Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nightgirl aha já myslela, že jsi užna iui byla, no taky doufám, že se nám všem brzo zadaří.-)) ale je to tak zdlouhavý,,, pořád čekám na porevizní ms tak snad už dojde.-)
@nightgirl Až v červenci tak snad se konečně najde příčina v čem pak to je aby se to mohlo řešit, pokud by byli výsledky dobré samozřejmě by to bylo super, ale chápu, že po tom je to těžší zjistit proč to nejde.Snad jsem se do toho nezamotala a chápe s jak to myslím ![]()
@katkalaila Před 2 lety sem měla spont. P. a taky jsem chtěla rychle nové výsledky, bohužel jsem měla doktorku Krávu bez prominutí a po té mě dost zanedbala a tak mi trvalo než sem se tak nějak pročistila i pomocí bylinek, tak sem se naučila čekat
tím tě vůbec nechci strašit, jen zdůvodňují moje rozhodnuti pro IUI a strach z IVF ![]()
@Radkkaa to naprosto chápu,, já na iuiuž jednou před pár lety byla,, a proto vím že chci radši ivf.-) ne že by iui bylo něco špatného,, ale přece jenom takhle to snad půjde rychleji.-)
@katkalaila Ne ne, ani IUI ani IVF jsme zatím neměli. Ale tak nějak si myslím, že IUI přeskočíme.
@Radkkaa Nezamotala ses, pochopila jsem, co chceš říct
Když ono to čekání je fakt hrozný. Já mám se svým gynekologem podobnou zkušenost, ne teda tak drastickou, jako ty, ale když se nám to nedařilo přes rok a půl, tak mu to pořád přišlo normální, tak jsem se prostě objednala do CAR na vlastní pěst a konečně mám pocit, že se něco děje, hýbá a podobně. V pondělí to bylo půl roku, co jsme tam začali docházet.
@katkalaila Také si myslím, že ta IVF je taková jistější cesta
kamarádka byla u Apolináře na 1 a hned se zadařilo, za měsíc už čeká chlapečka ![]()
@nightgirl to si udělala dobře, že si začala jednat sama. Já pak hned změnila gyndaře a pak to hned jelo i u něj ![]()
@Radkkaa no právě taky si myslím,, nic proti ničemu samozřejmě,, ale počkat si na ovu a pak mi šoupnou spermie,, to je podle mě na dlouho,, takhle hned oplodněné vajíčko to je jiná.-) jo a ty chceš prodlouženou kultivaci nebo normal,, přemýšleli jste už o tom,
@katkalaila kultivaci? tak to vůbec nevím. Teď čekám na výsledky IUI v pondělí budu testovat tak snad nebudou další kroky třeba, jsem už pěkně nervózní a napjatá ![]()
@Radkkaa no prodloužená kultiva po oplodnění vajčka,, normálně se zavádí 4 den ale s prodlouženou kultivací je to 6 dní
@Radkkaa @katkalaila Teda holky, to je najednou informací
No alespoň, že si je můžeme sdělovat
![]()
@nightgirl no to je jasný
musíme se přeci vzájemně informovat ![]()
@katkalaila aha to sem vůbec nevěděla, a která je lepší ta prodloužená, to se pak i dříve zjistí výsledek? takhle daleko jsem ještě nedošla ![]()
@Radkkaa no ta prodloužená je samozřejmně lepší jelikož je embrio více vyvynuté nebo jak to napsat.-)) ale musíš si za to připlatit,, slyšela jsem že u apolináře je to zadarmo,, ale jinak to stojí podle počtu oocytů,, ale co když už tak už,, nějaká koruna navíc nás nezabije a bude to ku prospěchu věci, no ale dřív se nezjistí,, jen se ti zkrátí o ty dva dny čekání na těhu test,, protožee ty dva dny bude ještě ve zkumavce.-))))))))) no nevím jestli jsi to pochopila.-) mě moc vysvětlování nejde
![]()
@Radkkaa http://www.sanatoriumhelios.cz/…na-kultivace tady jsem ti něco o tom našla,, tak snad ti to pomůže ![]()
Přečteno, jsem o něco chytřejší a hlavně vím, že bych si klidně i připlatila ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.