Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj moc prosím o radu děti mají ted neštovice. Některé se jim už vylouply je třeba ještě tím pudrem mazat ty stroupky nebo už to nechat být?
Děkuji za odpovědi
@AAlisek jak to zaschne, tak nechat být. (já to tak dělal, kluk nemá ani jizvičku).
Já jsem dostala od dr. nějakou speciální mastičku, po tom zmizely i ty jizvičky.
Nechat být, stroupky nemazat
Dcerka má jedinou jizvu, zrovna na čele
a to jenom proto, že si tu neštovici vyloupla předčasně ![]()
Ja mažu tanno hermall, ty nové a ty zaschlé strupy nemažu umyvám v hypermargánu, ale ten pudr někde nejde smýt, nechci mu to drhnout, ale potřebovala bych mu to odstranit, ale nevim jak ![]()
@jiji Můžu se zeptat, jaká mastička to byla? Obě dcery teď měli neštovice a několik si jich rozškrabaly, samozřejmě i v obličeji. Ještě to nemají úplně dohojené, ale jizvy určitě budou. Tak by mě to zajímalo, snad by se to ještě dalo zachránit.
To by mě taky zajímalo, všechny tři dcerky po neštovicích a mají taky jizvičky.
@pavlats @nataluska holky, tak to bohužel asi neporadím. Byla to nějaká míchaná v lékárně, nikdy tam nemají název, takže vůbec netuším, co to bylo zač ![]()
Dekuju za odpovedi. Takze tim pudrem mazat uz jen ty nevylouple?
Poradíte mi prosím. Syn 20 měsíců si rozdrbal nestovici na bradě. zaschla mu, měl tam strup a teď si ten strup strhnul, takže je to taková otevřená rána. Dali byste něco na to nebo nechat zaschnout?