Jak vypadá manažerka/ úspěšná žena?

BananovaSusenka
18.3.24 10:42

Jak vypada manazerka/ uspesna zena?

Ahoj holky,

V praci nastaly urcita situace, nevim co si o tom myslet.
V praci jsem par let, nejdyl. Delam svou praci dobre, vsechny deadliny stiham, v soucasne chvili delam 3 ukoly za vedouci, o kterych nemaji spolupracovnici povedomi. Pri poradach vychazim vzdy dobre, kolikrat mi vedouci rekne, ze jako jedina delam vec X spravne. Nekolikrat v tydnu me chvali manazerka i uplne vrchni sefova. Hlavne krouti hlavu nad tim, jak jsem asertivni a maloco mi rozhodi sandal. 😁 No a nastalo v praci skatulata hejbejte se. Vypadla nase prima nadrizena. Firma vzdy saha po radovych pracovnikach, malokdy prijde k vedouci funkci nekfo uplne ‚zvenci‘.

No a ted o co se jedna. Nekolik kolegyn mi naznacuje, ze me vidi na postu vedouci, ale vzdy dodaji ze na to nemam vzhledem. Jeden kolega mi rekl, ze nejsem na manazerku stihla a krasna.
Dalsi kolegyne A mluvila o vzhledu kolegyne Y a dodala: vypada jako prava vedouci, to neni jako ty. :oops:

Casto slysim, ze jsem seda mys a rada bych prokoukla - jak ale? Jak vypada nekdo z nizsiho vedeni? V tuhle chvili mi nehde ani o povyseni, jako o to, jak vypadat reprezentativne. Komenare me dost boli na muj vzhled :,(

Pridavam obrazky, opravdu tak vetsina vedoucich vypada, ale zaroven to jsou sikovne zensky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4785
18.3.24 10:55

Promiň ale co to je za blbost?
Snad vedoucí může mít jakýkoliv vzhled, možná jen adekvátní oblečení k dané pracovní náplni… Opravdu manažerka nemusí splňovat něčí představy o vedoucí pozici z po…rrna. I I u nás ve firmě byly na vedoucí pozici různé typy žen - ředitelka aktuálně je třeba štíhlá a upravená, ale jinak spíš takový strohý mužský typ, personální vedoucí je spíš typ do takové maminy, dřívější byla zase paní 50+, s mírnou nadváhou, hodně veselá, usměvavá se smyslem pro humor. Žádné sexy vedoucí v minisukni jsem opravdu nikde nezažila :mrgreen: To samé chlapi, opravdu vedoucí nerovná se Christian Grey, ale rozmanitá paletka chlapů různého věku, výšky i kondice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
18.3.24 11:01

Na to se někde hraje? Ve firmě, kde je management vybírán na základě vzhledu bych pracovat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
18.3.24 11:09

To je doufám vtip. V takovém toxickém prostředí musí být radost pracovat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
18.3.24 11:19

Jo je to vtip, zakladatelka pracuje na recepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8117
18.3.24 11:26

Radši nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
18.3.24 11:27
@rmot píše: Více

Vzdyt pise, ze to jsou priklady

Příspěvek upraven 18.03.24 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17012
18.3.24 11:27

Pokud chces vypadat reprezentativneji, zaplať si stylistu - ti maj na to školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BananovaSusenka
18.3.24 11:32

@Freeandwild dekuji za mily komentar
Trochu mi to dodava odvahu vase odpovedi. Nikdy me na vzhled nikdo negativne neoslovil, az kdyz se to zacalo resit.

@medvidka
No vtip to bohuzel neni :lol: vedoucich a manazeru je v hotelu opravdu dost :oops:

• Citovat
  • Upravit
8117
18.3.24 11:33
@Tarena píše: Více

Jojo, chtěl jsem k tomu potom napsat něco jiného, ale nakonec jsem se na to vyprdl, krmit trolly už mě přestává bavit. Jinak tady je prásně vidět, jak je nový systém citací nesmyslný. Já jsem to editoval, než jsi odeslala příspěvek s citací, takže u mého příspěvku není poznámka o editaci. Ale ve tvé zprávě je už ta moje nová zpráva, takže to vytváří dojem, že reaguješ pomateně.

edit: @admin - toto je přesně to, na co jsme si něteří stěžovali ve vlákně o nových změnách s citacemi.

Příspěvek upraven 18.03.24 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BananovaSusenka
18.3.24 11:33

@Králičice mas nekoho overeneho, kdo za to stoji?

• Citovat
  • Upravit
10260
18.3.24 11:38

@BananovaSusenka Ahoj,
je pravda, že vhled je jedno z kritérií, i když by nemělo. Zažil jsem ale kolikrát ženy, které nebyly úplné krasavice a přesto se do vyšších pozic dostaly. Zpravidla ale i přes nedostatek přirozené krásy dbali na manikůru, kadeřníka, oblečení.
Co z nich udělalo manažerky? Kromě práce samotné to bylo sebevědomí (sebedůvěra) a tomu odpovídající vystupování. A v jednom případě z těch které jsem zažil, že byla majitelka :-).
Pokud bys ráda udělala kariérní růst, tak bych být tebou šel za vedením firmy a řekl jim - myslím, že svou práci dělám dobře, pomáhám jiným, sloužím tu dlouho, ráda bych před sebou měla nějakou perspektivu růstu. Když mi dáte šance, budu se snažit tak jako doposud vás nezklamat a pro firmu odvést nejlepší výkon.
Ono totiž vedení může být přesvědčené, že jsi spokojená, nebo ze svého pohledu si říkají, že tě přesně pro to co popisuješ (perfektní práce, práce za jiné) potřebují zrovna tam, kde jsi. A pak ti to mají říct a případně tě finančně ocenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22007
18.3.24 11:39

@BananovaSusenka jinde pises, že pracuješ jako vratná. Tak běž trolit jinam, když se na té vrátnici nudiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BananovaSusenka
18.3.24 11:45

@Premek_Orac
Dekuji za kontruktivni komentar.
Musim rict, ze ja to na vyplate citim, ze si me vazi. I kdyz kolegyne nadavaji, ze maji malo, ja mam premie nadramec :oops:

Musim rict, ze nevyzadane komentare mi dali dost na…

• Citovat
  • Upravit
BananovaSusenka
18.3.24 11:46

@mado precti si tu diskuzi jeste jednou. :-) Ano pisu na ni o nocni vratny, ktere se na recepci strida

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat