Čekáme dvojčata 2014

1271
9.5.14 12:11

čekame dvojčata 2014

Ahoj. Hledala jsem nějaké novější diskuze na téma dvojčátka a bohužel jsem nic nenašla :( všechna téma jsou starší a miminka už jsou na světě. Rada bych si popovídala na tohle téma s holkama, které čekají taky dvojčata a nebo i s těma které už je mají doma. Něco málo o mě. Dvojčátka se nám povedli po 5 IVF po 5 letech snažení. Jsme ve 14 týdnu, máme za sebou 1 screening a je vše ok, zatím nebyli žádné komplikace. Na miminka se moc těšíme :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10872
9.5.14 12:36

Gratuluju ;-) Já už mám „velký“ holky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1271
9.5.14 12:51

@Carrinka Děkuji. tak to je krásný, že máš taky dvojčátka a holky. My by jsme si přáli samozřejmě páreček, a nebo taky dvě holky, ale i když to bude cokoliv tak hlavně ať jsou zdravé a budeme je milovat stejně. Jak jsi to zvládala první roky? Já mám trošku strach, s dětmi nemám žádné zkušeností a taky finančně jestli to utáhneme. My s manželem máme pěkné peníze, ale teď můj plat mi trošku chybí a taky máme hypotéku. Ale na druhou stránku si říkám, že to musíme zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
9.5.14 13:01

Gratuluju, já mám skoro 8 měsíšní holky. Náročné to je, ale stojí to za to.Taky máme hypotéku a ne malou splátku tak to bude zajímavé, končí mi mateřská tak jen rodičák :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
9.5.14 13:19

@parisek Ahoj.My taky čekáme dvouvaječná dvojčátka po 1.ivf.Jsem 10.týden. 1.screening máme 21.5.Tak doufám, že bude vše v pořádku. Strach z financí mě provází taky.Taky máme hypotéku a jsem na rizikovém a nemocenskou mám celkem nízkou :-( Ale nějak se to zvládne. Hlavně, ať jsou mimča zdravá :-) Jinak mám nevolnosti a šíleně mě bolí kostrč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1271
9.5.14 13:43

@zlobikbobik Děkuji a taky gratuluji k dvojčátkům :kytka: Kdy jsi nakupovala vybavičku? Já mám strach, že tak od 5 měsíce už nebudu chodit ale kutálet se :mrgreen: dost rychle mi roste bříško :D Pořad pokukuji po kočarkach a není to nic jednoduchého nějaký vybrat :( Jaký máš kočárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1271
9.5.14 13:53

@Lusesítka Ahojky. Tak to ti moc gratuluji, a je krásný že se to povedlo hned napoprvé :kytka: Já jsem měla taky začátky trošku horší. Týden po ET se mi rozjel hyperstimulak :( měla jsem břicho jak před porodem, a trpěla jsem 10dni než to trochu polevilo. Pak jsem měla běžné těhu nevolností, a nejvíc z hladu, musela jsem často jist jinak mi bylo dost špatně, dokonce i v noci. Kostrč mě nebolela, ale břicho ano, ale to je běžné :) ale měla jsem šílené křeče v břiše když jsem potřebovala na velkou :nevim: Po tom 12 týdnu všechno odešlo, nevolností a i bolestí břicha, někde se ptám sama sebe jestli jsem ještě těhotná :mrgreen: Zůstala mi akorát únava a lina jsem jak veš :mrgreen: Tak to ještě vydrž chvilku a nejspíš se to taky zlepší po 12 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
9.5.14 20:54

@parisek výbavičku jsem začala nakupovat po 25tt, bála jsem se že kdybych musela do nemocnice ležet, že to nebudu mít nachystaný.
Kočárek máme Dorjan a ted jsem jako druhý lehoučky a snadno složitelný koupila Britax B-Agile double
O mém pupku se nedalo říct bříško :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1271
9.5.14 21:16

@zlobikbobik taky uvažuji o tom, že začnu kupovat po 2 velkém ultrazvuku tak od 5 měsíce, bojím se že s tím břichem se mi nebude chtít cestovat po obchodech, když už teď mě to nebaví :) Dorjan se mi na obrázku libí ale nevím jak vypadá ve skutečností a a bojím se že bude těžký a poruchový když je s těch levnějších. Libí se mi taky easywalker, ale s sedačkama do auta a se vším vyjde na cca.35 000kč a to mi přijde dost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
9.5.14 22:15

@parisek těžší kočár to je, ale jinak naprostá spokojenost. Mám teda tu užší verzi abych se vlezla do dveří, hodně se mi líbil bumbleride, ale ten je nový se vším taky cenově jinde
no já hodně věcí nakoupila přes net, chození po obchodech nesnáším, i když ted bych šla ráda jen abych si od nich dáchla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
10.5.14 08:48

Ahojky, mužů se přidat do diskuze? Taky čekáme dvojčata, jsme na zacatku 8.tydne. Ja tomu furt nemůžu věřit ze jsou dvě :-D a přesně jak řešíte vy - finance, jak to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1271
10.5.14 10:14

@zlobikbobik Já budu taky nakupovat přes net, ale chci nejdříve vidět jak to vypadá ve skutečností a ošáhat si to, a chci počkat až zjistím pohlaví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1271
10.5.14 10:21

@NJen Ahojky. Vítám tě tady a gratuluji k dvojčátkům :kytka: Máš je přirozeně nebo po IVF? Máš nějaké nevolností? Já všechny už mám za sebou, takže teď už si jen užívám :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
10.5.14 11:15

@parisek Joo, tak o hyperstimuláku bych mohla vyprávět :-) Dva týdny na jipce, týden na gyndě,2l tekutiny denně odpouštěli z břicha a těch kapaček..Nic horšího jsem nezažila. ASle výsledek stál za to :-D U dvojčátek bývá ohss častý. Ale já už i zapmněla..když na mě miminko hýbalo na ultrazvuku nožkama :-D Fakt to s 12.tt končí? Jéjda to bys mě potěšila! Já jsem úplně nepoužitelná..Celé dny jen ležím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
10.5.14 11:28

Ahoj holky, taky se přidám i když já už mám za měsíc dvouleté chlapečky. Chci vás všechny nastávající maminky dvojčátek uklidnit. Pro nás byly dvojčátka velkým překvapením, ptž jsou přirozeně a v rodině je nemáme. Musím říct, že ti moji dva rošťáci jsou to nejkrásnější co mě mohlo potkat. Nebudu vám tady psát, jak je všechno jen úžasné, budou chvíle kdy to bude hodně náročné a budete padat na hubu, ale ty dvě krásné stvoření vám to milionkrát vrátí to mi věřte. Dám vám jednu radu, kterou jsem dostala i já když jsem byla těhotná, nečtěte si nic na internetu, myslím tím rizika… Užívejte si každého dne a těšte se co příjde. Finančně je to hodně náročné a proto jsem spoustu věcí kupovala na bazárcích a na aukru, je zbytečné za to utrácet spoustu peněz, ty věci jsou nezničené a stejně vám všichni řeknou, že máte nádherné děti ať jsou oblečené v čemkoliv :-). Všem nastávajícím maminkám strašně moc gratuluju a věřte, je to naprosto úžasné mít dvoj :mavam: čátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí