Dráždivý kašel u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
220
6.12.13 11:37

dráždivý kašel u kojence

Ahojky maminky, je nám 9měsíců a trápí nás dráždivý kašel. nejhorší je to v noci. Kašel už nás trápí tak měsíc, dr. nám předepsala Prospan, ale zdá se mi, že nezabírá. Včera v noci se malý začal dávit kašlem a nakonec z toho začal blinkat. Vyzvracel snad všechnu večeři :-( bylo toho fakt hodně. Zvlhčuji vzduch plenkami, ale to taky nezabírá :-( taky máme pořád rýmu, v noci se malý budí co půlhodinu, protože nemůže dýchat, mudlá si nosánek a brečí…když odsáváme, většinou toho moc není, spíš průhledné hleny. Bude to asi zadní rýma :roll:
nemáte někdo osvědčený recept, co fakt zabírá?? jak na kašel, tak na zadní rýmu.
byla bych fakt vděčná :lol: předem díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.12.13 12:00

No, my na tohle trpíme taky. Malý už má teda rok, ale ve dvou měsících jsme byly v nemocnici se zánětem průdušek. Nejdřív nám to začalo kašlem. Jestli budete mít ještě cestu k doktorce, tak se jí zkus zeptat na dithiaden. Je teda na recept, ale my jsme půlečku dávaly. Je to na noc a na uklidnění aby děti tolik v noci nekašlali. Teď dáváme každý večer AERIUS sirup. Ale taky je to na recept. Prospan jsme měly taky, ale ten je na nic. A do nosíku vincentku..ta není špatná. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.13 12:02

Jo, a dej malého v noci spát do vyvýšené polohy, ať se mu líp dýchá..hlavně co nejvíc odsávat.. :kytka: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.12.13 12:08

Zkusila bych dojit do lekarny a optat se na nejaky sirup ci kapky na suchy kasel, myslim, ze od 6ti mesicu uz se neco najde, to plati i pro kapky do nosu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.12.13 13:00

@kopretinanika na ten dithiaden se zeptám, to by bylo fajn. My používáme ten prospan, ale ten moc nepomáhá. Ve vyvýšené poloze spinká, a odsáváme pořád. Ale je to jen průhledný hlen a moc toho není. Spíše se mi zdá, že to má vzadu, jako by občas chroptí. je to jak začarovaný kruh. toto už má podruhé. poprvé to měl ve 4 měsících a to bylo teda horší, tak se bojím, aby to nepřišlo znova. To jsme měli oteklé i očka od těch hlenů, jak se mu to v nose ucpávalo :( ale moc děkuji, určitě se na ten dithiaden zeptám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.12.13 13:06

@Hanka79 my se už v lékárně ptali, nebo spíš pořád ptáme, ale nic nepomáhá. Máme to doma jak v lékárně, už jsem musela všechny krabičky popsat, protože už jsem ztrácela v tom, co na co je :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.12.13 13:09

Ahoj!

To už se teda, chudáček, trápí dlouho.

Doktorka nedělala žádné jiné vyšetření? Poslech dobrý? Měsíc už je celkem dlouhá doba.

My používáme Ventolin, malý je astmatik. Ale vím, že se dává běžně i „zdravým“ dětem při bronchitidách.

Přes den potřebuje hodně pít (omezit mléko) a něco na vykašlávání. Klidně připravit cibulový nebo tymiánový sirup. Taky používám tymiánovou mast (Just), mažu zádička a hrudník a přitom proklepávám a masíruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.12.13 13:14
@geejitka píše:
@Hanka79 my se už v lékárně ptali, nebo spíš pořád ptáme, ale nic nepomáhá. Máme to doma jak v lékárně, už jsem musela všechny krabičky popsat, protože už jsem ztrácela v tom, co na co je :-(

No nas kasel trapi uz taky skoro mesic…neni to pres den nejak hrozny, ale v noci se taky hodne davi az ho to natahuje…pritom rymu uz tedka nema, uz nic nevysavame, byli jsme u mudr, rekla at koupim Robitussin, ten pomohl me, ale malymu ne, tak jsem pak koupila, Mucosolvan, pak Stoptussin, a taky ACC, ten se zda ze jako jediny pomaha…ale i tak jsme s nim vcera byla znova u mudr a dala mu nejaky sirup, proti alergicke ryme, bere se to jednou denne bud rano nebo vecer a po tom na dnesek dobre spal…uz by to chtelo aby poradne mrzlo, at ty bacily zmrznou…na rymu nam dost pomaha Nasivin, ale ten je myslim az od roka…co nejaky bylinkovy caje na nachlazeni a na kasel je Materidouska, taky jsem ji koupila…to by mozna mohl malej pit ne? :think:
Jinak u mudr pred tim i vcera poslech dobry, nic tam nema…tak uz to taky nechapu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.13 13:34
@geejitka píše:
@kopretinanika na ten dithiaden se zeptám, to by bylo fajn. My používáme ten prospan, ale ten moc nepomáhá. Ve vyvýšené poloze spinká, a odsáváme pořád. Ale je to jen průhledný hlen a moc toho není. Spíše se mi zdá, že to má vzadu, jako by občas chroptí. je to jak začarovaný kruh. toto už má podruhé. poprvé to měl ve 4 měsících a to bylo teda horší, tak se bojím, aby to nepřišlo znova. To jsme měli oteklé i očka od těch hlenů, jak se mu to v nose ucpávalo :( ale moc děkuji, určitě se na ten dithiaden zeptám. ;)

My jsme teď taky nachlazení..ten průhledný hlen jak ty říkáš se po čase změní na hustší rýmu..Taky to tak míváme. Třeba teď má malý po pěti dnech rýmu takovou dost hustou, ale zase odsát jde perfektně.. Jo, a zkus se zeptat v lékárně na ACC Sirup pro děti.. My ho už dáváme a je super.. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
6.12.13 16:00

@Zizalka na poslechu nic nemá. někdy máme klidné období, že třeba týden nic a jindy třeba tři dny v kuse pokašlává. Po svátcích máme jít na 10měs kontrolu, tak se to třeba zlepší. Včera nekašlal vůbec a dnes od rána zase hrcá :-( tak nevím, co to může být. Jinak o té mastičce Just jsem taky slyšela, ale nevím kde sehnat. Je vážně tak dobrá? s tím mlékem je to horší, kojím docela často, prcek si mlíko dost vyžaduje, „normální“ stravy moc nesní :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.12.13 16:33

Mateřské nevadí, to klidně koj. Myslela jsem kravské + mléčné výrobky.

Jestli je mastička tak dobrá… :nevim:
Já jsem si na netu našla nejbližšího dealera. http://www.justnahrin.cz/kontakt
Jinak tam už nic nekupuju, je to hrozně drahé.

Nemáte doma třeba plísně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
7.12.13 12:11

@kopretinanika včera jsme dali večer stoptusin a noc v pohode, tak snad to bude dobre.jen ta ryma potvurka, ale odsavame, tak snad se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
7.12.13 12:13

@Zizalka aha,to je dobre, že MM nevadí. je to mlékomil, takže jsem se trochu lekla :-)
plísně nemáme, jsme čtvrtým rokem v novostavbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+