Krupička, která rudne po koupání

11620
28.11.13 21:51

Krupička, která rudne po koupání

Ahoj, dcerce se včera při koupání objevily rudé mapy krupičky na zadní straně těla - předloktí, ramena, zadek. Ve vaně ji pálily ručičky. Namazala jsem bepanthenem a dala fenistil kapky. Ráno jsem na ní nic neviděla, před koupání to měla malinko zarudlé. Po koupání to zas vylezlo, ale už ji to nepálilo, má to lepší. Nově jedla jen perník na trzích a mazala jsem ji hipp olejem (obé den před tím, na olej je zvyklá). Myslíte, že to může být atopák? Nebo máte nekdo zkušenost? Mám jít zítra k pediatře? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
28.11.13 22:02

Nemyla jsi vanu nějakým novým přípravkem? Mně se holky osypaly, když jsem použila čistič z dm, i když jsem vypláchla pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.11.13 22:03

Jo a ohledně nadpisu, tak po koupání rudnou všechny kožní problémy, i atopáky, lupenka,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.11.13 22:08

@zuzouš No, umyla jsem vanu čističem z lidlu, ale teda oplachovala jsem sprchou pořádně. I když jsem ho dala asi víc než obvykle.
Já s těmi kožními problémy nemám žádnou zkušenost ani u nás dospělých, tak se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.11.13 22:19

@Genovesa To buď ráda, já jsem lupenkář, i když od puberty nic nemám. Otravný je na tom to, že vlastně nikdy nevíš, kdy se něco objeví, jak moc se tělo osype, nevíš kdy to skončí. A často ani pořádně nevíš, co to je :lol: Moje děti v průběhu zimy mají několik období se suchými místy na kůži (nejspíš exém), někdy se to drží dlouho, i když mažu, jindy to zmizí, i když nemažu. Mně už skoro dva měsíce praskají rty, nejhůř se to hojí v koutcích, už jsem na to měla i lokální atb mastičku.
Můžeš udělat to, že budeš pořádně mazat, nejlíp něčím bez přísad, bez parfemace. Na svědění lze dát fenistil kapky. Můžeš taky skočit na kožní, můžou ti dát recept na nějakou míchanou mastičku, ale pozor na kortikoidy, ty s rozumem, až když není zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
28.11.13 22:20

Nemusí to být nutně atopický exém, prostě nějaká forma exému, máme to podobné, u Dr. jsme byli ve středu. Doporučila (dlouhodobě) Excipial u Lipolotio, možno střídat s Linolou - tohle i několikrát denně, koupání hodně omezit, spíš sprchovat anebo ovesnou koupel (koupíš v lékárně), případně při svědění Fenistil kapky 3× denně. Říkala, že u dětí s citlivou pokožkou to bývá přes zimu časté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.11.13 22:23

@lendule.5 Excipial jsem měla dlouho jako dítě a snášela jsem ho dobře. Loni jsem ho koupila holkám a okamžitě po namazání štípání, ale tak, že starší až plakala. Tak jsem si řekla, že ho doberu já. Hele osypaná všude :? Když jsem to pak říkala kožařce (mladá holka), tak říkala, že hodně lidí má alerg. reakci na Excipial a že v dnešní době se spíš dávají jiné přípravky. Toliko k Excipialu, jen abys měla i pohled z druhé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
28.11.13 22:28

@zuzouš joo, to klidně může být… :think: my ho obě snášíme dobře a mně i hezky voní, netvrdím, že to je všelék ;)
A ještě používáme Dexeryl, to jsem zapomněla napsat…na celé tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
28.11.13 22:31

A co voda?…jakou mate? I z vody by to mohlo bejt..aspon nam rikal ze zrovna u nas ve meste detem obcas voda vadi a musi se prevarovat popripade michat s nejakou mekci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jakaja
28.11.13 22:34

Mazat dexerylem

• Citovat
  • Upravit
10351
28.11.13 23:15

Co je prosím ten Dexeryl? Je na předpis? Co stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
29.11.13 08:15

@Samuše My máme vodu ze studny, koupe se v ní od malička, jsou jí 2r. Myslím si, že to mohlo být tím čističem, nebo nějakou přísadou v tom koupeném perníku :think:. Nebo v souvislosti se zimou :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
29.11.13 12:39

@zuzouš Dexeryl je taky takové tělové mléko (maže se to stejně lehce jako ten Excipial), není zas tak moc drahé, myslím kolem 150 korun :think:, ale je ho poměrně dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek