CAR Apolinář

10
30.6.05 21:39

CAR Apolinář

Již téměř 2 roky navštěvuji tyto stránky.To je totiž doba,kterou se pokoušíme o miminko.Mám za sebou jedno zamlklé těhotensví,které skončilo asi v 5týdnu a jinak stále nic.Zhruba před pěti měsíci jsme tento problém začali řešit v Iscare,kde jsem před týdnem podstoupila stimulovanou inseminaci.Před výkonem mi bylo oznámeno,že manžel měl velmi špatný spermiogram-Asi1milion s menší pohyblivostí,proto mi nedávají žádnou naději.Příště už by se provádělo mimotělní oplodnění.Když jsem si přečetla ceník výkonů a vaše příspěvky,docela jsem se zhrozila a vzhledem k tomu,že z přístupu v Iscare jsem měla smíšené pocity,přemýšlela jsem,že bych přešla do CAR Apolinářská.Můžete mi napsat,jaké vy máte u Apolináře zkušenosti jak s přístupem personálu,tak s platbami za výkony?Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51
30.6.05 23:40

Ahoj,
jestli můžu radit,dost si chválí Podolí,tam je těd snad nedávno zřízené centrum,a nebo Pronatal na Praze 4-Hodkovičkách.
není to z mé zkušenosti,ale jelikož jsme se s manželem o mimčo snažili 3,5roku,dost jsem se o neplodnost zajímala.Bohužel to bylo v době kdy tyto centra ještě nebyly tak ve fóru.
Mám už 3,5 roku a 3 měsíční prdolky.
Tak jsem se dočkala,naštěstí nás léčení minulo,a vše zařídila příroda.
Držím ti palečky,aby jsi už brzy houpala svoje miminko v náručí. :)
Pa markote

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.7.05 07:47

Ahojky,

jestli já ti můžu poradit tak k Apolináři určitě nechoď. Jsou neochotní, u vyšetření asistují medici ( aniž by se tě zeptali, jestli ty s tím souhlasíš ). A navíc na mě lékař nebyl moc příjemný. Dokonce na mě řval. Jsem totiž silnější a to se mu nelíbilo - tak mi pověděl jak si vůbec představuju s takovouhle váhou mít dítě. Vůbec se mnou nekomunikoval. Když jsem se ho na něco zeptala, tak se jen ošklíbl a začal něco vyprávět medikům.

Já jsem si u Apolináře připadala jako veřejný majetek ( nebo spíš dobytek ), na kterého si může každý šáhnout, otevřít hubu a já musím mlčet.

Teď chodím do Pronatalu v Praze Hodkovičkách a jsem na 100% spokojená. Sestřičky jak na recepci tak v ordinaci milé, příjemné a usměvané.
Lékaři super. Dokonce se mě jedna lékařka zeptala, jestli mi nevadí, že při vyšetření bude sestra ( což jsem zírala ). Začalo se hned jednat ( u Apolináře by do mě cpali jen léky a nic by se nedělo ).

V neděli budu 3 týdny po inseminaci. Menstruace nikde, těhu test pozitivní ( už 4 x za sebou ).Hladina HCG v krvi 638. A tak doufám,že se to povedlo na poprvé.

A co finance ??? Ještě jsem nezaplatila ani korunu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.7.05 07:48

Promiň, zase nejsem přihlášená já už se z toho zblázním.

MIKINA

• Citovat
  • Upravit
472
1.7.05 09:39

Ahoj ivi,

ohledně center tu bylo už více diskuzí, zkus zapátrat. Na Apolinář jsou vesměš velmi negativní ohledně otřesného přístupu. Jedná se o státní zařízení, navíc spolupracující s Karlovou univerzitou, takže tam mívají medici praxi (manžel tam byl na choulostivém vyšetření kdysi před lety a zákrok pak prováděl nějaký špatně česky mluvící snědý medik na praxi, který se to učil! a další přihlížel a to vše bez jakéhokoliv upozornění předem, což by byla slušnost. Někde se to holt naučit musí, ale stačilo by být taktnější v přístupu a pacienta informovat). Velkou výhodou Apolináře je finanční stránka, nedoplácí se u nich na jehlu (ICSI).

Dobrou pověst má Pronatal, menší už Iscare.
My chodíme do Gestu na P4 (ul.Nad Buďánkami) a je to tam sympatické. Malá vilka v zelené domkové čtvrti, nikde žádní lidi a tudíž potencionální čumilové, dobře se tam parkuje přes celý den :wink: hned před vilkou. Jedná se ale o soukromé centrum, na jehlu se ale doplácí a možná i na jiné věci (zaím vím o 3000,– za hormonální stimulaci při IVF pro mě, ale to se platí všude, pokud si nevybereš méně příjemné :cry: ale levnější :wink: injekce do zadku.)
Ze státních zařízení má sympatickou pověst Podolí (Ústav pro matku a dítě).
Všechny tyto info jsou ale hodně subjektivní, třeba budeš mít štěstí a narazíš na sympatického lékaře i u Apolináře :lol: - navíc se vždycky můžeš kdykoliv sbalit a jít jinam :P
Přeju hodně štěstí při volbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.7.05 14:29

holky, já jsem asi vyjímka.Ale jsem u Apolináře spokojená.Přešla jsem tam s Iscare, kde jsem zas spokojená nebyla.Ale s těmi doktorami souhlasím, opravdu se zde někteří chovají trochu odměřeně, ale posledně jsem zas narazila na takového mladíka a ten byl moc milý.Myslím, že to bude asi všude, že se Vám někdo a něco nebude zdát,nevím.Jinak jsem si všimla, že na Neplodnosti.cz si Apolináře zase chválí.......jinak, všeobecně se Pronatal hodně chválí…bohužel,tam jsem nebyla, nemůžu potvrdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.9.05 23:42

DoDo rozhodně není vyjímka - i já jsem s Apolinářem více než spokojená. Utekla jsem tam po prvním, velmi nepříjemnými zážitky provázeném, IVF v Iscare.
Přístup personálu v Apolináři byl podstatně lepší, než v Iscare, o provedení IVF a ceně ani nemluvě. V Iscare jsem měla 3 vajíčka, 1 se pomocí ICSI oplodnilo, ale neuchytilo. Cena 20.000 Kč a negativní výsledek oznámen takovým způsobem, že je mi z toho dodnes špatně.
V Apolináři jsem měla 10 vajíček, 9 se oplodnilo, provedli prodlouženou kultivaci a dvě nejlepší embrya zavedli. Ze zbytku zůstalo ještě 5 mrazáčků, z těch dvou zavedených mám doma již přes rok dva kluky. Cena: 5.800 Kč za ICSI.
V Pronatalu mají jistě lepší přístup k pacientům, zachází tam s nimi podstatně šetrněji, podstatně vyšší oproti Apolináři jsou tam však ceny. Záleží na tom, čemu člověk dá přednost.
Apolinář má v současnosti pravděpodobně nejlepší výsledky - viz. článek na www.neplodnost.cz - http://www.neplodnost.cz/…t/napsalose/?…
Ostatní centra uvádějí cca 30-ti procentní úspěšnost.
P.S.: A mně osobně medici vůbec nevadili - právě naopak! Když tam byli, lékař mnohem více objasňoval, proč to či ono dělá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
9.9.05 14:53

Já se taky připojuju na obranu Apolináře. Chodím tam sice teprve 3 měsíce, zatím jen zobu Clostilbegyt, ale spokojená. Je pravda, že sestřičky se nepřetrhnou ochotou a příjemným jednáním, ale chovají se v normě. Já tam chodím k dr., která je kamarádkou mojí gynekoložky a rodinné známé v jedné osobě, tak je to možná tím, že si připadám v dobrých rukou… Každop.souhlasím, že mají dobré výsledky, a o to ve finále jde, ne?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
9.2.12 12:49

Ahoj holky, musí se přidat k pozitivní reakci na Apolináře. Jedna z mála výhod je ta, že se jedná o státní zařízenía tedy jejich záměrem rozhodně není tahat ze zoufalých snažilců jennom peníze. Podstoupili jsme jedno IUI-neúspěšně a pak hned do IVF, všechno vysvětlili, byli příjemní,a hlavně, všechno běží jako na drátku…Mohu srovnávat s přístupem v icare, kde je kamarádka a to je fakt zufaltví, další ústav, který bych od známých doporučila, je Podolí…

Jak říká Kachynka, jde o výsledek a úspěšnost léčby je priorita, takže nekoukám na prostředí, mediky a ostatní věci, které přímo nesouvisí s tím, jestli budou // na testu!!!

Všem držím palce, ať budete v péči kteréhokoliv centra!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.7.12 18:44

Ahoj holky,
ja chodím asi rok do Iscare, kde jsem spokojená. Mam toho víc, tak teprve zkoušíme druhý měsíc Clostibegit, ale nejspíš mě čeká příští rok IVF. Mám dost času přejít jinam, ale šla bych jen kvůli penězům. Máte porovnání, jak vychází tento zákrok v ISCARE a třeba u Apolináře nebo v Podolí?
Díky moc,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
30.12.12 13:17

Ahoj holky,
my jsme po skoro 2-letém snažení zašli na doporučení mé kamarádky do CAR Apolinář, takže teď jsme spiše v tomhle všem takoví začátečníci, tak doufám, že už se to konečně povede. Co můžu říct po první návštěvě je to, že opravdu jsme tam měli přítomné 2 mladé mediky (kluka a holčinu), ale paní doktorka byla velmi příjemná a i sestřička se chovala v normě. Tak znám i milejší, to je pravda, ale na tuhle si nemůžu nijak stěžovat.
Tak si budeme držet palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
23.1.13 10:13

Ahoj,

já chodím do CAR k Apolináři víc jak rok a ikdyž ze začátku se na mě střídali doktoři (při každé návštěvě jiný), což nebylo úplně o. k., ale pak jsem se naučila objednávat se jen k jednomu nebo maximálně druhému a už jsem opravdu spokojená. Sice občas u vyšetření asistují medici, ale paní doktorka mě vždy upozorní a navíc já to beru tak, že ti mladí se to přece musí někde naučit! Ale že by mě medik vyšetřoval, to se mi ještě nestalo! Sestřičky všechny velmi milé a ochotné! Teď 2/2013 mě čeká první IVF, tak jsem na to samozřejmě zvědavá, jak to bude probíhat, ale snad se zadaří hned napoprvé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
23.1.13 11:57

Ahoj, no je pravda, že teď jsem byla pokaždé u někoho jiného a mediky jsem tam měla asi 2×, ale přesně tak, nějak se to naučit musí :-) Já jsem byla včera na krvy, aby mi zjistili PRG a zítra jdu na konzultaci výsledků a asi i dalšího postupu. Doufám, že vše bude probíhat „hladce“. Přeci jen se člověk toho miminka nějak nemůže dočkat :-)
Tak moc držím pěsti a dej vědět, jak jste dopadli :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
23.1.13 12:20

@nightgirl
tak dej vědět, jak budete pokračovat. Já jdu příští týden ve středu vyzvednout všechny léky a plán stimulace. Tak jsem zvědavá…už aby to nějak běželo! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
23.1.13 12:22

majorka
To je hotová věda, co :-) Dám vědět a ty potom taky, ju :-) A moc držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.