Adaptace na školku

Anonymní
31.10.13 13:40

Adaptace na školku

Ahoj holky, potřebuji poradit. Syn měl v září 3 roky. Od října začal chodit do školky, chodí zatím jen do oběda. První tři týdny ráno plakal, teď už nepláče, ale pořád smlouvá, do školky se mu nechce. Je to dítě, které primárně o kolektiv nijak zvlášť nestojí, umí se dobře zabavit sám. Má své oblíbené kamarády a hračky. Dle paní učitelky ve školce je nezralý. Neumí se obléknout - doma prostě oblékání bojkotuje a neustále říká „já to neumím“. Umí se svléknout, ale sundá si všechno. Teď se začal ve školce počůrávat, prostě si neřekne a když ho i tak paní učitelka na záchod odvede, řekne že nepotřebuje a vzápětí se počůrá - doma je bez plen, ale na záchod moc nechce, preferuje nočník. Ve školce se drží neustále u paní učitelky, do aktivit se moc nezapojuje. Údajně je bezradný kdykoliv se aktivity mění - jde se ven, jde se malovat. Nejčastěji sedí sám u stolečku a buď si hraje a nebo je duševně mimo. Paní učitelka říká, že má pocit, že mu školka nic nedává. Já to vidím trošku jinak, vnímám u něj určitý posun - nechtěl se oblékat svlékat, teď už je to lepší. Do školky už nechodí s pláčem a říká že se mu tam líbí. Teď v tom tápu, počůrávání mi připadá jako opožděná reakce na školku. Znáte to někdo z vlastní zkušenosti?
Omlouvám se za román.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
31.10.13 13:44

Neznam to z vlastni zkusenosti ani z okoli (krome place), ale nemam pocit, ze by nebyl zraly na skolku :nevim: Proste si jen zvyka a musi se s tim szit dle meho. Jeste bych nehazela flintu do zita :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
31.10.13 13:47

Jako malá jsem prý dělala to samé… trvalo mi to snad půl roku a pak to přešlo prý ze dne na den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
31.10.13 14:00

No já bych nečekala, že tříleťák zvyklý sám na sebe se začne první měsíc školky aktivně zapojovat. To oblečení a počůrávání bych nehrotila, myslím, že to přijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.10.13 14:03

Osobně mě zaráží ta reakce paní učitelky, že tak brzo může posuzovat. Syn má ve školce tedy perfektní učitelky, naopak se snaží takové děti vtáhnout, respektují, že to některým trvá déle. Náš tam chodí rád, ale pokud není třeba pořádně vyspalý, tak ráno také kňourá, že nechce. Jeden den se obleče, druhý den tvrdí, že to neumí,..řekla bych, že také zkouší posouvat hranice :nevim:
Počůrávání - na schůzce říkali, že se to čas od času objeví i u dětí, které už chodí druhým, třetím rokem, proto mají ve skříňce mít převlečení, zase nijak významně nehrotí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
31.10.13 14:23

Dcera chodí do soukromé školky a tam zase radí rodičům, co se jejich děti špatně adaptují, že je tam mají dávat víc :D Ve státní školce kamarádce také řekli, ať tam syna nějaký čas nedává, když je doma s druhym. Také plakal, ale už je to dobrý. Zapsaný by tam byl, ale nechodil by a tím by měli o dítě míň. Ono asi jak se jim to hodí. Dávej ho tam stále, chce to čas, než se děti zadaptují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí