Vyrážka u sedmiměsíční dcery

mila.dka1
18.11.13 10:22

Netušíte,co to je za vyrážku?

Ahoj, prosím o radu. Malé je 7 měsíců a už asi měsíc má naskákanou takovouhle vyrážku. Tedy, před měsícem to bylo jen pár flíčků, ale asi před 14ti dny to dosáhlo těhle rozměrů. Takto to vypadá po koupání nebo mazání, jinak to není tak výrazné. Přijde mi ale, že je to čím dál horší. Cca před měsícem jsme byly na kožním, to to měla jen nad lokty, taková jako suchá kůže, která po koupání zčervenala. Doktorka řekla, že to mám mazat jí předepsanou mastí (míchaná v lékárně) a když to do 14ti dní nezmizí, tak přijít, vcelku to zmizelo, nebo ksoro, ale objevilo se toto. M8 to na zádech, i zepředu. Ať to mažu čím chci, je to stejné nebo horší. Navíc se nám poslední dny přidala celková rozmrzelost, trochu nechuť k jídlu, nespavost, bezdůvodný pláč, někdy ráno zvýšená teplota (37°), to bych ale přisuzovala tomu, jestli by už náhodou nezačali růst zuby. Nevíte co by to mohlo být? Atop. exém, alergie na potraviny, nemoc? Volala jsem doktorce, zda jít k ní nebo na kožní, říkala, že mi pošle recept na nějakou jinou mast a ať zatím nikam nechodím. Ale ona mi přijde taková laxní…
A omlouvám se za dlouhý popis…

Příspěvek upraven 18.11.13 v 11:08

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
18.11.13 10:27

Podle tvého popisu a fotek mi to připomíná přesně tu samou vyrážku co měla naše malá. Hodně to vyrazilo po mytí a natření. Byly to takové suché místa. Nesvědily ji ani jinak netrápily. U nás to začalo na zadečku a postupovalo dolů po nožičkách.
Dle doktorky to je namáhaná pokožka. Prý malou moc oblékám. Děti se hned opotí a jejich pokožka trpí. Punčocháče nosit až kolem 5°C. Dle její rady jsem koupila Excipial mléko a mažeme pravidelně ihned po koupeli do vlhké pokožky. Zabralo to během pár dní. Dnes už má zadeček zase jak miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
18.11.13 10:28

Jestli jevto suchý tak to muže být atopicky exem…čím to mazes? me se tedy nikdy od dr napsane masti neosvedčili…jen buď exicipial nebo eucerin…a kapky fenistilu…zkusila už jsi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.11.13 10:34

Šmarja chuderka… Já to vidím na AE plísńového původu. Nekoupej čast, spíš otírej silným výluhem z černého čaje-desinfikuje a zasušuje, máš doma Imazol? Zkus část namazat a pokud se vyrážka zlepší, tak je to ono. A dej Fenistil. Čím malou krmíš? Hlavně ovoce, je možné, že reaguzje na něco z jídla, k tomu zuby, to jde ruku v ruce.

Příspěvek upraven 18.11.13 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
18.11.13 10:35

Vypadá to jako atopický ekzém. Nám se osvědčila Lipobase krém (je ale na předpis).
Jinak doktorku, která dítko (natož tak vyrážku) ani neprohlédne a pošle recept, bych zřejmě dále s dítětem nenavštěvovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
18.11.13 10:47

A co používáš na koupání? Nám se osvědčil Saforelle nebo Sebamed. Nejhorší bylo Nivea mýdlo pro děti.

A má to horší hned po vytažení z vody nebo až po osušení? Předpokládám, že ji sušíš v leže. Může mít reakci na prášek nebo aviváž, v které pereš ručníky.

Nebo to může být celkově alergie na prací prášek a při koupání se to ještě zhoršuje. V čem pereš?

Nekoupat každý den, na záda nepoužívat nic krom vody (stejně je nemá špinavé). Nekoupat v příliš teplé vodě. Zkusit Excipial, jak tu někdo psal.

A určitě - navštívit jinou kožařku.

Příspěvek upraven 18.11.13 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.11.13 10:49

@mila.dka1 šla bych ke kožní, můžeš bez doporučení.
A vymazala tady ty fotky s holou zadnicí, myslím, že na ilustraci stačí záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
18.11.13 10:55

@berusa.m @gina76 No když to nemažu, tak je to spíš suché, když mažu, je to červené. Mazala jsem to různě, co kdo poradil - tou mastí od doktorky, indulonou, konopnou mastí Robátko - na atop. ekzém,…
Koupu denně, idkyž teď jsem zkusila občas vynechat, ale lepší to nebylo.
Fenistil jsem nezkoušela.
Krmím doma vařenými příkrmy, zelenina, ovoce, ale ani když jsem zkusila asi tři dny jen kaše, tak to lepší nebylo

• Citovat
  • Upravit
5185
18.11.13 11:07

Já jsem přestala dceru denně umývat mýdlem. A ráno i večer jsem mazala Excipialem. Do vlhké pokožky hned po koupání je prý nejlepší. Indulona je taky dobrá, ale nějak nám potom přestala učínkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.11.13 11:10

@mila.dka1 Indulonu vůbec! Kup si na promazávání něco na této bázi : http://www.prozdravi.cz/…pokozku.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
18.11.13 11:11

No já myla vždy drogerií jen ruce, nohy a prdelku, jinak jen vodou, ale je fakt, že nejčastěji zrovna tou niveou. Teˇuž skoro 3 týdny koupu jen ve vodě… červené je to hned po vytažení z vody nebo po namazání

• Citovat
  • Upravit
14679
18.11.13 11:11

Moje malá jeden čas taky hodně trpěla na nějakou vyrážku, nám pomohlo koupat ve škrobu. Ten zklidňuje pokožku, a po koupání jsme mazali EXCIPIAL U LIPOLOTIO 1X200ML Emulze, pomohlo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
18.11.13 11:15

Tohle měl malý na celém těle suché vystouplé červené fleky, doktor mi řekl, že je to alergie na vitamín c, nikdy nejedl ovoce, proto jsem mu vymačkala hroznové víno a zamíchala do čaje a pak mu tohle vyskočilo :zed: :cert: předepsal nám fenistil a pokožku jsem promazávala konopnou vazelinou, někdy se to udělá i dceři, ale u té to stačí jen na noc promazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
18.11.13 11:16

Jo a ještě pomáhalo odvar z ovesných vloček a březové kůry (ta se ale loupe v dubnu a březnu z větviček

Příspěvek upraven 18.11.13 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
18.11.13 11:20
@zikado píše:
Tohle měl malý na celém těle suché vystouplé červené fleky, doktor mi řekl, že je to alergie na vitamín c, nikdy nejedl ovoce, proto jsem mu vymačkala hroznové víno a zamíchala do čaje a pak mu tohle vyskočilo :zed: :cert: předepsal nám fenistil a pokožku jsem promazávala konopnou vazelinou, někdy se to udělá i dceři, ale u té to stačí jen na noc promazat

To mě napadlo taky, když se jí to udělalo na těch rukou, měla jsem pár dní předtím tablety céčka neb jsem se necítila dobře, ale od té doby jsem to už neměla, ale malou krmím ovocem ke svačinkám normálně, to je fakt…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek