Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, poraďte - dcera má 15měs. a při přebalování jsem zjistila, že má pár červených místeček a v nich bílé pupínky- ne hnisavé, ale jako když se pošleháte kopřivou. Včera jsem si toho všimla na zápěstí a teď to má na nožičkách a bříšku. Co to může být? Mně přijde, že alergie bývá jiná. Teplotu nemá.
@Krkael
Nene, je to červené místo a v něm bílé pupence, třeba jako by štíplo hodně komárů, je to plastické. Ekxém to není, to jsme měli, to je něco nahodilého.
Já jsem asi teď hodně ovlivněná naší situací, malá má pásový opar.
Taky to má jako červené flíčky a v tom bílé nalité pupínky, něco je normálně na kůži nevystouplé, něco jako jeden velký štípanec. Má to na stehýnku, několik ložisek v jedné lajně na přední straně, několik ještě na vnitřní. Zkus si pohledat obrázky na netu. Ale doufám, že to u vás bude něco jiného ![]()
Dívala jsem se na pás. opar a to není ono - má kola velká třeba o průměru 5-8cm, červená a v tom pupínky, takové jako když štípne komár - ne jako kopřivka. Říkala jsem si, zda to není alergie, dala jsem ji fenistyl v kapkách, tak uvidíme, ale nevím nač - sice měla v poledne lečo, ale rajčata dlabe půl roku i čerstvá, papriku měla taky i čerstvou, bylo domácí. Nesvědí ji to a teplotu nemá.
Máme od úterka večer to samé, červený flek uprostřed s bílími pupínky, jako od kopřivy. Vyrážka se stěhovala po celem těle každé dvě hodiny, ve středu jsem šla k mudr a vyrážka zmizela, mudr mi řekla, že je to druh kopřivky, a že je to reakce na potravinu.
Včera malej v noci třikrát zvracel a ráno zas, jelikož ztlaskal u babí kde co neřešila jsme to, dostal rýži a suchary s bilkovym čajem a smectu. A teď večer má horečku 38, kdyby nespal, už bych byla na pohotovosti…
Takže budu vděčná za všechny dalši informace k této diskuzi, malymu je 14m
Ahoj, jé nám je taky 14měs - tedy bude v týdnu 15měs.:-). Asi to byla reakce, já ji pro jistotu dala fenistyl v kapkách - říkala jsem si, no tím nic nezkazíš a do rána do bylo v pohodě. Ale jídlo mě nenapadlo - ano měli jsme lečo, ale z čerstvých rajčat a dva dny před tím snědla čerstvá rajčata. A rajčata jíme cca od nějakého 8měs. a nic.
Jinak můžete mít kombinaci s nějakou virózou. Snad už je vám lépe.
U nás to je kombinece s virozou, už to mám taky
( teda kromě té vyrážky), malej je už také bez vyrážky, ale srajdu s teplotou má pořád
Dcera dostala včera horečku - večer včera měla 39C, pak přes den tak 38,5 a teď má 40C, poslala jsem je s manželem na pohotovost. Mám doma ještě syna. Tak jsem zvědavá, zda to nakonec nesouvisí. Má jen horečku.