Časté močení u dvouleté holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.12.13 18:08

Časté močení u dvouleté holčičky

Ahoj, pracuji v miniškolce, včera jsem zaskakovala za nemocnou kolegyni v jiném oddělení a všimla jsem si jedné dvouleté holčičky, že chce pořád chodit čůrat. Ale to bylo fakt dvakrát do pěti minut, prostě celé dopoledne jsem s ní chodila čůrat a byla fakt dvacetkrát za 4 hodiny 8o A to ne že by si jen tak učůrla, prostě tak decku dala pokaždý a nijak extrémně nepila, ani půllitrovou lahev nedala za dopoledne. Pořád si hezky říkala o nočník, ale jednou se počůrala celá. To bylo fakt dvě minuty po tom, co šla na wc. Kolegyně tvrdila, že tohle dělá furt, že to mamince říkala, ale ta jen krčila rameny. Dokud měla holčička pleny, tak nikdo nic neřešil, jednou za hodinu ji přebalili a bylo, ale teď chodí na nočník, tak je to holt vidět. Říkala jsem to mamince, ale ta tvrdila, že je to prostě tím, že nedávno odložili pleny a že jí to prostě baví chodit na nočník. 8o Tak jsem se chtěla zeptat vás, protože tady se ví všechno :lol: jestli to nemůže náhodou být známka nějakého onemocnění.
Prosím o respektování anonymity, maminka sem může chodit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
637
6.12.13 18:16

Že by ledviny? Já bych šla určitě k lékaři, normální to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
6.12.13 18:16

Jsem zvědavá na názory ostatních, ale mě to tedy normální nepřijde. Kdyby pila, neřeknu…maminka by se měla zeptat doktorky a nechat alespoň udělat nějaké základní vyšetření moči, nevím, já bych to nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
6.12.13 18:29

To může být zánět močových cest. Určitě k doktorovi! Takto se to projevuje, děti chodí hodně často čůrat. Dcera to taky měla, počůrala se i do kalhot, jinak byla bez teplot a dalších příznaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
6.12.13 19:57

Teda to bych taky řešila, v pořádku to asi není :(
Moje malá, 3 roky, měla nedávno začínající zánět močáku, prvně taky asi dva dny chodila častěji, ale ne teda jak píšeš ty. Pak si začala stěžovat na podbřišek a hned jsme jeli na pohotovost (byl víkend). Taky byla bez teplot.
Ale tohle bych tipla na něco jiného spíš, moje malá vyčurala vždycky jen trošku a pak jí to i bolelo.
Hlavně, ať to máma řeší a malá je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
6.12.13 20:09

A nemže to být psychického rázu? buď to může souviset s odnaučováním od plen, že má strach že raději chodí furt a nebo to může být prý i reakce na jiné stresy v životě.
moje malá si dnes taky dvakrát učurla do kalhotek, věděla že nemá plínu a tak se snažila to zvládnout ale cvrnkla si :nevim:

ale samozřejmě to může být i něco zánětlivého, záleží jak dlouho to trvá, jestli malá umí popsat nějaké obtíže, myslím že dlouho by to bez jiných příznaků nezůstalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.12.13 20:09

Nechápu tu mámu, že to neřeší.. normální by bylo, kdyby si max cvrnkla, ale tohle rozhodně ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
6.12.13 22:11

Měla by to matka řešit, protože to může být nejen zánět, ale i jiná porucha moč. měchýře. Navíc, pokud se něco zanedbá, může mít děvčátko i trvalé následky, jako postižení ledvin. Nehledě na to, že časté nutkání je velice stresující jak pro ni, tak pro okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.4.14 22:03

Náš chodí

Náš chodí taky docela často - já nevím, probudí se a pokud nemá plenu počůranou, tak jde na wc, pak třeba za dvě hodinky a pak jde tak 3× za dopoledne a 5× za odpoledne. Nijak jsem to doteď neřešila, je to moc? Jsme na nočníku asi měsíc - jsou mu dva a měsíc. Vypije denně tak 1,5 litru a je celej šťastnej, když se může vyčurat, pak si zatleská a směje se. Když jsme někde venku, tak jde daleko méně, ale o to větší množství vyčůrá. Tak nevím, jestli to mám nějak řešit nebo ne.
Ještě je zajímavé, že třeba od 13-17 jde jednou a pak, když už je doma a vidí nočník, tak chodí docela často. Ale taky kolikrát řekneme před spaním, aby se vyčůral, že půjde spát, že musí vydržet celou noc a to si třeba jen čůrne, strašně málo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
15.4.14 22:17

No my sme mali podobný problém…dcéra mala aké obdobia kedy chodila stále cikať už 2krát…bolo to hrozné, stále na nočníku…stále niečo vycikala…robila som jej sedacie kúpele, skúšali sme kadečo…skovávali nočník, aby to nebolo iba z pohodlnosti, že nemusí ísť až na WC…aby ho nemala na očiach…ale keďže sme učili na nočník mladšiu, tak to bolo ťažšie…no mne to teda nedalo a k lekárovi som chodila každú chvíľu…vždy s pohárikom…ale vraj všetko v poriadku…asi psychika alebo čo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí