Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi bych o těch petechiích doktorce zavolala hned a nečekala bych ![]()
Ja teda nevim co chces pocut, ked si si tie hruzy nastudovala na nete..drzim palce, nech je holcicka v pohode..
A kde to má? Naší malé se to objevuje pravidelně od narození na styku krku a vlásků - má to myslím od horka, možná i otlačení, někdy to má dva dny, pak třeba zas ne…
Nepotěším tě, a doporučuji k doktroce co nejdřív, petechie nejsou sranda dceři mé kamarádky které jsou dva roky se začaly objevovat taky, měla i průjmy, nakonec zjistily že měla nějakou nemoc trombocytů, byly v nemocnici a dokonce to prý bylo život ohrožující!!! dnes už je lepší ale vyhráno nemá, byly i v motole aby vyloučily leukémii… strašit tě nechci ale neměla bys to odkládat, doufám že u doktorky dopadnete dobře, držím palce
Příspěvek upraven 25.11.13 v 20:51
@mila.dka1 má to na krku a pár na ramínku, hlavně v místech kde má ekzém
@Gabrielaaa takže taky nic pozitivního
No nic, zítra tam raději zavolám (bez objednání neberou).
Všem děkuji za reakce
@Anonymní píše:
@Gabrielaaa takže taky nic pozitivníhoNo nic, zítra tam raději zavolám (bez objednání neberou).
Všem děkuji za reakce
Tak jak te uklidnit, to asi moc nejde, i ty sama vis, ze se to musi resit a urcite necekat na pristi tyden, ale jet nekam (odkud jste?) hned zitra.
ja bych to na potravinovou alergii moc nesvadela a zamerila se spis na jatra… horecky predpokladam nema?
@obrazek a ještě se zeptám, játra také mohou být příčina? Co konkrétně?
@Gabrielaaa píše:
Nepotěším tě, a doporučuji k doktroce co nejdřív, petechie nejsou sranda dceři mé kamarádky které jsou dva roky se začaly objevovat taky, měla i průjmy, nakonec zjistily že měla nějakou nemoc trombocytů, byly v nemocnici a dokonce to prý bylo život ohrožující!!! dnes už je lepší ale vyhráno nemá, byly i v motole aby vyloučily leukémii… strašit tě nechci ale neměla bys to odkládat, doufám že u doktorky dopadnete dobře, držím palce
idiopaticka trombocytopenicka purpura?
ja mela petechie taky, mam tuto nemoc (nyni stabilizovanou) ale utesim te - ja mela hlavne vsude fialove modriny, podlitiny jak jsem byla temer bez desticek
muze to byt cokoliv jineho, drzim palce at to brzy vyresite a mala je zdrava ![]()
No studovala jsem zdravku a pamatuju se, ze nemoci jater se projevuji jak zlutou stolici, tak petechiemi ( jatra maji
co do cineni se srazlivosti krve, vitaminem k, ktery je u toho potreba)…
proto si myslim, ze ta zluta stolice nemusi byt dusledkem potravinove alergie. urcite jdi zitra za doktorkou a rekni ji to.
Krásný večer,

předně se omlouvám za anonym, ale nikdo nemusí vědět s čím moje dcera bojuje
Dcera (21 měsíců) už nějakou dobu bojuje s průjmy a příčina se zatím bohužel neví, doktorka ho přisuzuje potravinové alergii (nyní má dietu bez mléka a za pár dní se uvidí). Každopádně stolice je stále dost častá, smradlavá a zbarvená do žluta.
Před pár dny se jí na krku a ramenou začaly objevovat petechie, je jich jen pár, ale jsou tam. Příští týden jdeme na kontrolu, ale z těch petechií jsem trochu nervózní. Mohou být způsobeny alergií? Doktorce to samozřejmě řeknu, ale chtěla bych vědět, jestli je vůbec možné, že je způsobují alergie?
A moc prosím, nepište mi, které hrůzy je můžou způsobovat, děsných scénářů jsem na netu našla dost