Částečný invalidní důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Částečný invalidní důchod
Ahoj holky, zažádala jsem si o částečný invalidní důchod a to proto, protože jsem prodělala akutní zánět slinivky a mám cukrovku. Důchod mi byl přiznán, ale chtěla jsem se zeptat jestli nemáte zkušenosti s tím, jak často vás zvou na přezkoumání, protože mě známý tvrdí, že když tam mám napsáno v posudku, že se jedná o dlouhodobě nepříznivy zdravotní stav, tak že ho nikam na přezkoumání neposílají. Tak nevím co je pravda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, jestli mohu anonymně, mám důchod 3. stupně a na přezkoumání jsem byla jednou, a to když se měnila moje invalidita, ale jinak teda zaplať pán bůh jsem ještě na přezkoumání nikdy nebyla ![]()
PS: prosím anonym, zdravotní stav ![]()
- Citovat
- Upravit
@carolinee tak pockej az prijde pozvanka. Driv nez za rok to nebude. Znama s cukrovkou nechodi. Ma ale duchod na komplikace ne cukrovku, na tu se pry nedava…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už na přezkoumání nemusím. Mám také 1. stupeň. Ale mám nevratné poškození, které nelze nijak zlepšit a bude se to jen zhoršovat.
- Citovat
- Upravit
@carolinee Dlouhodobě nepříznivý neznamená neměnný. Mám pocit, že posudkový už na začátku při stanovení invalidity určuje termín kontrol. prohlídky, která je mezi 1-3 lety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne na tohle, ale na jinou nemoc, která má v nejhorším stadiu 1.stupeň invalidity jsem dostala ID trvale. Bývá to napsané v posudku od lékaře od komise.
- Citovat
- Upravit
ID 1. stupne, po roce pozvanka ke komisi, duchod odebran. Bylo odeslano odvolani, ted se bude cekat na pozvanku ke komisi, kde se tim budou zabyvat. Zdravotni stav jiz dlouhodobe ( nekolik let ) nepriznivy, neni vyhlidka na vyleceni, zhorsovani. Takze jen pockat, jak rozhodnou. Mamka ma plny jiz nekolik let, oni postupne interval mezi komisema prodluzovali, ted byla u komise a ma to dane jiz natrvalo.
- Citovat
- Upravit