Časté příjmení a výběr jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1386
20.9.14 20:24

Časté příjmení a výběr jména

Ahoj, máte příjmení, které je velmi časté jako třeba: Novák, Veselý, Dvořák atd.? Když vybíráte jméno pro své miminko, zkoumáte, jestli už se tak někdo jiný jmenuje? Líbí se nám jedno křestní jméno, ale už se tak jmenuje jedna méně slavná zpěvačka… Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
20.9.14 20:25

Na méně slavnou zpěvačku bych se vykašlala. Nedávala bych jen jména, která jsou s příjmením notoricky známá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.9.14 20:26

@clea14 vůbec bych to neřešila :think: pokud máš časté příjmení tak je jasné, že se prostě někde objeví. Pokud to není kravina ala Salma Hájek a pod :mrgreen: :lol: tak bych dala dle sebe.. Aspoň nebude dítko za exota - naše má příjemní, které nosí 5 lidí v čr a jméno, které má 154 lidí v čr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.9.14 20:29

Pokud má méně známá zpěvačka k obvyklému příjmení i obvyklé jméno, tak na to spojení ani nikdo nepřijde (Jana, Lucie apod.), takže to bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
20.9.14 20:54

To uz mi prijde horsi varianta, kdyz nekdo k echt ceskymu prijmeni vybere neco exotickeho :nevim: osobne bych to, pokud je to zname spojeni, nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
20.9.14 20:56

Já mám úplně obyčejné, české vidlácké příjmení, takže jsem nechala děti pojmenovat po chlapovi :D :D :D má takové jakoby řecké příjmení a já chtěla pro dceru nějaké „exotičtější“ jméno (ne cizí, jen ne takové obyčejné jako třeba Katka, Jitka, Petra…). A například taková Charlotta Jasmine Chaloupková je docela divné :lol:

• Citovat
  • Upravit
846
20.9.14 21:10

To bych neřešila. I když by mi asi trošku vadilo, kdybych tu zpěvačku fakt neměla ráda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.9.14 21:11

Mame veeeeelmi caste prijmeni, typicky ceske, neco jako jsi jmenovala a nase deti jsou Simon a Josefina. Jestli se tak nekdo jmenuju neresim. Jen jsem chtela, aby krestni jmeno a prijmeni k sobe pssovaly a to pasuji velmi pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
20.9.14 21:24

@jessikka Josefinu bych chtela taky, ale manzel mi ji vymlouva kvuli zdrobnelinam a ze by ji deti nadavaly :,( pritom je to tak krasne jmeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.9.14 21:56

@jessikka pěkná jména :palec: Josefína je fajn, znám holčinu, co se tak jmenuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.9.14 11:10

@jalisca právě ty zdrobněliny jsou super. Říkám jí, ty můj Pepíčku :-) Proč by jí kvůli tomuhle jménu děti měly nadávat a kvůli jinému ano? Pokud děti budou chtít, tak si téma šikany najdou, jméno nejméno. Já se se šikanou setkala na vlastní kůži a kvůli jménu to opravdu nebylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.9.14 11:11
@martina.se píše:
@jessikka pěkná jména :palec: Josefína je fajn, znám holčinu, co se tak jmenuje ;)

Jojo, já to jednou v začátku těhotenství jen tak nadhodila (inspirací mi byla Josefína Konrádová :mrgreen:) a manžel se toho chytnul, že to je super. Tak máme Josinku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
21.9.14 11:24

@clea14 Tak já vybírala jméno, aby se nám líbilo, aby se nám hezky vyslovovalo a celkem důležitý mi přišel i jeho původ (a význam).
Ale že bych řešila, že se tak jmenuje méně slavný zpěvák? To nee :D Ačkoli - jmenuje se tak jedna literární postava, a autor knihy, kterou mám ráda. Takže tak :think:

@martina.se Jen 154 lidí se jmenuje Adam/Vítek? Není to překlep? Spíš 1504 ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.9.14 17:22

@Nik77 kurňa :mrgreen: mi tam utekla ta 0 :mrgreen: jj, překlep. Vítků 1504 v čr, ovšem s našim příjemním jediný :mrgreen: a všichni nositelé toho příjemní jsou otec, syn, max bratr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.9.14 17:26
@jessikka píše:
@jalisca právě ty zdrobněliny jsou super. Říkám jí, ty můj Pepíčku :-) Proč by jí kvůli tomuhle jménu děti měly nadávat a kvůli jinému ano? Pokud děti budou chtít, tak si téma šikany najdou, jméno nejméno. Já se se šikanou setkala na vlastní kůži a kvůli jménu to opravdu nebylo :-)

Josefínka se mi líbí už x let a přesně bych nechtěla, aby jí někdo říkal Pepino nebo něco podobného :D My Josefíně říkali buď Joža nebo Fína a to se mi líbí. Proti Pepině jsem stejně jako proti Sašovi, když Alex je tak nádherné jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze