Účetní - to zvládne každý

Anonymní
13.3.24 06:36

Účetní - to zvládne každý

Jsem momentálně účetní. Dříve jsem dělala něco jiného, ale o účetních ve firmě občas někdo prohodil něco ve smyslu, že nic moc neumí, že jsou hloupe.

Poslední dobou taky slycham řeči, že to není nic těžkého, že se to dá naučit (napr. od člověka, u kterého vím, že by se to opravdu nenaučil). Účetní jsou hloupe, jedou pořád to samé dokola, neumí se přizpůsobit situaci, pořád říkají, že to nejde. Účetní je vlastně paní, která jen dělá zbytečne papírování, na kterou musí vydělat ti, kteří pracují rukama…

Přijde mi, že práce účetní není nijak ceněna.

Přitom mně to přijde jako docela těžka práce. Jak to máte vy? Jak to vidíte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.3.24 06:46

Že je to práce jako každá jiná :nevim: Ne každý chce nebo může být ředitelem nadnárodního korporátu, jsou potřeba i mnohem „méně náročná“ zaměstnání, účetní je za mě takový normální ženský střed :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
13.3.24 06:47

Kde žiješ? Sehnat účetní je snadné, ale sehnat kvalitní, vzdělanou a zkušenost učení je problém. Tzn. není účetní jako účetní.. Ty kvalitní si přijdou třeba i na 80-90 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
22078
13.3.24 07:17

Práce účetní je práce jako všechny ostatní. Pokud tě baví a máš v ní odpovídající podmínky, nechápu, co řešíš….

“Není nijak ceněna”… :roll: … tvůj zaměstnavatel tě snad platí, ne? Nebo by tě měli lidé obdivovat? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1973
13.3.24 07:33

Úcetní se pořád dovzdělávají, nebo takhle to máme mi ve firmě, před každymi daněmi, jde na školení, aby věděla o změnách v účtu, neni to jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
13.3.24 07:36

Nikde kde jsem byla se na účetní nenadavalo, nic z toho co pises neznám. Kvalitní účetní má v hlavě proste kousek puzzle, který je potřeba ke složení obrázku cele firmy, bez toho by to nefungovalo (nebo jo, ale krátce a s nepeknym koncem). Když řekne ne, neříká to proto, ze něco nechce, ale ze něco proste nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15946
13.3.24 07:41
@Anonymní píše: Více

Ona je účetní a účetní. Těch, co předatlovávají doklady, je fakt hodně a to se umí naučit každý. Respektive tyto brzo přijdou o práci, protože ty současné systémy umí nahradit. Šikovná samostatná účetní je na trhu nedostatkové a dobře placené zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
13.3.24 08:14

Kdo ti to říká, prosimtě? Co jsem viděla účetní, pořád si něco zjišťovaly, věčně se něco měnilo a ony musely mít neustále přehled. Věčně kvanta práce, pomalu si nemohly vzít dovolenou, protože to bylo pořád něco. Já osobně jsem dostala nepolíbená účetnictvím na starost mzdy a faktury a musím říct, že jako nějak ten základ jsem zvládla, ale byl to blázinec. Pro mě to teda není. Určitě to není jen tak. Ale jestli ti to říká někdo, kdo se s tou prací nesetkal a dělá třeba rukama, brala bych to s rezervou. Lidi si často představují, že se práce udělá sama a jen to, co dělají oni sami je náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36166
13.3.24 08:17

Jestli potřebuješ poplacat za to, že děláš svou práci tak pocém :hug: :hug:
Dělám účetní a nemyslím si, že jsem něco úplně extra povolani co by se mělo vyzdvihovat nad ostatni a to mám na starosti komplet účto tři firem z toho jedna Slovenská. Zodpovědnost to je velká. Neustále vzdělávání se. Baví mě to. Peníze nejsou úplně špatný. Dělám 100% z domu.
Ale je prostě účetní a účetní. Každý na to nemá buňky. Tak jak já bych se třeba v životě naučila chemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36166
13.3.24 08:22
@Liška32 píše: Více

Já jsem třeba dělala ve firmě kde jsme pro majitele byly obtížný hmyz který musí platit a nemá z nás žádný užitek. Trpí nás jen proto že musí. Byla jsem tam naštěstí jen chvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.24 08:24
@Anonymní píše: Více

u nás ve firmě je teda naše hlavní učetní braná za mozek firmy, bez ní si to neumíme představit, teď už půl roku shání další účetní do týmu a je to očistec najít někoho kvalitního, střídá se to tam jak ponožky :roll: a práce mají nad hlavu, takže jestli má někdo kecy, tak a´t si to jde zkusit…Já to sleduju jen z povzdálí a dělat bych to nechtěla a spíš je obdivuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.24 08:41

„Účetní je vlastně paní, která jen dělá zbytečne papírování, na kterou musí vydělat ti, kteří pracují rukama…“ :mrgreen: Nepracuješ pro mého drahého bejvalého? Jeho oblíbená mantra. :roll: Nejsem účetní, ale pár let jsem účto dělala pro dnes už ex. Byla to práce jako každá jiná. Myslím, že jsem ji zvládala dobře, co nám kontroly vytýkaly byly vždy jenom vlastně v podstatě drobnosti, které jsem říkala taky, ale které ex nechtěl slyšet. Bylo potřeba neustále být ve střehu, protože zákony (nebo výklady zákonů :roll: ) se měnily snad neustále a v dobách, kdy jsem s tím začínala, byl internet ještě ve svých pomalých drahých vytáčených plenkách a ani zdaleka se ty zákony na něm nedohledávaly tak dobře. Já sama bych nechtěla dělat účto pro někoho cizího, s kým se nemůžu zhádat, že takhle teda fakt ne. Navíc jsem měla možnost konzultovat s daňovým poradcem, jeho slovo na bejvalého platilo.

• Citovat
  • Upravit
8144
13.3.24 08:46

Výborná účetní má cenu zlata ve vlastní váze a že to často k sedavému stylu života nebývá málo :) Bohužel těch výborných je minimum, většina účetních slouží jen k tomu, aby naplnily účetní program daty tak, jak je dostanou a celý jejich skill spočívá v tom, že ví, jaká data se cpou do jakých kolonek. Ta výborná účetní ví, co vše se dá ještě dělat v rámci zákona s těmi daty, než se nacpou do účetního programu. Jenže to se ve škole ani v žádném rekvalifikačním kurzu nenaučí, takže když takovou člověk najde, tak ji neobtěžuje nesmysly jako dodržování pracovní doby, nevynechává ji při zvyšování výplat a nezapomíná pravidelně nosit dortíky, aby se jí na pracovišti líbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.3.24 09:34

Podobné řeči se říkají snad o všech povoláních, napadají mě třeba učitelé - „Kdo nic neumí, ten učí. Pracují jenom pár hodin denně a to ještě jejich hodina trvá jen 45 minut. To bych zvládl taky.“
Když je to tak jednoduché, tak pro to ti lidé nedělají sami? Nikdo jim nebrání vystudovat a také se věnovat této profesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
13.3.24 09:41
@saddreamer píše: Více

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...