Oči novorozence

1247
19.12.11 22:35

Oči novorozence

V sobotu ráno se sestře narodila holčička. Narodila se po termínu, má necelé 3kg, což je asi v pohodě… Za ty 3 dny vůbec neotevřela oči. Když už, tak pootevře na milimetr jedno očičko a okamžitě ho zase zavře. Když je vzhůru a pláče nebo i když nepláče, prostě pořád jen se zavřenýma očima.
Moje holčička se narodila před 2 měsíci a koukala už 2 hodiny po porodu, takže vůbec netuším, jestli to tak je v pořádku nebo ne.
Máte s tím někdo zkušenost? Taky vám miminka otevřely oči až třeba za nějakou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1325
19.12.11 22:36

Co na to říkali doktoři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
19.12.11 22:37

já sem teda svojí malou po porodu vlbec neviděla,až po 5 dnech, tak nevím,ale neslyšela sem o tom 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
19.12.11 22:38

Ahoj, tak moje holčička měla obě oči vykulené hned jak mi ji donesli. Ale já jsem prý ještě 2 dny po porodu koukala jen na jedno oko a druhé měla stále zavřené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.12.11 22:39

Moje dcerka měla také dlouho očička zavřená. Doktor ji je chtěl vyšetřit (provádí se standardně u všech novorozenců) a nepodařilo se mu to. Myslím, že je maličko otevřela až tak třetí den. Teď jí je půl roku a má krásná velká a zdravá kukadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.12.11 22:39

První syn se narodil a v obličeji byl pěkný buřtík. Zkrátka byl nacucaný vodou jak houba, oči měl dvě čárečky, od muže dostal přezdívku Čingi (jako že Čingischán, mongol) :cert:
Ani nevím, dky začal koukat, tak týden po porodu už měl zřejmě očka otevřená normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
19.12.11 22:42

Spoluležící na šestinedělí měla synka, který za celých pět dnů, co jsme tam společně pobývali, pootevřel očko asi tak třikrát. Nevím, kdy začal normálně koukat, ale je úplně v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
19.12.11 22:42

glady :mrgreen:

manžel se ke mě pár hodin po porodu tak nenápadně otočil a povídá mi: hele ty mongolský očička už bude mít napořád :mrgreen: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.12.11 22:43

Můj syn taky byl „koukací“ hned od porodu.

Naopak chlapeček, co se narodil ve stejný den a pak byl s maminkou s námi na pokoji, tak ten se na mámu podíval až v den, kdy odcházeli domů…ale dneska kouká normálně a je zdravý…

Příspěvek upraven 19.12.11 v 22:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
19.12.11 22:43

Dcera na mě koukala hned na porodním sále.
Asi bych se ptala spíš doktorů ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.12.11 22:44

Jenže ona nijak nateklá není, naopak, je úplně miniaturní a hlavičku má jak o něco větší tenisák :-D

Doktoři právě nic. Ona ségra se nikoho na nic neptala, trochu nám připadá, že se snaží dělat, že to nevidí. Takže nevím, oni doktoři to netuší, to by s tou malou museli být pořád, aby věděli, že je ještě neotevřela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.12.11 23:54

Samík se taky hodně šklebil a otvíral spíš škvírky nebo vůbec… Máme jedinou fotku, kde má jakž takž otevřené oči, jinak na škvírečky. Toto byl jeho standardní výraz :mrgreen: Foceno 5. den po porodu.

Co máme fotky z 2. týdne, tak už má oči otevřené normálně. Nenapadlo mě se nad tím pozastavit, dyť byl 9 měsíců ve tmě, já bych taky mžourala :mrgreen: A my máme oba i takové zapadlejší oči - kolikrát se třeba dívám na telku a vypadá to, že spím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
20.12.11 01:34

ahojky, taky jsem to řešila. malá hodně dlouho skoro nekoukala. ted je jí sedm měsíců a kouká normálně. :lol: ani si nepamatuju, kdy pořádně očka otevřela, ale fakt minimálně měsíc spíš jen tak mžourala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
20.12.11 02:12

Muj starsi mel po porodu taky hodne dlouho zavrene oci, urcite nekolik dni. Jen sem tam trosku zamzoural. Na fotkach z prvnich dni je zkratka vsude se zavrenyma ocima, myslela jsem, ze je to tak normalni u vsech deti, nijak jsem se po tom nepidila, takze jake bylo moje prekvapeni, kdyz mladsi hned po porodu koukal!

Kazde dite to ma proste jinak, urcite bych neplasila, ze je s holcickou neco v neporadku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
20.12.11 06:34

MOje třetí dítě taky skoro vůbec nekoukalo, pořád spala nebo měla oči tak přivřené…já se doktora zeptala, protože jsem starej plašan. Vypadá, že je normální…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure