Inspekce ze SZPI

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
15.3.24 16:21

Inspekce ze SZPI

Ahoj, mám dotaz ohledně kontroly ze SZPI. Má inspektor právo nahlížet i do účetnictví? Dnes mi volal, že přijde v pondělí na kontrolu a že si máme připravit i účetnictví… myslela jsem že to kontroluje spíš finančák, SZPI by měla kontrolovat kvalitu potravin co vyrábíme. Nebo je to jinak? Prosím jestli se někdo vyzná, nebo má zkušenost tak mě uveďte do obrazu. Děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21509
15.3.24 17:06

On by ti měl předložit pověření ke kontrole, kde bude definovaný rozsah. Vykonávají kontroly dle zákona o SZPI, tak si to tam pročti, možná najdeš odpovědi. Myslím, že jsou dále pověření dělat kontroly delegované, je to navázáno na evropské dotace. Možná v tom účetnictví kontrolují původ potravin, těžko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40384
15.3.24 17:10
@Aluminah píše: Více

Budou kontrolovat původ potravin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18568
15.3.24 17:21

Jedna se především o dodací listy. Nikoho nezajímá jestli koupíš rohlík za 50 haliru a prodas za 5 Kč. Ale jestli a kolik kusu dane šarže napr jogurtu jste obdrzeli, kolik prodali a kolik se jich tudíž má případně stáhnout z oběhu. A upřímně me teda dost překvapuje, ze někdo vůbec vola. To mas maximálně nejakou provozovnu bez otevírací doby? Nebo to má byt velký audit? To se na výrobny občas dela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.3.24 17:28

Ale my nic nikde nenakupujeme. My pěstujeme ovoce a z něj vyrábíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18568
15.3.24 17:51
tak původ přidaných látek? Napr do marmelády cukr :nevim:
A pak kam případně dodavate pokud by našli nejake pochybení a musel by se stahovat vyrobek. Proste buď rada, ze se můžeš připravit. Kdyby se ve výrobcích něco našlo, tak už vás dávno informovali a byl by průšvih. Tohle bude běžná konteola
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.3.24 18:54

@hospodki já jsem s tou kontrolou ale v pohodě, nemyslim si že by jsme něco skrývali, ať si nás kontrolují. Mě jen zajímá jestli má SZPI oprávnění kontrolovat účetnictví. Toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
15.3.24 18:57

Podle mě má právo kontrolovat účetní doklady kvůli původu zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18568
15.3.24 19:34

Vždyť ti píšu ze ano. Ale je zajímají informace o zboží - kam jde atp. To dolozis jen objednávkama a fakturama. Ceny nikoho nezajímají. Mám rodiče u szpi přes 30 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.3.24 19:45

@hospodki Dobře, děkuju. Šlo mi o to v jakém rozsahu se na to přichystat.. účetní firmu máme externí a tak nevim jak to do pondělí asi máme udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
16.3.24 13:07

No měla jsi v pátek zavolat do účetní firmy, že ti mají v pondělí ráno dovézt šanony s doklady :nevim: to fakt není složitý úkon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.3.24 19:06

@nozu no to není složitý. Oni tam totiž ještě v pátek večer čekají, že jim zavolám a v pondělí ráno nemají na starost nic jiného než řešit moje šanony :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.3.24 19:09

@free333 takže se v podstatě chtějí podívat na jednu fakturu… my totiž nic než cukr a nějaké stabilizátory nenakupujeme. Jednou za sezonu.. tak to asi najdu i u sebe v mailu. Tak děkuju za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat