Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, má takový dotaz. Mám 5 ti měsíční dceru. Před 14 dny jsme byly u doktorky, kvůli tomu, že malá často kaká. Doktorka ji převážila a zjistila že za 14 dní nepřibrala nic. Tak jsem po kojení začala přidávat nutrilon. Mám zapůjčenou váhu, takže teď po 2 týdnech málá už krásně přibrala 350 g. Ale co mě trápí je to, že to kakání je pořád stejně často, kaká dokonce i dvakrát za noc a jinak po každým krmení, je jak průtokový ohřívač
. Stolice je krásně žlutá i hustá, takže průjem to není. Tak nevím jestli to mám řešit když přibývá na váze. Existuje něco čím to kakání zmírnit? Děkuji za odpovědi Petra
Nas prcek taky do roka dost kakal,i nekolikrat za den.Byt tebou,tak kakani nijak nezmirnuju.Bud rada ze kaka,kdyby nekakala,bylo by to nejspis horsi ![]()
Myslim,ze az bude jist i tuzsi jidlom,tak se i ta stolice upravi.
Taky si myslím že když přibírá tak to asi nevadí, ale taky mě to děsilo. Přes den kakal třeba i 8 krát denně.
Příspěvek upraven 20.12.11 v 07:48
Jsem ráda že v tom nejsem sama mě taky kaká klidně 8 krát denně a to k tomu právě ještě v noci. Prostě dojí a za 10 minut je to venku.
Ja dokud jsem prcka plne kojila(6 mesicu) tak vetsinou kajdil vzdy pri kazdem kojeni.jak to bylo v noci si uz nepamatuju,ale vzdy byl minimalne jednou.
Dcera mi ještě minulý týden kadila min 10× denně. Vždy víc při každém kojení, plus k tomu ještě občas mezi kojením takové prdnutí. Hlavně mi to štvalo v noci. Te´d posledních 5 dní už jen 3×
. Nijak jsem to neřešila.