Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký večer. Čekáme čtvrtého kluka, mám pár nápadů, jaké jméno mu dát, nicméně by bylo fajn znát i názor někoho nezaujatého. ![]()
Manžel je Fin, ale nežijeme tam, nežijeme teď ani úplně trvale v Čechách - třeba 4 měsíce v roce. Máme doma kluky Teemua (7), Teuva (5) a Kaie (2,5).
Líbí se vám třeba Thommy? Kristian? Asi by to chtělo něco více mezinárodního, ale teď se mi líbí moc i jména typicky finská - dvě - Eetu a Onni (štěstí).
K příjmení se právě moc nehodí jména končící na R, -EL ani -AN.. i když ten Kristian by ještě šel. ![]()
Děkuji za případné poznatky a nápady.
Libi se mi nejvice ty typicke finske jmena, pak uz znam jen Joonu ![]()
@simonka07 píše:
Hezký večer. Čekáme čtvrtého kluka, mám pár nápadů, jaké jméno mu dát, nicméně by bylo fajn znát i názor někoho nezaujatého.![]()
Manžel je Fin, ale nežijeme tam, nežijeme teď ani úplně trvale v Čechách - třeba 4 měsíce v roce. Máme doma kluky Teemua (7), Teuva (5) a Kaie (2,5).
Líbí se vám třeba Thommy? Kristian? Asi by to chtělo něco více mezinárodního, ale teď se mi líbí moc i jména typicky finská - dvě - Eetu a Onni (štěstí).
K příjmení se právě moc nehodí jména končící na R, -EL ani -AN.. i když ten Kristian by ještě šel.
Děkuji za případné poznatky a nápady.
Tommy je hezké.
Booože, já se tak lekla, že se vrátila paní, která nemiluje svoje dcery kvůli pohlaví
Ve finských jménech se absolutně nevyznám, ani nepoznám, co se hodí a co ne. Ale Thommy nebo Kristian se mi k ostatním klukům moc nelíbí ![]()
@simonka07 dejte jaké se líbí vám
kámoš je sven
já jsem Čech, takže dávám Česká jména
Mně přijdou všechna ta jména ošklivá, i ta co už jste dali. Maximálně Kristian budiž. Takže asi bych se ptala spíš na finskem webu.
Mi se libi Kristian
. Ale vubec mi ani jedno zminene jmeno nesedi k tem jmenum sourozencu.
Eetu, Leevi nebo Malthe (má jakoby půjčená písmena od ostatních bratrů) ![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 20:33
@simonka07 píše:
@Cenarius proč přesně?
Jelikož se ČECHU ptáte, jak se jim líbí finské jméno. Úplně stejně se můžete ptát na nějakém čínské webu apod. Ti lidi k tomu nemají žádný vztah. Prostě náhodně vyberou. Třeba všemi zmiňovaný Kristian je mezi bratry jak pěst na oko a úplně mimo. Bude si připadat jak trotl. Dejte mu to Onni a bude tu super ![]()
Mě tak akorat napadlo Mikka
mě se líbí Thommy, Onni i Kristian