(Ne)oblíkání ve školce

Liz
2064
6.11.13 13:32

(ne)oblíkání ve školce

Teda holky, jdu si k vám trochu postěžovat. Dnes jsem přišla do školky pro dceru, která měla na sobě uplně mokrý tepláky. Byli venku zrovna když hodně pršelo (jsem ráda, že hodně chodí ven) Bohužel dnes nenašli dceři ve skřínce pláštěnku (kterou tam měla), tak byla venku jen v bundě, měla kapucu a čepici. Vše ok až na ty zmáchaný tepláky, který měla stále na sobě :( Jak to chodí u vás ve školce? Převlíkají se děti z venku na dovnitř a opačně? U nás ne, ráno jí přivedu v teplých teplákách a po o si jí vyzvedávám se zamazanejma z venku, neřeším to, ale dnes mi řekla dcera, že jí je zima. Minulý týden byla nemocná, tak čekám, že se jí to třeba vrátí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14500
6.11.13 13:34

Liz, v naší školce se převlíkají, ale třeba loni se mi stalo, že byli v dešti a on měl úplně mokrý tenisky a ponožky, a ty mu nepřevlíkli. JIndy jsem si pro něj šla, vedro na padnutí, učitelka kraťasy a žabky, a syn měl tepláky a holiny. CO na to říct, je to o lidech a učitelkách. Letos má jiné učitelky a ty jsou zatím super. Pevné nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 13:35

@Liz u nás se děcka před odchodem ven převléky, při příchodu zpět převlékly do školkového, takže toto se stát nemohlo. navíc mokré věci rozvěsily učitelky po topení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.11.13 13:35

Když jsem byla na praxi ve školce, tak děti měly buď oblečení na ven, nebo alespoň náhradní oblečení, kdyby se něco stalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
6.11.13 13:37

U nás taky převlíkají, ale několikrát se stalo, že měl syn mokré ponožky, ale my tam moc nechodíme, je tam čtyři dny a čtrnáct dní je doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
6.11.13 13:37

Náhradní oblečení má ve skřínce stále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
6.11.13 13:38

@Liz u nás taky děti převlíkají - do venkovního, dovnitř mají tepláky. Pokud se stalo, že byl malý nějak mokrý - běžně si polívá triko čajem (2× se stalo že neměl čas a počůral se :cert: ) tak byly věci na topení a dítě převlečeno do suchého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
6.11.13 13:39

Liz jak bylo řečeno je to o lidech, já sama jsem uca ve školce a na toto si dávám pozor děti co mají věci na převlečení to je jasné ale kolikrát musím prosit rodiče aby jim dali věci na ven, rozhodně to rekni, že chceš aby se prevlekla je to o komunikaci rodič a uca ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
6.11.13 13:42

@šóšannáh máš pravdu, řeknu jim to. Ale říkala jsem si, že by jim to mohlo dojít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.11.13 13:43

Syn má kalhoty na ven a když se vráti z vycházky převlíká se do tepláků. Minule měl jiné ponožky, prý je měl mokré jak prošli vysokou trávou. Takže ano u nás se převlíká když je dítě mokré. Věci pak máme na topení.
Sice byl ze začátku trochu zmatek, tak jsem to vyřešila tak, že má ve skříňce plátěnou tašku kde je napsané - „věci dovnitř“ na převlečení - kdyby se polil a tak a do poličky jsem nalepila nálepku „věci na ven“ kde má neprokomavé kalhoty a od té doby vše v pořádku:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pel
4861
6.11.13 13:45

@Liz A kolik je dcerce roků? Pokud už je starší, tak bych ji pověřila, ať se převlíká sama. U mladšího dítka příp. říct učitelkám, že tyto tepláky má do třídy a tyto na ven, teď bych teda na ven dala spíš šusťáky. Ještě jsem se nikde nesetkala, že by se děti nepřevlíkaly, u nás musí mít povinně věci do třídy a ven zvlášť. Jen v zimě mají do třídy punčocháče a ty si nechají i když jdou ven, jen na to přihodí šusťáky nebo kombinézu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
6.11.13 13:48

@pel dceři je tři a půl. Chodí od září. Je to soukromá školka kdy je na jednu učitelku asi 7 dětí. Dcera se umí sama oblíknout i svlíknout, ale musí jí to někdo říct. Sama od sebe si kalhoty nepřevlíkne i když do ní hučim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pel
4861
6.11.13 13:49

A taky by dítko mělo učitelce samo říct, že je v nepohodlí. Chápu, že učitelky neosahávaj každýmu dítěti nohy, jestli nemá mokrý ponožky, to asi není v jejich silách. Ale když dítě přijde a řekne, že je má mokrý, tak mu určitě pomůžou nebo ho pošlou, ať si je převlíkne samo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
6.11.13 13:50

@pel jen že dceři to nedojde, řekne, že jí je zima, ale už jí nedojde, že je to z mokrejch tepláků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
6.11.13 13:51

Liz to jo nevím kolik je u vás ve třídě děti a kolik mají učitelek, ale já při počtu 24 děti stíhám jen taktak prohlidnout všechny děti, ale větší už jsou naučené se prevlikat samotné cca 4 lete deti, určitě malé řekni, že když bude mít něco mokré, ať si sama řekne učitelce, ale uce to taky řekni, budou si to víc hlídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí