Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, chci se zeptat posledni rok me trapi opakovane zanety mocovych cest pokazde mam v moci hodne krve tak dostanu antibiotika, je tu taky nekdo kdo na to hodne trpi a co vam pomaha jako prevence
@agvamarine Já si naposledy koupila lichořeřišnici větší a pomohla mi. Taky na to trpím. A preventivně brusinky a hodně, hodně pít.
@agvamarine Kolegyně v práci nyní vyzkoušela kapky od Topvetu - Močopohlavní aparát. Dají se sehnat okolo 100 Kč a
, je bez problémů a bojovala se záněty opakovaně skoro 2 roky. My máme vyzkoušenou lichořeřišnici a čaj od Grešíka Mykotin.
Hlavně při těch antibiotikách brát probiotika, já je teda beru ob den, i když jsem bez potíží! Potom si udělat odvar z řepíkové natě a dělat si s tím obklady, to mi vždycky pomůže!
Posilali vas taky na vysetreni na urologii? me tam prave posilaji tak nevim co me ceka
Mě pomohlo delší brání atb (20 dni ) to me konečně zbavilo zanetu a proste se víc hlídat. Teplo, hodně pít, brusinky. Občas se to objeví ale už se v tom nemotam furt dokola.
Taky jsem měla časté záněty močových cest s antibiotiky, krví v moči atd., a vždycky byl spouštěčem sex. Vyčetla jsem někde radu, jít se hned potom vyčurat, že to pomáhá. A fakt že jo - funguje mi to naprosto spolehlivě, od té doby, co to dodržuju, ani jeden zánět, už je to tak dva roky (ťuk, ťuk). A naopak, stačilo jednou zapomenout jít a zánět byl tu…
Tak se zamysli, jestli ti to třeba také nezpůsobuje (ne hned, ale tak cca 24-30 hodin poté).
To myslim ze sex asi ne ten zanet jsem nikdy nemehla hned druhy den po styku. uvidime vyskousim ty bylinky nejake co pisete ![]()
@agvamarine Posílali, budou Ti s velkou pravděpodobností vyšetřovat močovou trubici, zda není zúžená, to může být také příčinou častých zánětů.
@agvamarine píše:
To myslim ze sex asi ne ten zanet jsem nikdy nemehla hned druhy den po styku. uvidime vyskousim ty bylinky nejake co pisete
Ne hned druhý den, ale většinou až o den později, chvíli to trvá, než se tam ty potvory namnoží, jen přes noc to nestihnou.
A máš tedy vypozorovaný nějaký spouštěč, nebo to prostě přijde z ničeho nic?
Nevim prijde mi to tedy jako blbost ale ja piju vetsinou jen vodu a caje a ted co jsem nela dvakrat ten zanet tak mi prijde ze jsem to mela ze den predtim jsem pila limonady ale asi to bude jen nahoda
Ale prave ze to je vzdy bez varovani, pak to.uz prijde v takove sile ze pomuzou jen antibiotika