Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V sobotu ráno se sestře narodila holčička. Narodila se po termínu, má necelé 3kg, což je asi v pohodě… Za ty 3 dny vůbec neotevřela oči. Když už, tak pootevře na milimetr jedno očičko a okamžitě ho zase zavře. Když je vzhůru a pláče nebo i když nepláče, prostě pořád jen se zavřenýma očima.
Moje holčička se narodila před 2 měsíci a koukala už 2 hodiny po porodu, takže vůbec netuším, jestli to tak je v pořádku nebo ne.
Máte s tím někdo zkušenost? Taky vám miminka otevřely oči až třeba za nějakou dobu?
já sem teda svojí malou po porodu vlbec neviděla,až po 5 dnech, tak nevím,ale neslyšela sem o tom
![]()
Ahoj, tak moje holčička měla obě oči vykulené hned jak mi ji donesli. Ale já jsem prý ještě 2 dny po porodu koukala jen na jedno oko a druhé měla stále zavřené ![]()
Moje dcerka měla také dlouho očička zavřená. Doktor ji je chtěl vyšetřit (provádí se standardně u všech novorozenců) a nepodařilo se mu to. Myslím, že je maličko otevřela až tak třetí den. Teď jí je půl roku a má krásná velká a zdravá kukadla.
První syn se narodil a v obličeji byl pěkný buřtík. Zkrátka byl nacucaný vodou jak houba, oči měl dvě čárečky, od muže dostal přezdívku Čingi (jako že Čingischán, mongol) ![]()
Ani nevím, dky začal koukat, tak týden po porodu už měl zřejmě očka otevřená normálně.
Spoluležící na šestinedělí měla synka, který za celých pět dnů, co jsme tam společně pobývali, pootevřel očko asi tak třikrát. Nevím, kdy začal normálně koukat, ale je úplně v pořádku ![]()
glady ![]()
manžel se ke mě pár hodin po porodu tak nenápadně otočil a povídá mi: hele ty mongolský očička už bude mít napořád
![]()
Můj syn taky byl „koukací“ hned od porodu.
Naopak chlapeček, co se narodil ve stejný den a pak byl s maminkou s námi na pokoji, tak ten se na mámu podíval až v den, kdy odcházeli domů…ale dneska kouká normálně a je zdravý…
Příspěvek upraven 19.12.11 v 22:44
Dcera na mě koukala hned na porodním sále.
Asi bych se ptala spíš doktorů ne? ![]()
Jenže ona nijak nateklá není, naopak, je úplně miniaturní a hlavičku má jak o něco větší tenisák ![]()
Doktoři právě nic. Ona ségra se nikoho na nic neptala, trochu nám připadá, že se snaží dělat, že to nevidí. Takže nevím, oni doktoři to netuší, to by s tou malou museli být pořád, aby věděli, že je ještě neotevřela…
Samík se taky hodně šklebil a otvíral spíš škvírky nebo vůbec… Máme jedinou fotku, kde má jakž takž otevřené oči, jinak na škvírečky. Toto byl jeho standardní výraz
Foceno 5. den po porodu.
Co máme fotky z 2. týdne, tak už má oči otevřené normálně. Nenapadlo mě se nad tím pozastavit, dyť byl 9 měsíců ve tmě, já bych taky mžourala
A my máme oba i takové zapadlejší oči - kolikrát se třeba dívám na telku a vypadá to, že spím ![]()
ahojky, taky jsem to řešila. malá hodně dlouho skoro nekoukala. ted je jí sedm měsíců a kouká normálně.
ani si nepamatuju, kdy pořádně očka otevřela, ale fakt minimálně měsíc spíš jen tak mžourala.
Muj starsi mel po porodu taky hodne dlouho zavrene oci, urcite nekolik dni. Jen sem tam trosku zamzoural. Na fotkach z prvnich dni je zkratka vsude se zavrenyma ocima, myslela jsem, ze je to tak normalni u vsech deti, nijak jsem se po tom nepidila, takze jake bylo moje prekvapeni, kdyz mladsi hned po porodu koukal!
Kazde dite to ma proste jinak, urcite bych neplasila, ze je s holcickou neco v neporadku ![]()
MOje třetí dítě taky skoro vůbec nekoukalo, pořád spala nebo měla oči tak přivřené…já se doktora zeptala, protože jsem starej plašan. Vypadá, že je normální…