Čarodějnictví a magie
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, co to má být za novou diskuzi?
Název mně zaujal ale kde nic, tu nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem zvědavá, tak už něco čarodějného a magického napište
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky lidičky, vítám Vás, tak přece se tu něco děje? to je super. No založila jsem si web. a k webu patří taky diskuse. Tak jsem si jí založila tady. Věnuju se bílé magii přesněji tradici Wicca a no jak bych to řekla, náš starý coven se rozpadl, tak se pokouším ho obnovit. Některé z Vás mají nějaké zkušenosti s magií? nebo se o ni nějak zajímají? Výklady z karet, čajových lístků, zrek kávy nebo tak?
![]()
Kdyžtak můžete mrknout na můj web. teprve ho rozjíždím, ale něco málo už tam je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky Lenko. V esoterice se moc o Wicce neví a každý mne hned přesměruje na PFI (Pohanskou federaci) s níž se už znám, tak proto tohle téma. Ale především je to k webu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo tady je adresa na web
♥♥♥ http://www.wiccanet.estranky.cz/ ♥♥♥
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Phoebe. Já si spíš ráda o těch magických věcech čtu, než že bych se tím nějak zabývala. Kdysi jsem dost ujížděla na léčivých bylinkách, pak na homeopatii, autopatii a pak jsem došla k závěru, že nejsilnějším a nejúčinnějším lékem na všechno je placebo
neboli za všemi zázraky že stojí naše mysl.
Co jsem tak různě četla o čarodějnictví, tak se mi líbí, že je to náboženství ženské, uctívající ženu a já co jsem porodila dítě se cítím tak nějak magicky, jakobych se vykoupala v prameni života. No možná je to jen moje představa a zrovna s Wiccou to nemá nic společného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrození a především porod je zázrak. žena daruje život! to neumí žádný muž, žádný samec! žena je sama o sobě čarodějka, a tak trochu i vědma.
zeny mají silnější instinkty, šestý smysl během těhotenství, těsně po porodu, když se děťátko v postýlce jen zavrtí, tak je žena vzhůru a poslouchá jestli dítko dýchá… Tohle muži neumí!!! Co se týče wiccy. je to náboženství jak říkáš, kde je uctíváno dvojí božstvo. Bůh a Bohyně. To kvůli rovnováze. Bůh-muž jakožto ochránce, živitel a žena bohyně coby matka, láska, zrození, radost, vírá atp. Co se týče wiccy, hlavně slovo v ní má velekněžka, což je žena a samozřejmě po jejím boku stojí i muž, ale hlavní slovo má žena a osobně jsem na tom podobně jako ty, přidala jsem se ke kultu wiccanskému právě kvůli tomu, že je v něm uctívána především žena… a ne muž jak ve většině jiných náboženských církví…což mne dost štve.Nejsem feministka, ale myslím, že žena jako bytost má v sobě něco víc, než muž…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky lidičky, nakukuju sem celý den a tady dneska nikde nikdo :/
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím jen tak nakukuju na stránky. Vypadá to zajímavě…uvidíme, co dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Phoebe,zajímám se o karty, ale spíš tak pasivně. Věřím v ně, ikdyž jsem manželovi jen pro smích
Dávají mi pocit, jakoby to tak všechno mělo být a potom se dokážu lépe se vším srovnat. Chodím k jedné paní do Brna na výklad, jenže teď se tam nemůžu dostat a už bych to ppotřebovala jak sůl ![]()
Doporučíš nějakou dobrou literaturu k těm kartám?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Phoebe, stránky vypadají zatám moc pěkně, tak držím palečky, aby se to rozjelo
Jinak se zajímáme úplně o to samé! Bezva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky lidičky, jsem moc ráda, že jsem tu našla tolik zpřízněných dušiček
![]()
Tinuvien děkuju ![]()
zuzuz z toho si nic nedělej, pokaždé, když se doma zmíním o něčem co je spojeno s magií, tak se mi drahý vysměje. Neřeším a raději mlčím a říkám si jak jsou ti muži přízemní stvoření a divím se, že se s nimi dá vůbec žít
a pesto ho mám nadevšechno rááááda ![]()
co se týče literatury. několit titulů znám pár ti jich napíšu..
Sám sobě věštcem od Heleny Vrábkové
Sedmero věšteckých umění od Zuzany Antaresové
Kartářka aneb nic není náhoda od Zdeny Weinrichové
Výklad karet pro začátečníky i pokročilé od Davida Starczycného
Tajemství Magie od Francis Mellville
Tajemství Tarotu od Annie Lionnetové
No a je to ho mnooohem a mnohem víc. Když budeš chtít, pošlu ti ještě spoustu možných titulů
![]()
rhiannon Mocinky moc děkuju. Vážně, tak to je super, doufám, že se zapojíš hlouběji do diskuse
Jak dlouho už se o magii zajímáš?
a věnuješ se určitému směru magie, nebo ji bereš všeobecně jako čarodějnictví
![]()
a gratuluju k těhulkování
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Phoebe, díky za přivítání ![]()
U nás jsme v tom zapojené téměř všechny ženské v rodině, od babičky, přes mamku, mě…každá máme něco jiného, co nás zajímá, každá se ale ráda dozvíme něco o všem ostatním ![]()
Já se o tohle téma (spíš všeobecné čarodějnictví, staré pohanské zvyky, bylinkaření, prostě souznění s přírodou) zajímám od nějakých 14ti let…takže poměrně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit