Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Jsem na začátku 20tt a pohyby cítím už cca od 17.-18.tt. Teď jsou to už pohyby intenzivnější, i když stále příjemné a absolutně nebolestivé. Dnes ale od rána jsou pohyby velmi časté, s přestávkami by se dalo říct, že celodenní. Myslíte si, že je vše ok? Jelikož hodně čtu, tak vím, že i neobvykle moc pohybů miminka může být problém, a že ostatní v tomto týdnů cítí pohyby cca 10× denně, zatímco já dnes skoro furt.
Druhá věc je ta, že pohyby cítím vždy jen na pravé straně břicha. Stalo se tohle některé z vás taky?
Děkuju ![]()
Je to zvláštní, takhle malý plod by se měl ještě volně hýbat v děloze a kopat „všude“. Lokalizované pohyby, kopance v konkrétním místě břicha (okopávaly mi játra) jsem měla u dětí až kolem 33.-35.týden, kdy už byly přetočené hlavou dolů. Být tebou skočím na gyndu, jen pro vlastní uklidnění. A neboj, blbě koukat nebudou, a když jo, jejich věc ![]()
Zašla bych do nemocnice. Sice jsem se jí chtěla v těhu vyhýbat, ale jednou nebylo jiné východisko a všichni byli hrozně hodní..vyšetřili mě a pustili domů. Pohyby v takové intenzitě určitě stojí za povšimnutí.