Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky máme takový problem náš malý je už po třetí za 3 měsíce nemocný poprve byl nachlazený podruhé měl zánět průdušek a rýmu měl tak měsíc a ted má zase rýmu a pokuckáva jsem z toho nešťastná doma býva navlečený máme tady kolem 19-20 stupnu. Ale od 7 měsíce nechce téměř mlíko to jsem ho celou dobu kojila a UM něchce vůbec at je to jakakoli značka ani to mlíčko s kaší mu nechutna leda že mu to dám do kaše. Myslíte že může mít proto oslabenou imunitu?? ![]()
Dcera do roka měla 10× rýmu (pořádnou), několikrát kašel a angínu. Kojím stále (je jí 15m), takže u nás kojení na zdraví zase až tak velký vliv nemělo. Proč ho máš při 20 st. tak navlečeného?
@micelinka Lozí po zemi a ne všude máme koberce a on má pořád ledové ručičky
Ahojky,
ja zrovna resim neco podobnyho. My meli ve 4 mesici zanet prudusek (pobyt na infekcnim v nemocnici) a od ty doby pravidelne kazdy mesic ryma a kasel - pres leto dokonce kasel temer 3 mesice v kuse…
Muze to mit souvislost s tim zanetem prudusek, protoze to se pry s detma tahne jeste dlouho, nez se to uplne vyleci - a taky samozrejme jestli mate kontakt s jinyma mrnousema - to je hned, vsechny deti kaslou a pofrkavaj, to se to roznasi
a nejhorsi je ocucavani hracek!
Tedka jsem byla na rocni prohlidce a doktor rikal, ze jednou za mesic ryma a kasel nevadi, ze je to celkem v norme a posiluje to imunitni system, cili pak mene problemu s alergiema a ve skolce apod.
My jsme zkouseli davat kapky na posileni imunity - davala jsem mu je dva mesice - ale nemyslim si, ze to neco prineslo. Bez kapek je to stejny… chce to jenom trpelivost a odsavacku na vysavac a kapky do nosu ![]()
![]()
@jajinka23 píše:
"Lozí po zemi a ne všude máme koberce a on má pořád ledové ručičky
Studeny ruce moc nevadi, my mame doma jenom plovoucky, taky zadny terno - malej ma sobe jenom puncochacky, tilko a tricko s dlouhym rukavem. Kdybych mu dala body s dlouhym, tak se upoti… nezapomen, ze kdyz leze, tak je mu teplo ![]()
No denní teplota by měla být okolo 22stupňů, kor jestli vám tam leze prcek. Rýmy bych nebrala ako nemoc. Z toho vyroste. Dávala bych med pokud nekašle, nějaké kapičky do nosu, třeba ořskou sůl, odsávala a kapala donosol od hádka.
Ahoj, mohla bych oživit toto téma? můj maličký je moc často nemocný a mně už z toho pěkně hrabe. Je tady někdo s podobnou zkušeností?
Ahoj
obnovuji diskusi. Má tu někdo zkušenost s velmi často nemocným dítětem? Asi si potřebuji spíš popovídat.
Syn bude mít deset měsíců a teď dobral páté antibiotika. Je nespavec, jsme pořád po doktorech. Párkrát to byl zánět středního ucha, pak zánět spojivek, počínající zánět průdušek. Teď je nemocný celý březen. Má hroznou rýmu, dvakrát měl horečky. Teď teda za březen měl druhá ATB. Možná má černý kašel. Uvidíme v týdnu až budou výsledky. Jenže sopel hojně teče pořád
ukončila jsem kojení. Vím, že má potravinové alergie. Už si myslíme, že mu vadí něco v MM. Včera jsem asi přišla na to, že mu vadí i cizrna. Snažím se s ním dostat na alergii, ale teď řešíme to akutní onemocnění. Alternativní medicínu jsme již vyzkoušeli. Od narození prostě řešíme pořád něco a já už nemůžu. Začínám se o něj bát, aby nebyl vážněji nemocný. Normálně mi z toho hrabe. Už tu odsávačku a kapky do nosu nemůžu ani vidět. Oblečení máme zničené od nosních kapek atd.
je to třetí dítko, takže nemoce mu nosí převážně bráchové ze školky. ![]()
Syn nastoupil do školky a od října jsme nemocní 14 dní, týden zdraví a zase 14 dní nemocní a tak dokola.
Teď máme rýmu už měsíc v kuse. Já i dcera 11m. Týden jsem kapala 2× denně Nasivin a Fenistil, na utlumení kašle Stoptusin. Týden pauza. A znova 5 dní a teď už jen stříkám mořskou vodu několikrát denně a odsáváme. Poslechy a výtěry má dobrý. Kašle, protože ji teče ta rýma. A nemůžeme skoro nikam, protože musíme odsávat ten sopel. Je to úmorný. Hodně.
Antibiotika měla ve 3m, pneumokoka a jednou lokálni kapky do nosu. Jinak jen proplachujeme nos a odsáváme snad 10× denně.
Co se týče potravinových alergií, s tím neporadím.
@Dvojmáma my máme teď dlouhodobě targesinové kapky, fenistil přes den, na nic dithiaden, na dýchání má kortikoidy. Druhý týden v březnu mi špatně dýchal. Teď pár dni si maká na hlavu při jídle. To se mu vždy hodně spustí rýma. No včera špatná noc, den byl v pohodě. Teď tu chovám. Bojím se o uši
už fakt nevím co s ním.