Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, jdu si pro radu - malá má (hlavně na rukách) po sobě flíčky, na rukách je to extrém, nad zadkem hádám od lemu plíny (zapařený).. Ale ty ruce mi nejdou do hlavy. Jsou to takový ložiska, s Dr jsem to probírala v pátek na poradně - mám to promazávat Lenienskou a když nepomůže, dala mi jakousi kortikoidovou mast (s tím, že pokud se po Leniensce nezlepší namažu tou mastí, ale zapomněla jsem ji vybrat
). Ale dneska to má horší než měla. Na omak je to suchý, ale nevypadá to, že by ji to bolelo. Má to už tak týden, možná i víc, ale teď zhoršený. Co se týče stravy, tak mně jí ty plechovkový srajdy - Alnaturu a Babylove (skrz nesnášenlivost brambor musím i tu BL, Aln. má většinou se zemákem, domácí mi plive
) a včera i dnes měla rajčata, mrkev a těstoviny.. Ale to měla už i třeba měsíc zpátky a tohle neměla. A podle mě by se spíš osypala „ďubkama“ než takový fleky, ne??
Máte některá zkušenost??
A co pomohlo?
A zkusila jsi dát třeba dithiaden, nebo feistil, ot je jak alergie čeče… jestli máš doma něco takovýho tak jí to klidně dej, malej dostával kvůli alergii čtvrtku dithiadeu už ve 4 měsících
@Gabrielaaa Alergie?
ty jo a z čeho by to mohlo bejt??
My s chlapem jsme alergičtí max sami na sebe jinak na nic…
To bude muset na nějaký testy? Mám fenistil kapky akorát
A nebylo by to všude po tělíčku, pokud by to byla alergie?? A ještě mě napadá - přestala jsem prát v Lovele a začla v Persilu.. Mohlo by tohle souviset??
@Gabrielaaa píše:
Jo a spíš ež mazat to echat suchý.. myslím si já…
JJ, promazala jsem Lenienskou
Změa prášku souviset může, můj syn třeba na persil alergii má a má něco podobného, nikdy to nemá po celém těle ale spíš je na trupu a rukách.. dala bych ty fenistil kapky, tím nic nezkazíš, i když to případně alergie nebude ale podle mě to je alergie, úplně krásný případ… jinak alergie se může utvářet v průbehu života, já nikdy nebyla alergická na psi a poslední roky bohužel jsem…
Příspěvek upraven 03.12.13 v 20:42
@Krkael píše:
@Gabrielaaa Alergie?ty jo a z čeho by to mohlo bejt??
My s chlapem jsme alergičtí max sami na sebe jinak na nic…
To bude muset na nějaký testy? Mám fenistil kapky akorát
A nebylo by to všude po tělíčku, pokud by to byla alergie?? A ještě mě napadá - přestala jsem prát v Lovele a začla v Persilu.. Mohlo by tohle souviset??
Alergie může být z čehokoliv a vzniká taky kdykoli může to být z ničeho nic po rajčetech a klidně i po tom pracím prostředku
Dala bych ten fenistil.
@Krkael píše:
Ona už chrupe
@Gabrielaaa píše:
Tak dej ráno, nebo když se ti v noci vzbudí, ale dala bych je dávala bych je jak je naúsaný v návodu(myslím dávkování a počet dávek,( dva tři dny a uvidíš
No zkusím. Ach jo
No nic, zkusím koupit zas tu Lovelu… ![]()
@Krkael taky v ní peru a nebo koupím Batole, podle toho co je v akci… a nebo prášky které jsou na mýdlové bázi..
@Krkael píše:
Ona už chrupe
Aha
no tak jí nech spinkat, a uvidíš ráno, klidně bych je dala i ráno. A psala si že dr. ti dala ještě nějakou mast když se jí to po té Lenienske nezlepší, ale jak dlouho máš čekat
ráno bych zavolala dr. a zeptala se ![]()
@natyber píše:
Ahano tak jí nech spinkat, a uvidíš ráno, klidně bych je dala i ráno. A psala si že dr. ti dala ještě nějakou mast když se jí to po té Lenienske nezlepší, ale jak dlouho máš čekat
ráno bych zavolala dr. a zeptala se
No já dr řekla, že zkusím toho leniense (nevěděla jsem, jestli sušit nebo mazat), a že pokud by se to nezlepšilo, dám tu její mast. Je to Locoid, teď koukám na recept
@Krkael tak jsem koukala a tu mast, a pokud ti teda v lekarně do ní něco nenamíchaly tak je to jen na promazání, neobsahuje nic… ![]()