je prý vše v pořádku. A byla jsem i na hematologii jelikož jsem měla některé hodnoty zvýšené, ale tam by to také nemělo být. Základní mutace mám dělané už před 5 lety.
Vždy na začátku těhotenství jsem nemocná nebo nachlazená, je to prakticky můj první těhotenský příznak. Dalším důvodem proč to chci řešit, že je plod od začátku vždy tak minimálně o 10 dní menší než by měl být (s ohledem na termín ovulace).
Doporučily by jste navštívit CAR nebo raději rovnou navštívit reprodukční imunologii nebo současně.
Děkuji za rady
V.
Určité bych volila. helios my.tam.také chodime po dvou zt nikdo nás do ničeho nenutil veškeré vyšetření na pojišťovnu krom příplatku za spermií ale ochota jsou míli jinde nám řekli ze genetika az po dvou pokuses ivf já do něj nechtěla a chtěla vše vědět ještě predem, dělají tam hormonální profil, genetiku, imunologii což taky skoro všude nedejaji, spermií atd objednejte se k panu primární texlovi
Děkuji. Helios se mi tak nějak zdál sympatický, když jsem si prošla stránky a přečetla nějaké názory. Šlo mi hlavně o to jestli tu imunologii dělají hned na začátku, protože jsem četla, že někde ji dělají až když se nic nenajde.
Paní doktorka na gynekologii mi řekla, že i vzhledem k věku (33) by to tu geneticku chtělo, ale chce mě poslat na Obilňák. A tím si nejsem moc jistá, i když možná by to na ty vyšetření třeba stačilo.
Můžu se ještě zeptat jak dlouho trvalo objednání a pak výsledky?
@Anonymní píše:
@wendisekDěkuji. Helios se mi tak nějak zdál sympatický, když jsem si prošla stránky a přečetla nějaké názory. Šlo mi hlavně o to jestli tu imunologii dělají hned na začátku, protože jsem četla, že někde ji dělají až když se nic nenajde.
Můžu se ještě zeptat jak dlouho trvalo objednání a pak výsledky?
Paní doktorka na gynekologii mi řekla, že i vzhledem k věku (33) by to tu geneticku chtělo, ale chce mě poslat na Obilňák. A tím si nejsem moc jistá, i když možná by to na ty vyšetření třeba stačilo.
Jen ne na obilnak ve skupince primo helios Brno jsou holceny co od tama utekli ano imuno a všechny další vyšetření ti udělají hned. A žádnou hádanku vůbec nepotřebuje s ani doporučení k primari kterém je něj a moc doporučují trvalo asi 3 týdny
Děkuji za rady, už jsem objednaná na začátek září
.
@Anonymní píše:
@wendisekDěkuji za rady, už jsem objednaná na začátek září.
Tak to není zase tak dlouhý esi se chceš na neco zeptat klidně nápis SZ
Holky, mohli byste se podělit o vaše zkušenosti s CAR v Brně? Rozhoduju se, kam jít. Děkuji za reakce ![]()
Chodila jsem na Repromedu a byla jsem moc spokojená. Máme díky nim tříletou holčičku na první pokus. Mají úspěšnost 70% při prvním cyklu. Jsou dražší než ostatní, ale myslím, že se to vyplatí.
Ahoj holky, chtěla bych obnovit diskuzi. Máte nějake zkušenosti s reprogenesis v Brně? Uvažujeme kam přejít.. Po dvou neúspěšných ivf odcházíme ze Sanusu. Díky za případné recenze.
Andula 🙃
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.