Od té doby, co chodí do školky, doma zlobí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
375
10.11.13 21:15

Teda holky tak já jsem sice založila toto téma, ale oproti vám některým mám doma andílka 8o My normálně odpoledne nespíme, když usne tak to musí být jo unavená a to pak trpím já protože večeer usíná až kolem 23h a cesta ze školky v pohodě jen to neposlouchání :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
10.11.13 21:35
@tikule píše:
Holky a jak tyhle situace teda řešíte??? dáte na zadek nebo jak? já musim přistoupit i dání na zadek, protože domluva nezabírá. Pak jedině studená sprcha!

Ja to teda bohuzel nekdy taky resim placnutim na zadek :oops: Nezabere domluva, motivace na neco, tak mi nekdy ta ruka ustreli :oops: U nas neni problem cesra ze skolky ani spani, spis normalni zbytek dne doma. Pokud nikam nejdeme, tak je fakt na pest i kdyz mu samozrejme aktivitu vymyslim (nejake tvoreni, staveni nebo jen hrani s brachou a se mnou v pokoji). Proste u vseho se chova jako trouba :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
11.11.13 06:56

Tak koukám že je to normální 8o já si to teda moc se školkou nespojila ale jak vidím tak asi mám…co chodí do školky je na zabití :cert: poslední týden předvádí doma hysterické scény když není po jeho a minule dokonce hodil po babičce dřevěnou kostku když jsme po něm chtěly aby si je uklidil když je roztahal a nehrál si s nimi :cert: no to už sem se neudržela a fakt dostal na zadek a šel na chodbu dokud se neuklidnil :cert: tam ostatně poslední týden byl už několikrát :twisted: rozmluva u něj smysl nemá když je tak rozjetý, na zadek max pro mě že si ulevím a na chodbě se uklidní sám a já ho nemusím poslouchat jak se vzteká :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.11.13 21:15

Júúúú, tak koukám, že je to všude. My říkáme, že nám ji školka zkazila. Do tý doby byla celkem hodná, ovladatelná. Od tý doby co chodí do školky si začala stavět hlavu. A to i v oblečení (tyhle tepláky nechci, nejsou hezký). „Domi a proč nejsou hezký? Nejsou růžový“. Naštětí ji ráno vypravuje tatínek, tak s ní zapasí on. Šíleně nás diriguje (mami zavři oči, pojď semnou, dávej mi hamat, neumím, musíš mě dávat atd.) Začala chytat slovíčka, ze kterých nejsem unešená. Tuhle povídala tatínkovi: „Zavři dveře, lole“ Říkám: „Domi, to se neříká, to není hezký!“ A Domča mi odpoví: „Tak když nezavřel dveře, lole“ :mrgree
No a tuhle mi kamarádka, co má stejně starou holku líčila, jak se malá nechtěla večer sprchovat. Samozřejmě neměla čas s ní o tom diskutovat (ostatně by to stejně asi bylo k ničemu) ji osprchla násilím. A co myslíte že ta kačena udělala? Začala po sobě plivat a roztírat si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.11.13 22:32

@tikule Upřímně, takovou cestu ze školky, jakou jsi popsala, bych si hezky užívala. Spěcháš někam? Jsem celkem ve stejné situaci - na samém konci těhotenství, školka cca 2 min. od baráku… Většinu času od září byla malá nemocná. Jako zvykačku pro ni chodím teda po O, ale do spaní ji doma nenutím. Vidím ale, že ten spánek potřebuje (je přetažená) - zatím prostě usíná, když to tak cítí. Od příštího týdne bude spát ve školce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
13.11.13 08:50

@petunie1 já jsem taky neřekla že mě to hrozně štve. mě na tom vadí to, že začne řvát, že nechce jít domů z toho důvodu že si myslí že má jít spát. ale ona po obědě nechodí spát, tak nechápu proč dělá takový sceny. kdybych jí dala po obědě spát, tak večer jde spát kolem půlnoci a to si ještě nejsem jista jestli by ta půlnoc klapla.

a ono když ti visí na plotě a nehne se z místa, tak tebe by taky nebavilo deset minut čekat, než se uráčí jít. stojíš tam jak blbec a čumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.11.13 09:21
@tikule píše:
Holky a jak tyhle situace teda řešíte??? dáte na zadek nebo jak? já musim přistoupit i dání na zadek, protože domluva nezabírá. Pak jedině studená sprcha!

Holka, to, co popisujes musis zarazit. Nejde tu o to, jak bude zvladat tatinek, ale hlavne ty pak se rvoucim novorozencem v kocarku. Jeste na zimu… Na naseho tvrdohlavce nejvic za ira 1. vyhybat se a predchazet konfliktum. Tzn. jeste pred cestou se domluvit napr. ve skolce na auticko se neseda, je to zakazane (treba u nas ve skolce pri od hodu deti na hriste nesmi). Ale kdyz pujdes a budes hodna, smis jit po tom obrubniku. Ale jen jestli pujdes rychle. Neboj, doma te nebudu nutit spat. Nutila jsem te nekdy v posledni dobe? Nenutila, vid? (Proste to cele probrat den predtim, pak cestou do skolky, pak v satne jeste jednou. 2. Vyhruzky a v pripade nutnosti jejich SPLNENI! Domluvily jsme se, ze na to auticko nepujdes. Pokud tam utika, pocitam do 3 - dostanes tady na holou pred detma (tato vyhruzka u nas jedina funguje spolehlive, nikdy jsem ji nemusela splnit. Ovsem kdyby bylo treba, VZDYCKY dodrzim, co jsem slibila a kdyz pak rve, jeste na nej zhurta spustim, ze vedel, co bude, tak ze to chtel. A at okamzite prestane rvat. Popripade pokud je v afektu, vezmu ho jak pytel brambor a ze skolky vynesu aby videl, ze si dokazu prosadit svou. Kdyz toto 1 splnim, pak tak 3 mesice funguje pocitani a pribehne uz na cislo 1. :mrgreen: A vyhruzka, ze dostane na holou pred detma funguje vzdy (udelala bych to kdyztak nejak diskretne - trochu stahla kalhoty, placla - je to vlastne jen „divadlo“pro nej, aby vedel, ze to splnis a staci to.

Vetsinu casu jsou to domluvy dopredu, vyhnuti se konfliktu (odvedeni pozornosti nebo z toho udelam legraci (kdyz by se hrnula k tomu auticku, vzala bych ji s tim, ze pozor, jde mama jerab a odnese naklad od nebezpecneho vraku auta, zatocila bych s ni a elegantne vyjela ze skolky… Nebo na obrubniku - umis i skakat atd. - od toho bych si slibovala zrychleni :mrgreen:, nebo dneska se budeme schovavat a pospisila bych se schovat za nejblizsi lampu atd. Pred barakem jeste nez zacne scena bych ji znova rekla - nemusis se bat, slibila jsem, ze nemusis jit spat a ja slovo drzim. Na maleho nejakou dobu fungovalo misto spat - jdem si jen odpovinout, na chvili di lehnem a prectem si knizku, nemusis spat… Je to boj! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.11.13 12:03

Mně děti ve dnech, kdy jsou ve školce zlobily, zjevně proto, že ve školce prostě měly málo pohybu. Takže po vyzvednutí kluků ze školy a školky jsme aspoň hodinu venku na hřišti. (Musím s sebou mít svačinu, protože když jsou hladoví, tak jsou taky na zabití, takže oba kluky vyzvednu, jdeme rovnou na hřiště, zbodnou kopec jídla, jako by neměli celý den žádné krmení, a až po hodině až dvou jdeme domů. A pak jsou hezky ovladatelní. Ve dnech, kdy je hnusně a venku nejsou žádné jiné děti, domů jdeme brzy, a pak mně taky pěkně tečou nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
13.11.13 14:12

Tak dnes jsem se schválně informovala u paní učitelky, jak se chová ve školce a poslechne prý na slovo 8o Zato poslouchání maminky se rapidně zhoršuje… S manželem taky žádná hitparáda, ale ve srovnání se mnou taky poslouchá. Dědečka a „cizí“ lidi poslouchá bez problémů. Čekám, kdy nám u bytu zazvoní sociálka, protože jsou dny, kdy odpoledne třeba 45 minut v kuse řve. Protože nebylo po jeho (a podotýkám, že jde většinou o totální blbosti, za chvíli už myslím, že ani neví, co chtěl). Taky se snažím konfliktním situacím vyhýbat, když už něco hrozí, na poslední chvíli odvést pozornost, nedávat nějaké autoritativní zákazy, spíš z toho udělat legraci. V případě vztekání na zadek nedávám, nechávám vztekat (pokud se doma vzteká hodně a dlouho, jde do pokoje). Na zadek je za něco zakázaného a po varování, aby přesně a dopředu věděl, za co to je. Stejně je to ale většinou k ničemu. Venku prostě čapnu za ruku a může se vztekat jak chce, prostě se jde domů. jestli to ale bude trvat ještě pár týdnů, budu zralá na Černovice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30663
13.11.13 22:17

@kubanka Malá ještě nespí, po „O“ nespí od dvou let :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
24.11.13 22:49

Tak to je presne jako u nas, dcerka si konecne na skolku zvykla a libi se ji tam, ale doma je pak divoka a neposloucha a hned kvuli vsemu place. Chodi domu po obede, podle pani ucitelky je moc sikovna a posloucha. Me mrzi hlavne ten plac a knourani :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.14 09:29

U nas je to stejne, konecne zacala rada chodit do skolky, ale doma je to hruza. Myslela jsem, ze se vyradi ve skolce na zahrade, ale ne, klidne by byla jeste na hristi az do vecera :roll:. Porad si myslim, ze se to spravi, ale do te doby me asi klepne :zed:. A to mam doma dva kriklouny, protoze manzel na ni zacne rvat taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí