Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zakládám toto téma pro pracující maminky předškolních či mladších školních dětí. Zajímalo by mě, jak řešíte hlídání dětí v případě, že jsou nemocné… Já i manžel jsme OSVČ, naši rodiče ještě pracují. Takže se každou nemoc kluků snažíme nějak „splácat“, střídáme se s manželem, občas pohlídá moje mamka, když se utrhne dřív z práce nebo si vezme třeba na jeden den dovolenou. Tento týden nám dvě půldne hlídala bezdětná švagrová, třetí den ale zavolala, že je i ona nemocná a museli jsme se zase prostřídat s manželem. Samozřejmě je to ale strašně hektické, nestíháme pak práci… Tak přemýšlím, jestli by nebylo jednodušší najmout si nějakou chůvu, třeba ne na celou dobu nemoci, ale jen na část, kdy už se třeba jen doléčuje, nejsou horečky apod. V mém okolí jsem se s tím ale nesetkala, spíš se řeší hlídání předškolkových dětí nebo pak už zase třeba nějaké hlídání spojené s vyzvedáváním ze školy a s doučováním… Ani v nabídkách agentur jsem nenašla přímo službu hlídání nemocného dítěte… Máte někdo prosím zkušenosti, funguje to? Dík…
U nás je soukromá školka, která připravuje i službu „hlídání nemocných dětí doma“, a to už od miminek, když bude potřeba. Docela se mi ten nápad líbí, ale vím o tom jen okrajově, nepídila jsem se po podrobnostech ani ceně, není to zatím aktuální. Zkus kontaktovat něco takovýho, třeba to taky u vás funguje…
Nemám osobní zkušenost, ale vím o jedné agentuře, která by měla hlídání nemocných dětí na doléčení zprostředkovávat. Jde o běžnou agenturu na hlídání dětí. je z Poděbrad, ale jak říkám reference nemám. Zkus se poptat u vás v okolí podobných agentur.
Co vím, tak to zprostředkovává agentura Suzi, působí v celé ČR. já pro ně dělám venčitelku, ale vím že nabízí i jednorázová hlídání. akorát mám pocit, že chtějí jednorázový poplatek asi 7000, za zprostředkování, a pak asi 120 kč na hodinu, a můžete si zadat dny, jak potřebujete.
Měla jsem hlídačky z agentury, když to bylo potřeba. Jen jsem jim vždy dopředu řekla, že jsou děti nemocné a co jim je. Dost to ale lezlo do peněz (mám dvojčata).
@Kobea píše:
Měla jsem hlídačky z agentury, když to bylo potřeba. Jen jsem jim vždy dopředu řekla, že jsou děti nemocné a co jim je. Dost to ale lezlo do peněz (mám dvojčata).
Já mám taky dvojčata… ![]()
Všem moc díky…
@Pegina píše:
Já mám taky dvojčata…Všem moc díky…
Je to dvojnásobná radost, že? ![]()