Musím se po výpovědi hlásit na ÚP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nezaměstnaná ?? Bez ÚP
Ahojky,
Ráda bych se zeptala… Bude mi končit v květnu pracovní poměr na HPP.. Musím se hlásit na ÚP?… Od září mám domluvenou jinou práci, ale ty tři měsíce potřebuji nějak zvládnout (a nechci úplně jiné zaměstnání).. Je možnost se nehlásit na ÚP a mít ty 3 měsíce pouze brigády? pokud ano, je jedno jestli budu mít DPP nebo DPČ?? (Vím že když jsem na úp mohu si přivydělat brigádně jen něco málo)
Moc děkuji,
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, nemusíš se hlásit na ÚP. Je to pouze dobrovolné. Taky jsem teď v této situaci. A jsem zatím na brigádách na DPP i na DPČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IDV jee super děkuji… a musím si teda sama ZP a SP platit? Či to odvádí z té nějaké brigády? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina prave toho se nikde nemohu dohledat… v jakém případě musim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenkok z dpc musíš mít aspoň 4 tisice a z dpp 10 tisíc, aby z toho šly odvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenkok píše: Více
U DPC nad 4 tis ti strhnou odvody. U DPP nad 10 tis. Ale to DPP měnili letos pravidla, ale asi to ještě zase odložili mělo to být něco málo přes 10 a každý rok se to bude přepočítávat podle nějakýho koeficientu.
Pokud budeš mít dohody na menší částky tak si musíš pojištění platit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenkok píše: VíceNa DPP si musíš vydělat minimálně 10501 Kč a na DPČ 4501 Kč. Trvalo to 5 vteřin hledání. Oproti loňsku se to u DPP o 500 zvýšilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenkok píše: Více
Odvádí když máš částky viz. niž. A jinak je povinné si platit jen zdravotní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ÚP se hlásit nemusíš a pokud si na brigádach vydělá víc, než na podpořel a máš zajištěné placení zdravotního pojištění (to musíš platit vždy a pozor, při brigáda h na DPP zaměstnavatele rádi dávají jen tolik hodin, aby ho platit za tebe nemuseli).
Pokud si vyděláš víc z podpory, šla bych na ÚP. Platí za tebe zdravotko a nebudou tě moc řešit (hnát shánět práci atd.). A ty tak budeš mít aspoň placené volno s tím, že možná jednou měsíčně max. přijdeš na schůzku s poradcem, ale nebudete mít co řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak již napsáno, hlásit se nemusíš, ale musíš si hradit zdravotní pojištění (sociální nemusíš). Pokud na brigádách vyděláš více, tak se ti zdravotní strhne, tak nemusíš.
Pokud méně, tak bude lepší se přihlásit na ÚP a zdravotní za tebe bude platit stát.
Jen zase ale pozor, pokud budeš na ÚP, je stanoveno, kolik si maximálně můžeš vydělat na dohodu.
Takže to vše asi záleží na tom, kolik si vyděláš na té práci na dohodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit