Astma bronchiale u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3172
7.5.14 11:45

Holky já vám všem moc děkuju za povzbuzení, já z okolí dostávám jen negativní reakce, viz včera sousedka, se kterou se normálně bavím, a říkala jsem o malým, že dostal dýchátko a ona na mě, že je na to malej, a že by to řešila jinak než hned takhle, a vůbec jsem měla morální přednášku..a není jediná, takže jsem si říkala, že prostě zaujmu pozici, že o tom s cizími mluvit nebudu, neb co je jim po tom..oni nemocné dítě nemají a neví co to je, když prokašle noc a nemůže dýchat..a jak říkám, alternativním metodám prostě nevěřím, už jen proto, že mě nezabíraly a příjde mi to jako vyhozené peníze bez efektu. Všem vám moc děkuji!! Jsem ráda, že existují takové stránky, kde se dá popovídat s maminkami, které mají podobný problém :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
7.5.14 11:46

@Deniel Ecobek dostal i můj tehdy 18měs syn( před rokem), po týdnu, po zaléčení toho nejhoršího jsme přestali a máme ho doma pro jistotu, spolu s ventolinem. no a včera dr zase ať mu ecobek dáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
7.5.14 16:33

@Deniel hele je to tvoje dite a jeho zdraví :hug:
Nas ma trvale jeden jak jsem psala a SOS další 2
A ten trvaly uz máme na léto dat jen jeden všech denně místo dvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
7.5.14 19:24

Holky ještě jednou moc děkuju, jak říkám, jsem ráda, že nás je tu víc (ač by jsme každá byly rády, kdyby tyto nemoce neexistovaly), které máme stejný problém ;) já jsem byla jen v rozpacích v tom, že jsem bojovala s tím, dávat mu to nebo říct doktorce ne..jestli nezkusit teda nějakou tu alternativu, když to všichni tak doporučují (převážně ti, co takový problémy nemají), když to nepomohlo mě třeba jemu jo, ale je to blbost, na tý alergologii ví jak to prostě chodí. Učitelka z mateřský školy nám doporučila pro malýho nějaký dračí kapky s tím, že je bere její vnučka a že pomáhají, že není tak často nemocná a že i ona sama je bere a nemoce se jí zázračně vyhýbají..no ptala jsem se na to dětský doktorky a ona řekla - já vůbec nevím, co nějaký dračí kapky jsou, jestli si myslíte, že něco takovýho pomáhá, tak se zeptejte chytré paní učitelky..takže asi taky ví, jak to s takovýmy,,léky'' je.. Jinak je to toto co nám doporučila ta učitelka http://www.zdravavyziva-salvia.cz/…drags-imun-/ …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
6.12.14 13:13

Zdravím maminky :mavam: syn po čtyřech bronchitidách během 8 měsíců dostal léky na alergii a astma. Chtěla jsem se zeptat, zda je na facebooku nějaká skupinka, přiložený odkaz mi nefunguje :| či zda není skupinka třeba tady na emiminu. Ráda bych si vyměnila zkušenosti s jinými maminkami s dětmi se stejnými problémy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
17.2.15 22:38

Ahoj, chtěla jsem se zeptat dr mi dala ecobec a k tomu theoplus. Můžu to užívat i bez toho theoplusu? jen ecobec? nemam astma jen ted mi to dr dala na kašel místo atb.ten ecobec je v pohodě ale do toho druhého léku se mi moc nechce abych pravdu řekla. Užívate někdo i pouze ecobec nebo to musí být v kombinaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
18.2.15 07:39

@sisisi co jsem se dívala na leták, Theoplus je lék na rozšiřování průdušek - podobně jako Ventolin či Atrovent (jsou ve formě spreje do úst).
Pokud nemáš astma ani alergie se záchvaty, pouze kašel, asi bych se jí poptala, proč ti na kašel dala léky na astma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
4.11.16 17:15

Ahoj, chci se zeptat, po nasazení léků od alergologa, za jak dlouho by měla nastat změna? My máme od září a zatím se mi to nezdá vůbec lepší. Už zase kašle v noci a musím jí na noc dávat dithiaden a někdy i kortikoidy, z čehož nemám vůbec radost. Na kontrolu jdeme až v březnu. Takový hory léků a výsledek žádný. Jaké máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
4.11.16 17:16
@Anie22 píše:
Zdravím maminky :mavam: syn po čtyřech bronchitidách během 8 měsíců dostal léky na alergii a astma. Chtěla jsem se zeptat, zda je na facebooku nějaká skupinka, přiložený odkaz mi nefunguje :| či zda není skupinka třeba tady na emiminu. Ráda bych si vyměnila zkušenosti s jinými maminkami s dětmi se stejnými problémy. :kytka:

To nevím, taky máme astma a zatím doufám, že to je spíš omyl, že se to časem vyvrátí. V rodině to nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
4.11.16 17:19

@tanyya u nás to bylo tak, že dcera sice byla na lécích, ale k tomu měla přes zimu několikrát zánět průdušek. V podstatě jela v režimu týden školka(škola), pak týden rýma, z toho kašel, skončila na antibiotikách. Pak zase vydržela tak týden zdravá a jelo to nanovo. V létě pravidělně antibiotika na kašel v době, kdy se posekala tráva a nechali ji tam ležet (teď už se odváží). To za dva dny šílený kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
4.11.16 19:50

Ah… astma. Jak mně se po něm jen nestýskalo:D
Co mi na něj pomohlo:
1.)Kortikoidy. Ano, je to jako hasit svíčku potopou, ale je to nejúčinnější
2.) ventolin a jiné bronchodilatátory. Jestli vám nějaký imbecil bude tvrdit, že je amorální dávat tomu děcku inhalátor, tak ho pošlete prosím do lesa, ať se zkusí pověsit. Je to zhruba srovnatelné s astmatickým záchvatem. Až na to, že ten trvá třeba i hodinu.
3.) z přírodních věcí pomáhá (ne 100%, ale uklidňuje to) jehličnanové silice, eukalyptus, echinacea. Obecně cokoli osvěžujícího. Z čajů - lípa, podběl, pampeliška.
4.) Pratelné polštáře a peřiny + kryt na matraci, který je taky pratelný. Roztoči jsou svině.
5.) rozhodně se vykašlete na homeopatika. to je jen placebo. Pokud dítěti nenamluvíte, že to jsou kouzelné pilulky, tak je to prakticky k ničemu. Zbytečná ztráta peněz
6.) vytrvalostní sport - omezení plicní kapacity je u astmatiků častý problém, který si potom nesou do dospělosti. V případě, že jim to astma samo od sebe neodezní po pubertě to pak vede k doživotním dýchacím potížím. Sport - v rozumném množství a formě - by to měl vyrovnat. Pokud ho sport neužije, tak flétna, trubka, zpěv.
7.) nekuřte kolem něj
8.) udržujte v klidu! Pokud je dítě na kortikoidech a ještě se do toho stresuje, tak ten guláš, co mu to nadělá s hormony a s imunitou, nechcete vidět. + Astmatický záchvat se dá velice snadno spustit psychicky.
9.) Hlavně na podzim neriskujte, jestli je chabrus na plíce a chytne všechno, co se kolem něj mihne. Proti kapénkovým dýchacím infekcím celkem spolehlivě pomáhá rouška přes obličej a použití antibakteriálních kapesníků na ruce. Ale chápu, že mimo Prahu to bude docela sci-fi vylézt takhle na ulici:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
4.11.16 19:53

@tanyya Změna nastává případ od případu. U mě jako u dospělé po nasazení jednoho dýchátka ke změně došlo cca po měsíci. Jak rychle to zabere u prcka netuším, ale orientačně by to mohlo být podobně, pokud dodržujete všechna nutná antialergenní opatření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
4.11.16 22:26

Koupila jsem nanopovlak na matraci, peru deky, samozřejmě povlečení, jinak by alergii krom roztočů mít na nic neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
4.11.16 22:29

@lokasenna děkuji za shrnutí, mám na to podobný názor, co solné jeskyně, lázně, moře, to pomáhá? nebo je to taky spíš placebo? naštěstí jsme záchvat nezažili ještě, spíš ten úmornej kašel a to sípání, není to nic hroznýho, ale už je to téměř od narození a téměř pořád, uklidňuju se, že jí to třeba nebolí, třeba jí to nevadí, ale čert ví, u tak malýho dítěte… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
4.11.16 22:33

@vokishka A už je to lepší? a co v práci na to říkají, že žena jak tak často s dítětem doma? Já jsem na rodičovský, budu do dvou let dítěte a pak si musím najít práci, ale být ob týden doma, to snad asi ani nepůjde… je fakt, že se to může zlepšit, já v to pořád doufám, i doktorka říkala, že když začne chodit, tak se to může o dost zlepšit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek