Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dcera 5. let má časté bolesti břicha. Byla jsem s ní na chirurgii, na ultrazvuku-vše O. K., jen při nemoci se jí hodně zvětšují lymfatické uzliny kolem pupku, ale to chápu.
Nechápu ty bolesti mimo nemoc. Z krve ji vyšla alergie na sóju a ořechy-to samozřejmě nedávám. Někdy to bolí míň, někdy jako teď se kroutí a že se jí zvedá žaludek, ale zvracet nebude. A ukazuje kolem pupíku zase.
Je to dlouhodobý problém, jak jsem psala, řešila jsem to s dr.-nic, žádný nález, žádné řešení.
Budu ráda, pokud máte někdo podobnou zkušenost, za jakékoli možnosti a řešení.
@Halamka Soja je skoro ve všem, na to je třeba dát pozor. My nedáváme ani sojový lecitin. Dělal někdo testy třeba na celiakii?
Přesně takovou bolest s nucením na zvracení jsme řešili měsíc zpět a vyklubal se z toho počínající zánět močáku, stačilo tři týdny brát brusinky, být v teple, hodně prolívat pitím a nyní je klid, díky bohu, protože jsme neustále chodili s miskou u pusy, byla jsem zoufalá, podstoupili jsme testy na játra, zda je vše ok, ale jak píšeš nic se nepotvrdilo. ![]()
@vokishka Ano, nepotvrzeno
@Paradise Měla před měsícem angínu, tam brali i moč a tu měla v pořádku-jde o to, že už bych tu bolest nazvala chronickou? Nevím, prostě je dlouhodobě nepravidelná a nemůžu najít s ničím souvislost ![]()
@Halamka vím jak ti je, já nasazovala dietu, dítě přes měsíc doma, zkoušela jsem vše možné, chladit, nahřívat, kombinovat jídlo, vyprosila jsem si vyšetření a nic, byla jsem zoufalá, ale je pravda, že už je pomalu klid a ke konci mi to už i přišlo, že to dělá ze zvyku, tak možná i trochu psychyka, ale u nás už je díkybohu klid, tak držím palce, aby byl, co nejdřív i u vás.
Já si koupila v lékárně testy na moč a průběžně kontrolovala. A co na to doktorka? Zkusit nějaké komplexní vyšetření? Metabolismus, játra, střeva, jícen, abys měla jistotu. ![]()
@Paradise Děkuju
Určitě za dr zajdeme, občas mi taky přijde, že to je psychický, ale zase nechci nic zanedbat-je to těžký ![]()