Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky nevíte někdo coto je za pupínky? nevím jestli je to štípanec malá chodí do jeslý a bojím se aby to třeba nebyly neštovice.. včera sem si všimla že to měla na nožičkách a dnes na ručičce.
Takhle z fotky to nevypadá jako neštovice, ale vše je samozřejmě možné. Většinou jsou neštovice takové nalité puchýřky s tekutinou uvnitř. Počkej jak se to bude vyvíjet, Ale pokud by to byly neštovice určitě by se vysypaly po celém těle.
@Petrlis puchýřky právě to nejsou, tak snad to bude dobré určitě to budu sledovat
Ahoj, dle fotky bych řekla alergie, moje dcera to mívá. vypadá to jako neštovice a píchanec. bolí jí to. a mívá to nejvíce na rukou a nohou, třeba na patě, na kloubu prstu a na takových blbých místech. ani dr nebyla schopná vyloučit neštovice. mladá to ale neměla ve vlasech. počkej a uvidíš. já při téhle reakci nasadila „dietu“ - brambory s máslem. nikdy nevím z čeho se to objeví, poprvé to měla z dětského pití jupík. a asi je to z nějakých konzervantů ![]()
@pavla.velova nemáte domácí zvíře? Nám přivlekl pes blechy, nikdo nic, ale já poštípaná byla. A vypadalo to přesně takto a měla jsem to jen na končetinách ![]()
Syn má právě ted neštovice a je tam právě uvnitř tekutina rozlejzá se mu to během dneška má jich už tak 100
a určitě to dostane i malá a to bude peklo. Počítám tak měsíc a to minimálně zavření doma mě snad švihne ![]()
Je asi možné že bud nějaká ta alergie nebo od nějakých blech zvíře tedy doma nemáme ale mohla to ve školce od někoho nějakou tu blešku chytit.
@-Sára píše:
Syn má právě ted neštovice a je tam právě uvnitř tekutina rozlejzá se mu to během dneška má jich už tak 100a určitě to dostane i malá a to bude peklo. Počítám tak měsíc a to minimálně zavření doma mě snad švihne
jsme na tom stejně, od neděle vysypaný pupínky a mě už málem dneska hráblo
taky máme doma druhou slečnu, kterou to jistě za 14 dní taky čeká ![]()
k dotazu zakladatelky - jako neštovice mě to moc nepřijde.
Přesně tohle měl synek a nic -teda nejspíš blecha. vystříkala jsem byt biolotem! raději!
jinak @-Sára odkud jste?? že bych došla pro neštovice ![]()