Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čas narození je důležitý pro numerology, ne však pro běžný život.
Co já vím, tak je potřeba k zjištění ascendentu u znamení-když ho nevíš, můžeš si za poplatek zjistit v místě narození. Jinak netuším, k čemu je důležitý ![]()
@laskonka543 píše:
Je důležitý čas narození? Proč si ho matky pamatují a porodník ho hlásí? A proč starší lidé třeba vůbec neví?
Máš děti? Asi ne, jinak by ses tak hloupě neptala.Ale budiž, žijeme v době, kdy je normální vědět který rok, měsíc, den i čas jsme se narodili. Každá matka, která dítě chtěla a je tím pádem šťastná, že ho má si celý život pamatuje, kdy její milované dítě přišlo na svět. Je to přirozené a logické. Taky nevěř tomu, že starší lidé neví hodinu, kdy se narodili.
Arado, já to třeba nevím. Jen tuším, že to bylo ráno, možná kolem sedmé… Ale mamka by to asi věděla jistě. Já si pamatuju jen hodinu narození našich dětí. Zvlášť u dcery, páč mi přišlo, že paní doktorka spěchala na oběd…
Moje babička ví teda i čas, kdy se narodila.. Jinak, důležitý je z jednoho prostého důvodu - každá máma si chce pamatovat, kdy poprvé slyšela zakřičet to své robátko a kdy ho poprvé viděla.. Jediné „užitečné“ je to, když někdo věří na numerologii, jinak k ničemu to v životě nepotřebuješ, ale u nás mi třeba zrovna naši přejí k narozeninám vždy nejen v den, ale i hodinu a minutu toho dne, kdy jsem se narodila
Byla jsem v 16:55, takže když už nejsme spolu, tak vždy tu chvilku posílají přání ![]()
@Kattynka000 píše:
Moje babička ví teda i čas, kdy se narodila.. Jinak, důležitý je z jednoho prostého důvodu - každá máma si chce pamatovat, kdy poprvé slyšela zakřičet to své robátko a kdy ho poprvé viděla.. Jediné „užitečné“ je to, když někdo věří na numerologii, jinak k ničemu to v životě nepotřebuješ, ale u nás mi třeba zrovna naši přejí k narozeninám vždy nejen v den, ale i hodinu a minutu toho dne, kdy jsem se narodilaByla jsem v 16:55, takže když už nejsme spolu, tak vždy tu chvilku posílají přání
to je hezké ![]()
Nevidím na tom nic špatného
Jsem ráda, že vím čas kdy jsem se já narodila a kdy pak má dcera, myslím, že je to prostě normální..
@laskonka543 Tak z praktického hlediska to důležité není, nicméně je to pěkné vědět, viz jak už psaly holky výše, každá maminka si ráda vzpomene na ten moment, kdy se její dítě narodilo. Že to staří lidé neví, není pravda, spousta z nich to ví.
Já si třeba pamatuju i v kolik mi začaly kontrakce, v kolik jsem dojela do porodnice (pravda, není to tak dávno
, tak si na to vždy v ten den vzpomenu. A přesto, že numerologie mě nezajímá, tak jsou u nás hodiny narození zajímavé. Já sama jsem se narodila mezi 14:15 a 14:30 a oba mí synové jsou narozeni přesně 14:40.
Pro porodnici to je důležité papírování, čas úmrtí se taky v nemocnici píše a nikomu to divné nepřipadá
![]()
Pro běžný život čas narození důležitý asi není. Je důležitý pro numerology, pro určení ascendentu… pro ty, které to třeba zajímá, nebo se tím zaobírají. Ale i pro mě, běžného člověka to má své kouzlo a svou důležitost. Je pro mě důležité a hezké si pamatovat, v kolik hodin se děti narodily. Pamatuji si, co se v ty dny v kolik hodin co dělo, že jsem u mladšího dítka krátce před polednem stála u sporáku a chtěla jít vařit oběd a on byl už za hodinu na světě, aniž bych to tušila… u staršího jsem na sále měla zase hodiny přímo před očima a často se na ně dívala. Když mi syn přistál na břiše, pohled mi automaticky sjel na hodiny. Že si starší lidé čas narození nepamatují, není pravda. Spousta z nich to samozřejmě ví a spousta z nich si to pamatuje.
@Kattynka000 jééé, to je hezký…já vždycky když má dcera narozeniny tak si nařídím budíka na 1:31 a jdu jí dát pusinku. Synovi jí dávám vždycky před obědem v 11:20. Ale až se mi jednou rozprchnou do světa tak jim taky budu posílat sms přesně na čas ![]()
@ančapepča je to taková krásná tradice.. U mě to za bude za 12 hodin a pět minut přesně rok od první kontrakce, prostě ty časy se zapomenout nedají, každá máma si pamatuje div ne vteřinu každého významného momentu, prakticky nepodstatné, duševně důležité krásné vzpomínky
@Kattynka000 To je pravda, a nikdy se na to ani zapomenout nedá. Takže zítra bude oslava narozenin??? ![]()
@ančapepča Bohužel, nebude, maličký spinká na obláčku a já jdu do práce..