Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem sice dospělá, ale astma mám od dětství. I alergie. Jeden čas jsem na tom byla s dýcháním hodně špatně, ale potom mě na alergologii díky lékům daly do pořádku. Ale léky beru stále. Tak Vám držím pěsti. Léky na astma jsou ale dnes velmi kvalitní, šetrné a hlavně pomáhají.
@bimbama Ano to máte pravdu, mě se astma týkalo v dětství. Ale během puberty jsem se z něj dostala, a jen občas v létě se mi ozve senná rýma. Předpoklad že se dcerka uzdrví úplně je celkem velký, i když s pohledu druhé strany rodiny. Kde astmatem trpí manžel, tchýně, švagrová a i prababička naší malé možnost snižuje. Nic méně, léky v dnešní době dělejaí skoro zázraky a kdo ví, než dcerka odroste z dětských let, kam až výzkum dojde a pomůže
![]()
@milujicimáma U nás astma taky má babička a měl i její táta.
Pro mě jsou nejhorší období teď na podzim. Když se nachladím a mám rýmu, tak si i v noci někdy musím brát léky (Berodual). Ale už to není tak časté.
Navíc mám alergii na psy a tak mám rovnou tři. Naštěstí mám úžasnou doktorku alergoložku a ta mě chápe a zvířata mi nezakazuje. Akorát mě víc hlídá.
@bimbama U mojí sestry která má taky astma, bylo řečeno že je alergická snad na vše co jsme měli doma
jediná reakcekterou vážně měla byla pouze na kočku asi z 10 dalších různých zvířecích alergenů… U dcerky mi tohle zjistí až okolo 2let, do té dobypouze čekáme co se bude dít dál. Malou mám na ecobecu, ecossol na záchvaty a ještě bere ventolin sirup
Ahoj, můj syn má problémy s dýcháním od 3. měsíce, dle bronchoskopie nemá jen astma, dle alternativců astma neexistuje
Vyzkoušela jsem toho už dost, ale po nástupu do školky kortikoidy mít musí, bez těch se neobejde. JInak jsme stáhli z 8 léků na jeden + homeopatika ![]()
@milujicimáma Já jako malá brala Pulmicort, Foradil nebo Theoplus a Berodual, ten mám do teď, to je taková první pomoc. A v peněžence mám Prednison, kdyby bylo hodně zle.
Našim prý řekli, když jsem byla malá, ať vyhodí koberce, záclony, sedačku vyměnit za koženou, vyhodit plyšáky…všude jsou prý alergeny. Naštěstí naši na to nedali a dokonce jsem vyrůstala u babičky, která měla v bytě kočky…
Vždy si ale na určitý alergen zvyknu. Vždy, když mám nového psa, tak mi tak měsíc - dva trvá, než si na něho zvyknu (slzí mi oči, rýma), ale potom se jakž takž srovná.
@bimbama Máme Siliceu a Kalium carbonicum a momentálně to vypadá dobře, ale bere to jen chvíli. Vlastně to má asi 14 dní, protože před tím jsem pořád doufala, že to bude ok…ale od září měl 5× „záchvat“ nebo jak se tomu píše s tím, že bych správně asi měla jezdit pokaždé do nemocnice - byla jsem jen jednou…
@pechy01 V tom případě bych byla moc ráda, kdyby jsi se přidala na zde mnou zmíněnou FB skupinku, a podělila se s náma o zkušenostech s homepatiky ![]()
@pechy01 Taky už jsem přemýšlela, že bych homeopatii zkusila, hlavně na alergie.
@milujicimáma Už jsem se tam přidala a asi si píšeme )
@bimbama Malej alergie nemá, on měl (má) vývojový vady. Určitě si najdi dobrou homeopatku a tam si o tom promluvte
hlavně je dobrý najít příčinu.
@bimbama Ráda bych přivítala i tebe ve skupince, jako zkušenou „astmatičku“ určitě budeš mít zpoustu rad ![]()
Ahoj, zakládám tuhle diskusi pro rodiče jejichž děti trpí astmatem.. více se dovíte i na mé skupince na Fb : https://www.facebook.com/…hialevzdeti/ Budu ráda, když budem sdílet stejné zkušenosti a trápení s tímto onemocněním.
Mé dcerce, byl rok a týden když nám astma diagnostikovali na základě rodinné anamnézi a opakujících se bronchitid