Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, promiň, vůbec jsem nestihla odpovědět. No podle testů jsme oba s manželem naprosto zdraví. Takže teď jdu na rehabilitaci, aby mě naučili Mojžíšovku (tak si budu doma cvičit) a taky jsem dotala nějaké tabletky, které mám zobat. A snad se miminko do těch 2 měsíců, které jsme si s panem doktorem dali, podaří. Jsem si v tu chvíli připadala jako hypochodr, když mi řekl, že výsledky jsou vynikající.
A co ty? ![]()
@nightgirl
jo, tak to je stejný jak u nás…taky jsme naprosto zdraví, všechny testy v pořádku
a taky jsem slyšela, že do dvou měsíců se to určitě povede…už je to přes rok
Ale to tě nechci děsit! Každý to má jinak a třeba zrovna vám se zadaří hned, když teď i hlavinky ví, že jste zdraví ![]()
Já jdu zítra na injekci a pro plán stimulace a cca za 10 dní začínám stimulovat před 1. IVF! Z přítele se o víkendu konečně vyklubalo, že do toho chce jít taky a že mu to až tak nevadí, že bude kdyžtak mimčo ze zkumavky, takže už nám nic nebrání! Dokonce je odhodlaný mi píchat ty injekce
Tak jsem na něj zvědavá ![]()
Cvičení Mojžíšové jsem taky cvičila…asi 2 měsíce…ale pak jsem kvůli nemoci přestala a už se k tomu nevrátila
chce to totiž strašně pevnou vůli…není to moc záživný a dělat to každý den je docela nuda… a k jaké doktorce na rehabilitaci jdeš?
Já se k tomu pořád snažím přistupovat pozitivně, ale je fakt, že červíček hlodá. Třeba nám pomůže i to, že v hlavách teď máme, že jsme zdraví
Uvidíme.
Jdu někam na Strahov. Zítra tam jedu, tak doufám, se neztratím. Každopádně musíme zkusit všechno, přeci to jen tak nevzdáme!!! ![]()
Mě právě manžel překvapil, když jsem přišla s tím, že zkusíme pomoc v CAR, tak byl přímo rád, že už to miminko chce, takže podstoupí všechno. No jenže řekněme si to upřímně, ti chlapi to mají pořád jednodušší ![]()
Moc ti držím palečky, budu na vás myslet a určitě se to povede ![]()
Jj, nemůžu si vzpomenout, jak se ta paní doktorka na Strahově jmenuje, ale byla jsem tam taky
Je docela milá, jen tě naučí pár cviků a jdeš. Ani jsem tam nebyla nijak dlouho.
Je dobře, že tě manžel podporuje, to je minimálně dobrý začátek ![]()
Jo, to jsem si říkala, že mi spíš ukáže, jak to správně cvičit a pak už je to na mé vůli. Sakra, to budu muset říct manželovi, aby mě do toho nutil ![]()
Jo, on je v tomhle fakt zlatej. Myslím si, že každý chlap by měl být v pohodě a neměl by dělat takové ty scény typu „já tam nejdu“, „na to zapomeň“ a pod.
Majorko, tak držím palečky a hlavně se mi potom zase ozvi ![]()
Ahoj ![]()
No cvičím, ale teď jsem týden pauzovala, protože mě skolila angína. Je fajn vědět, že do sebe cpeš prášky a cvičíš, abys akorát v době ovulace zalehla. No tak příští měsíc
A co ty? Už pícháš? Moc držím palečky a myslím na tebe. Já se pořád modlím, abych za ty dva měsíce, co mám teď vymezené, už tam nemusela a mohla se jen radovat, ale začíná se ze mě stávat pesimista.
Ale řeknu ti, to cvičení je teda fuška ![]()
Pa pa ![]()
@nightgirl
Cvičení je sice fuška, ale víš, proč to děláš, tak se to dá vydržet
Pesimista nebuď
určitě se brzo zadaří! ![]()
Já ještě nepíchám, ve středu jdu na UTZ a snad už mi dají instrukce a začnu
Teď teda uteklo 14 dní ani nevím jak, byli jsme na horách, chodím po pohovorech a řeším novou práci, takže myšlenky upínám k jiným tématům ![]()
Včera jsem se zrovna byla podívat na jednodenní mimi kamarádky, tak mi to dodalo i takovou novou energii, že nám se to teď už určitě taky povede!!! Navíc ségra čeká druhé - kluka - tak to by bylo aby už konečně měl synoveček a neteřinka nějakého bratranečka nebo sestřeničku
![]()
Teda, ty jsi plná energie
Asi si od tebe nějakou půjčím
Máš pravdu, když vím, kvůli čemu to dělám, tak se to dá vydržet. To já sice práci novou neřeším, za to jak jsem byla nemocná, tak se mi to tady dost nakupilo, tak se tím pomalu probírám. No bude to fuška. Držím palce ve středu a dej vědět ![]()
@majorka @nightgirl …holky poradíte mi??? Chtěla bych jít také k Apolináři do CAR-moje drahá polovička tam byla jen na spermiu a tam byla moc příjemná dr… děkuji za rady…
Ahoj Liskynko, nevím jak Majorka, ale já jsem s přístupem zatím moc spokojená. Pan doktor a spol dělají vše možné, aby se nám miminko podařilo. Určitě tam jděte. Zavolej si tam a objednejte se s drahým společně, ona i ta podpora je důležitá
A pak dej vědět ![]()
@nightgirl Strašně moc ti děkuji za podporu!!! jojo s drahým půjdeme jeho spermio dopadlo luxusně tak ted je řada na mě…i když už mám 13ti letou dceru, ale s jiným chlapem. S tím to současným jsem byla těhu od srpna do října pak ZT
a ty jsi na tom jak?
jestli se mohu zeptat?
To dobře dopadne, uvidíš
My se s manželem pokoušíme už přes 2 roky, ale teprve loni v prosinci jsme se odhodlali to začít řešit ještě s jinou pomocí než jen sami dva. Zatím máme za sebou všechna možná vyšetření, na výbornou, ale miminko pořád nikde. Ale neztrácíme naději, ještě s námi neskončili
Moc držím palce, budeme se podporovat navzájem a za chvilku budeme těhotné
Musíme myslet pozitivně ![]()
@nightgirl určitě to bude v pohodě
našla jsem nějaký kontakt a poslala tam email- karel. rezabek@vfn.cz…neznáš ho??? nebo ke komu chodíte vy???
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.