Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všichni
tak a máme problém se školkou. Od té doby co se mala těší do školky tak šíleně doma zlobí a vůbec neposlouchá. Je to docela legrační ale opravdu když do školky moc chodit nechtěla tak doma poslouchala no relativně na 3 létě dítě, ale dalo se s ní mluvit, ale teď je to fakt mazec. Přitom ve školce ji chválí jak je šikovná a nezlobí. stalo se to některé z vás?
U nás to samé. Přikládám to jednak tomu, že se ve školce hodně unaví a unavené dítě klasicky zlobí + jsem s ním mnohem míň, tak ho míň vychovávám. Navíc ve školce mají pevná pravidla, tak je pak jak utržený ze řetězu. A když se jim tam nelíbilo, tak na nás byli prostě víc fixovaní a smutné dítě bývá hodné. Vůbec bych se nestresovala. Náš je teď příšerný, začínám mu pěkně přitahovat opratě… ![]()
Ano, u nás taky. Ve školce si tolik nedovolí, má vítr z učitelek, je tam jak beránek a doma si to potom vynahrazuje
Mám to doma. Ve školce si ji chválí, mě sice moc nezlobí, ale je jako utržená ze řetězu ![]()
No teď byla zase od čtvrtku doma (málo učitelek tak mě poprosili jestli když jsem doma si ji můžu nechat doma, tak jsem souhlasila) a je to fakt šílené nikdy taková nebyla ignoruje mě a to mě vytáčí šíleně. a navíc zapomíná to základní co jsem ji učila od té doby co mluví, jako je poprosit a poděkovat. Je to taková hloupost, ale prostě jsem ji to naučila a byla jsem za to ráda že to říkala sama od sebe a nemusela jsem ji na to upozorňovat. a teď mami dej, vezme a jde, takže s tím začínám znovu a to mě štve. vím že toho ze školky přinese ještě mnohem víc, a že tohle je úplná maličkost. Nejsem nějaká pedantka nebo slušňačka, ale prostě základní prosím a děkuji říkat bude.
Ufff holky tak koukám nejsem jediná kdo poržívá to samé. nastoupila v září do školky a je jak říkáte - jak utržená ze řetězu. v březnu jí budou tři roky a co předvádí, tak já normálně jen žasnu, že se někdy nezmůžu ani na slovo a jen koukám s otevřenou pusou.
Třeba při obědě. Několikrát jsem přišla dřív a sledovala jsem jí a ona věřte neveřte seděla jak přibitá u stolu, v klidu jedla, odesla talíř. sedla si zpátky a v klidu si dopila pití. no já čuměla jako prase. doma neposedí chvilku na místě, že jí někdy na etapy. a tam prostě sedí a nehne se od stolu. přitom se snažim mít nějaký pravidla, ale ona se mi někdy i tlemí do ksichtu
![]()
Myslim, ze je to normalni, ve skolce jak hodiny a doma si to vynahradi. Cesta ze skolky a hlavne cesta do schodu a prvnich par minut doma to je moje kazdodenni peklicko ![]()
ve skolce je uz rok a nejak se to moc nezlepsilo, ted ma taky cerstve tri roky ![]()
Jééé holky a jak to teda zvládáte? domluvou ať nezlobí nebo rovnou na zadek? U nás vždy zabrala ta domluva nikdy nebylo potřeba ji nějak trestat, stačilo jen vysvětlit a byl klid, ale teď opravdu ta domluva nezabírá a nechci ji trestat, ale asi se z toho brzy zblázním ![]()
Nemluvíte náhodou o našem synovi? Co je ve školce, tak je to pěkný „vejlupek“ a to to bylo takové hodné dítě. Najednou nezná prosím ani děkuji, pořád mě sekýruje a je „chytrý jako rádio.“ A to je tam teprve třetí měsíc, z toho měsíc byl doma kvůli nemoci.
Na jednu stránku mě těší že v tom nejsem sama ale nějaká rada by nebyla? ![]()
@suik píše:
Myslim, ze je to normalni, ve skolce jak hodiny a doma si to vynahradi. Cesta ze skolky a hlavne cesta do schodu a prvnich par minut doma to je moje kazdodenni peklickove skolce je uz rok a nejak se to moc nezlepsilo, ted ma taky cerstve tri roky
takže u nás, cesta ze školky. okamžitě si běží sednou na takový dřevěný auto a jako že musí někam jet. hrozně důležitý!!! takže to už začíná přemlouvání at jde, že děti jsou spinkat, že tady na hřišti být nemůže bla bla bla. Nakonec to vzdávám a odcházím a ona za mnou s řevem. výjdeme z areálu, tak se mě chytne za ruku a musí po okraji chodníku, takže další půlhodina cesty, protože to musí dojít celý. a pak stojíme před barákem a začíná další řev, protože nechce jít spát. ona přece nespí po obědě. takže vylezeme do třetího patra ( bez výtahu ) opět s řevem. a jen co odemknu dveře tak si lehne na zem a řve že ona spát nejde.
a to za 14 dní rodim
tak jsme zvědavá jak tobude zvládat tatínek ![]()
podotýkám ještě že školku máme dvě minutu od baráku a chodíme to tak půl hodiny domů
![]()
Jeee, ja si lamu hlavu, proc to moje kdysi hodne dite tolik zlobi a vubec jsem si to nedala dohromady se skolkou. A je fakt, ze od kdy tam chodi, tak je oprsklej, chytrej jak radio a na nej az nezvykle zlobi (fakt byl hodne hodny dite do te doby). Tak a ted vim cim to je, jen nevim co s tim
Zabit ho nemuzu
Snazim se nevypenit, ale posledni dobou prskam jen pri odpovedi zacinajici ne(nebudu, nechci, nedam, nemam atd) ![]()
@tikule Přesně jako u nás - cesta ze školky je každodenní peklo
Když to stihneme za hodinu, je to super (tam nám to trvá max. 15 minut). První hřiště, druhé hřiště, kouknout na poštu na větráky, třetí hřiště, všechny obrubníky a rampy pochopitelně musí přejít… Na konci je tak unavený, že úplně plete nohama. Pokud řeknu, že to už dnes stačí, že musí jít spát, následuje příšerná scéna - řve jak tur, flákne sebou doprostřed chodníku, občas ho táhnu domů za ruku po kolenách. Doma sebou praští v předsíni a občas se i trochu počůrá…
Měli jsme asi nějaké mírné období vzdoru, protože něco takového jsem nezažila.
Holky a jak tyhle situace teda řešíte??? dáte na zadek nebo jak? já musim přistoupit i dání na zadek, protože domluva nezabírá. Pak jedině studená sprcha!