Častá změna práce - životopis
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já bych se právě vyhnula tomu, aby nový zaměstnavatel, znal podrobnosti předchozích odchodů - snadno si může vyhodit, že je zřejmé problém na straně tvého manžela. V minulosti jsem si vybírala svoje zaměstnance sama a dívala bych se na to tak, že je mladý a nikde nevydrží.
Každopádně není to jen o životopisu, ale i o tom, jak zaujme na pohovoru. Takže kolikrát mě i mladý holky příjemně překvapily.
Vždy jsem se nakonec rozhodovala podle pocitu z osobního setkání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Hlavně by si asi měl manžel uvědomit, že všude je něco, někdo kdo mu bude pít krev, kazit den atd. Dostal jiný plat, který byl slíben při pohovoru, a po zkušebce se to změnilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na začátku jsem se taky kariérně hledala, ne teda 4 práce za 3 roky, ale taky relativně často. Nemám pocit, že by to vadilo - na pohovorech se vždy ptali na odchod z té poslední, ale to mi přijde normální. Teda jasně, nejspíš můj životopis někde z toho důvodu vyřadili bez pozvání, ale to se nedozvím. U pár přátel jsem se setkala s nepochopením, ale jsem ráda, že jsem šla za svým, to hledání mě vedlo na správnou cestu a svou práci miluju.
Jen bych si připravila nějaký lépe znějící důvod (nemožnost karierního růstu atd.), ať to nevyzní jako “všichni ti zlí lidé okolo”.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jen doporučovala vymyslet nějaký „normální“ důvod odchodu. Neříkat, že kolegyně chlastá, vedení stojí za prd apod. Zkrátka nepomlouvat zaměstavatele a kolegy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mall126 já se právě taky bojím toho, že to budou brát jako manželovu chybu. Vím, že má o zaměstnání nějakou představu a chtěl by do ní zapadnout a s tím se musí poprat sám, že ne vše bude podle jeho představ. Ale ty zaměstnání, ve kterých byl, byly prostě tragédie. Vždycky narazil zrovna na místa, kde je šílená fluktuace zaměstnanců a špatné podmínky. Takže to jako jeho chybu určitě nevidím a nevím, jak by to měl případně podat, když se ho na pohovoru někdo zeptá, proč si během 4 let hledá už čtvrtou práci…
- Citovat
- Upravit
@arinecka to si uvědomuje, ikdyž s tím musí vnitřně bojovat. Ano slíbili mu nějakou částku, tu dodrželi první tři měsíce. Pak mu dali jen základ (polovina slíbeného), s tím, že na zbytek si musí dosáhnout z provizí. A to je v podstatě nereálné. Mzdový výměr se smlouvou ani nedostal, vše bylo řečeno ústně.
- Citovat
- Upravit
A nebylo by pro něj lepší zkusit vyřešit svou situaci v současném zaměstnání, než utíkat pryč? Když dostal po zkušebce méně peněz, ozval se? Co mu to vedení řeklo?
S tou kolegyní - pokud je tak hrozná, opravdu to nikdo z vedení nevidí? Že všechny štve, nic nedělá, pije… Nebo je to oblíbenkyně ředitele / jednatele / majitele firmy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@broskvová zmrzlina @Hořec jasně no, to by ho snad ani nenapadlo svádět své odchody na špatný kolektiv. Ono tam bylo vždycky víc věcí, které vedly k odchodu. Není to jen, že by nevydržel chlastajici kolegyni. Právě tápu nad tím, jaký důvod říct, aby to pro potencionálního zaměstnavatele vyznělo přijatelně.
- Citovat
- Upravit
U mladých lidi v soucasnosti normální, ne? ![]()
On dostal slibeny plat jenom ve zkusebce a pak mu ho snizili?
To teda cumim, co se dneska deje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty to už zkoušel. Když se se šéfem bavil o kolegyni, sefova odpověď byla, že ví, že kvůli ní je tam dusno, ale propouštět ji nebude, to jsou prý malé věci. Je tam problém, že ona kolegyně ví, za ale nitky tahat. Pomlouvá na těch správných místech a tím si zajistí, že má o ní vedení nejlepší mínění a ostatní vypadají, že se celý den jen flákají. Ohledně platu si vlastně nejsem jistá, jestli se se šéfem bavil, ale vím, že stejný problém řešil i jeho kolega a šéf mu na to řekl, že se musí víc snažit (něco jako provize z uzavření smlouvy). Jenže ty provize jsou směšné a aby dosáhl na slíbený plat, musel by mít snad 5× větší úspěšnost.
- Citovat
- Upravit
Jak jako narazil na místa? On mu snad někdo držel pistoli u hlavy, když podepisoval smlouvu? Existují portály, kde se dají dohledat recenze na dané firmy, když se mi něco nezdá tak prostě hledám dál. Spíš nemá zkušenosti a neví, na co si dát při pohovoru pozor nebo jak se vyhnout nesolidním firmám.
Pokud někdo neustále vidí problémy v lidech kolem sebe, tak je většinou problém úplně jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasny chapu. Kdyz se ho budou u pohovoru ptat na duvod, proc odesel z predchoziho zamestnani, tak at tohle klidne rekne. Ale pomlouvat byvale kolegy by nemel. To nevypada dobre. Tak drzim palce at brzy sezene odpovidajici praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
můj manžel nemá štěstí na práci. Je 4 roky po vysoké a během té doby měl už 3 zaměstnání, a teď bude dávat zase výpověď. První práci zkusil v oboru, co vystudoval, ale zjistil, že to není nic pro něho. Vydržel tam necelý rok a pak už chvíli před vyhořením odešel. Práce ho nebavila, ale přes to by se ještě přenesl. Jenže měl ve svém týmu příšerný kolektiv, šílené tlaky ze všech stran a nulová podpora nadřízených. Peníze nic moc (to jsme ale hned po škole čekali).
Tak jsme si řekli, ať se vykasle na obor a jde dělat to, co ho baví. Povedlo se, vzali ho a podle mě je to práce pro něj jako stvořená. U tohoto zaměstnavatele vydržel 2 roky. Práce ho bavila, ale bylo tam neustále podkopávání noh ze strany vedení, pořád samá buzerace, a ke konci víc práce za min peněz. Tak si řekl, že toto nemá zapotřebí a zkusí štěstí u konkurence. Ještě bych podotkla, že u tohoto zaměstnavatele se zaměstnanci mění jak ponožky (odchází sami), služebně nejstarší tam aktuálně dělá rok a půl…
Třetí zaměstnání se ze začátku zdálo být lepší, co se týká vedení, ale za to je tam příšerná kolegyně, která pije ostatním krev, všechny pomlouvá, přitom sama nic kloudného nedělá a ještě chlastá v pracovní době. Kvůli ní odešlo už několik manželových předchůdců. Navíc zde má manžel mizerný plat (při pohovoru dostal slíbeno něco úplně jiného a to bylo dodrženo jen během zkušební doby). Takže opět po necelém roce si hledá další práci.
On je strašně snaživý, je to puntičkář, takže všechno dělá na 100 %. A taky má nějaké ambice, prostě ze sebe nechce dělat vola za 25 tisíc čistého…
Moje otázka zní, ideálně pokud je tu nějaký personalista: myslíte, že kvůli 3 pracím během 4 let může mít problémy při ucházení se o další práci? Že by personalista smetl jeho životopis ze stolu, aniž by znal podrobnosti?
Myslím si, že už se akutně potřebuje usadit v nějaké rozumné práci, aby zase nabral sebevědomí a sílu. Poslední půlrok špatně spí, nad vším až moc přemýšlí a nedokáže to vypustit z hlavy. Dost se to promítá i do našeho soukromého života.
Prosím anonym, máme tu dost známých, kteří nemusí vědět všechno…