Problémy v kroužku 3,5letý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.11.13 17:51

problémy v kroužku 3,5 letý

Ahojky, potřebovala bych radu, jak pomoci svému synovi začlenit se do kolektivu. Abych to celé shrnula, syn(3,5 roku), se odmítá bavit s cizími lidmi, a bohužel je ani příliš neposlouchá :( od září chodí na sportovní kroužek, je to všestranně sportovně zaměřený kroužek. Syn tam chodí rád, ale bohužel většinu času nedělá to co ostatní děti. Zpočátku si po půlce sedl na lavičku, a dál se nezapojoval, postupem času se to nepatrně lepší, minule už celou hodinu alespoň s dětmi běhal, ale když cvičili s kruhama, tak si ho odmítl vzít, a celkově cviky prováděl jen některé. Už minule jsem se po hodině s lektorkou bavila stěžovala si, že kvůli mému synovi jí tam pak necvičí další děti, když ho vidí. A dneska jsem s ní měla dost nepříjemný konflikt. Děti cvičili na balonech, syn na ně jen seděl. No a asi v půlce hodiny ho lektorka vzala za ruku, a vystrčila za dveře, že tam nebude, když nebude cvičit(situaci jsem viděla, do tělocvičny je okénko z místnosti, kde čekají rodiče). Mě to pochopitelně naštvalo, vzala jsem ho tam, a šla s ním zpět, že ta syn prostě bude, že ho nebude vyhazovat, že tam s ním budu. Lektorka byla velice nepříjemná, tvrdila opět že kvůli němu necvičí ani ostatní děti, a že jí řekl, že jí poslouchat nebude. To vím na 100 procent, že není pravda. kdyby řekla, že se ho zeptala, jestli bude poslouchat, a on odpověděl ne, to bych věřila, ale že jí neřekl „já tě poslouchat nebudu“, to jsme si naprosto jistá. i podle pohledu oknem bylo vidět že s ním mluví, a mluví spíše ona, a malej ta jen stojí se sklopenou hlavou :| a na základě toho řekla, že je nevychovaný :zed: já vím, že chování syna v pořádku není, snažím se s ním pracovat na tom, aby komunikoval s cizími lidmi, ale už jsme bezradná. :,( Ano, pokud by to syn řekl tak jak to interpretovala ona, tak by to byla drzost, ale že jí vyděšený dítě odpoví na otázku, jestli bude poslouchat, tak odpoví ne, se sklopenou hlavou, to opravdu nevidím jako drzost, prostě se jen styděl :nevim: budu pokračovat, když jsme tam s ním byla, už cvičil hezky, všechno jako ostatní děti( i když jsme na něj občas musela zavolat a naznačit)no a asi po čtvrt hodině začal stávkovat jiný chlapeček, a lektorka na mě, že to je kvůli mému synovi :zed: (ten v té době už tu cca čtvrthodinku ukázkově cvičil)
Já už opravdu nevím, co s tím, syn má děti moc rád, i do toho kroužku rád chodí, ale to chování lektorky mě opravdu naštvalo, jaký právem ho takhle ponížila, že ho odvedla za dveře :,( má na to vůbec právo, snad kroužek je od toho, že má ty děti na starost, a když má problém, má mě zavolat, a ne ho strčit za dveře, nechci domýšlet co by bylo, kdybych tam nečekala(většina rodičů tam sedí celou dobu, ale ne všichni). Co byste dělali na mém místě, jak mám klukovi pomoci? :( já ví, že jeho chování není ideální, ale sakryš nikomu neubližuje, nikou nic nebere, jen tam sedí na míči. a její argument že ostatní necvičí, tak to opravdu není tak dramatické, občas tam někdo taky jen sedí, ale rozhodně to není nijak hodně dětí(ze 13 dětí celkem sem tam stávkuje 1-2), a ona tvrdí že kvůli mému synovi, že jí říkají že když on necvičí tak nebudou taky. ovšem vzheldem k tomu jak překroutila ten výše uvedený „rozhovor“, tak si nejsem jistá, že jí to můžu věřit. Poradíte, co s tím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
12.11.13 18:00

No je pravda, že děti se opičí, takže pokud syn odmítá dělat to co ostatní, tak se přidají další, a lektorka je v háji, ono vůbec domluvit se s tolika trpajzlíkama je náročné ;)
Zkusila bych ještě jednu lekci a pokud by syn opět nespolupracoval, tak bych ho z kroužku stáhla. Mě jako rodiči co dává dítě na kroužek by se nelíbilo, aby se řešil jeden neposlušný chlapeček na úkor ostatních.
Ale vůbec z toho nedělej drama, malému nic nevyčítej, je to ještě prcek, teď na to nemá, a za rok může být vše jinak.

• Citovat
  • Upravit
29
10219
12.11.13 18:00

A co ji navrhnout, že budeš sedět přímo v tělocvičně a syna pobízet, aby spolupracoval a dohlížet na něj? Jinak si myslím, že pokud do kroužku přijímají takto malé děti měli by na ně být i výchovně připraveni. :think:
Vidím to ve školce ne každé dítě v tomto věku poslouchá na slovo. :roll: A jestli je na něj baba nepříjemná tak se mu ani nedivím. :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.11.13 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
12.11.13 18:01

Je NUTNÝ, aby tam chodil??? Baví ho to?

• Citovat
  • Upravit
6536
12.11.13 18:02

A jak jsou tam ostatní děti staré, víš jestli s nima už není lepší domluva, jestli není moc mlaďoučkej na to aby dělal něco podle někoho, nebo by ona měla to udělat zábavnou formou aby se snažila jich co nejvíc zaujmout, ale jestli syn je takhle mladej tak to že něco bude po ní dělat hodinu například to si nedokážu představit, a chodí tam rád, baví ho to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Já bych ho do toho kroužku nedávala. Mám 4 letýho prcka, kterej nemluví (teda mluví, ale málo), přemýšlela jsem, že ho na nějakej sportovní kroužek dáme, ale nakonec jsme to nechali být s tím, že začne chodit, až bude normálně komunikovat… :nevim:

Pokud by takhle stávkoval i když by mluvil, prostě bych mu řekla, že buď bude v kroužku poslouchat, nebo tam chodit nebude… :nevim: Dovedu si představit, že se ostatní děti fakt můžou chytnout toho, že „on to nedělá, já nebudu taky“… :nevim:

Chování lektorky není OK, ale zas na druhou stranu je otázka, jak moc velkej přínos to pro prcka má, že tam chodí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175

Nevim, ale asi bych kluka vzala spis na hriste aby se prirozene zarazoval do kolektivu, nez v organizovane skupine a delal to co nechce. Ja neuznavam moc krouzky pro takhle male deti…ale to je jen muj nazor. Jinak chovani lektorky je divne, asi by se mi to taky nelibilo. Chodi syn do skolky? Jak se chova tam? Byla jsi s nim na vsech hodinach toho krouzku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
12.11.13 18:03

Upřímně? Ať to bylo jakkoliv, teď už bych tam syna nevodila. Cvičitelce už se znelíbil, dále bych ho netrápila…

• Citovat
  • Upravit
20296
12.11.13 18:04

Je ještě malej. Syn chodí do tancování (je mu taky 3 a půl) a jsou tam ještě dva další chlapečci podobného věku a všichni musí mít asistenci maminek, jinak by nedělali vůbec nic. Zbytek kroužku jsou mladší i starší holčičky a ty jsou naprosto samostatné, nechápu :mrgreen:

Na takový kroužek, kde lektorka nechápe, tak malé dítě, bych se z vysoka vyprdla a radši chodila jinam 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
12.11.13 18:06

Ahoj, chápu obě strany. Já toto (vystrčení za dveře pokud nedělá co je žádoucí) jako výchovnou metodu taky používám a upřímně řečeno zatím mi nikdo nic lepšího neporadil. Je to vedené k tomu, aby se dítě samo rozhodlo, co chce nebo nechce a naučilo se že přijde následek. Děti se opravdu opičí a ona kvůli zachování disciplíny kolektivu ani nic moc jiného dělat nemůže. Zkus si to nechat pár dní odležet, já vím jak ti asi je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
12.11.13 18:07

Nevím no, pokud dítě nespolupracuje s dětmi ani dospělými, tak bych ho určitě nepřihlašovala na kroužek, kde musí být sám :nevim: spíš bych se snažila ho začlenit mezi dětmi ale pod dozorem rodiče, někde v herně, na hřišti, a až by to bylo lepší, tak pak zkusit kroužek. Do školky chodí?
Dcerka chodí na tancování a vím, že tam některé děti chtěly být i s rodiči a lektorka řekla že ne, že to pak děti akorát rozptyluje a nedělají co mají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.13 18:07

No syna to baví, chodí tam rád, já se právě bojím že by to bral jako trest, kdybych ho stáhla. jednou tam nešel, protože jsme zapomněli doma přezůvky, a zjistili to pozdě, už byhcom to nestihli(máme to daleko), a bylo na něm vidět, že je zklamaný:? právě že to je kroužek výhradně pro děti 3-4 roky. Asi tam s ním opravdu budu chodit do tělocvičny, ať si lektorka říká co chce, holt budu muset zkousnout ten její kyselý obličej :? a když už jsme u toho, nemáte nějaké tipy, jak mu pomoci, aby s cizíma komunikoval? aby se zbavil toho studu, nebo strachu, nebo já nevím čeho? :(

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
12.11.13 18:08

Jinak děti v tomto věku mají mít „řízené činnosti“ velmi omezeně…nevydrží dlouho dělat něco podle někoho na povel…potřebují se vyblbnout, vyběhat…chvilku něco společně, pak běhací hra, lezení, plazení, poskoky…honička…zase společná hra…možná ho to nebaví…ne každé cvičení/aktivita je vhodná pro každé dítě…
Jinak odvedení za dveře v případě, že tam není rodič je ošidné…nemůže tam dítě „odložit“, protože jí vyrušuje…měla by zareagovat tak, že když někdo ruší, znamená to, že musím změnit činnost…ok…docvičím cvik a zavolám na všechny děti: „Halooo…děti…za ruce se chytíme, velké kolo spravíme…“ a zahraju s nima třeba Kolo mlýnské…pro ZMĚNU v činnosti…abych je zase zaujala…nebo běhací hru Na Mrazíka…prostě něco NOVÉHO.
Pak se k cvičení můžu zase vrátit…

Příspěvek upraven 12.11.13 v 18:10

• Citovat
  • Upravit
13943
12.11.13 18:08

Tak já bych teda očekávala, že pokud je to kroužek pro děti v této věkové kategorii, tak lektorka k tomu bude mít patřičné vzdělání a bude hodinu vést úměrně k věku. Však to není vojna ne? Nebo je nutné, aby naprosto všechno dělaly všechny děti tak, jak po nich chce? Však jsou to malí prcci.. :nevim:
Já už bych tam teda svoje dítě nedala, protože za prvé už se jí kluk bude bát, tím míň bude komunikovat, učitelka už na něj bude „zasedlá“ a vůbec by mě ta ženská srala a když má takový přístup, tak už bych nechtěla, aby to aplikovala na moje dítě. Ale vadilo by mi, že jsem za to zaplatila a vyhodila peníze oknem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.11.13 18:09

@Michaela23 souhlasím, kroužek je bez rodičů, tak to musí rodič respektovat. Jinak si má najít cvičení rodičů s dětmi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML