Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, všechny co čekají na další IVF a zdá se jim to nekonečně daleko a chcete si ten čas nějak zkrátit, tak se klidně přidejte ![]()
Tak já tedy čekám na prvni konzultaci v CARu. Jdu tam posledniho října. Ale vzhledem k tomu, ze mám za sebou laparoskopii tak vím, ze mám neprůchodné vejcovody, tudíž IVF. Čekání mi přijde dlouhe, i kdyz na laparce jsem byla 1.10 a byli na me hodni, ze me objednali brzy. Termíny měli az v lednu. Ale hlavne se bojím, jak dlouho to bude potom trvat, nez se půjde na to IVF.
@kačka25 Na IVF se určitě nečeká dlouho. Pokud máš všechny výsledky, tak vlastně není na co čekat
My další IVF vidíme nejdřív v lednu, jelikož teď jdu na genetiku a imunologii, takže budeme čekat na výsledky a až pak další IVF ![]()
Tak to já doufám, ze na genetiku a imunologii nepůjdu, děti uz spolu máme, tak to snad nebudou chtít. tedy tak to mas před sebou dlouhe čekání. ![]()
@kačka25 Na genetiku jdu už zítra a na imunologii ve středu, tak jsem zvědavá, kdy budou výsledky
Na tato vyšetření jdu, jelikož jsem po IVF otěhotněla a v 15. týdnu jsem spontánně potratila
![]()
No já prave ZT ve 14.tydnu a od té doby coz je 3, 5 roku jsem neotehotnela a ted zjistili tohle. Dřív jsem nemela problém otěhotnět, az po té revizi
.
@kačka25 Tak to je divné
Tak snad v CARu pomůžou a brzy se dočkáte ![]()
Ahoj holky,
taky čekám na IVF. My už jednou byli, v červenci. Od devátého dne jsem měla pozitivní testy, ale tušila jsem, že něco není v pořádku. A samozřejmě že mé pocity byly správné a nedopadlo to. Od toho IVF mám MS úplně rozhozenou i když před tím bylo vše ok (chyby v manželovi).No, řekli že za 3 - 4 měsíce můžu znovu. Manžel měl ale nějaká vyšetření a léky, příští týden má kontrolu a já jdu příští týden (doufám, podle MS) domluvit další termín. Minule od přihlášení do CAR, všech vyšetření, schválení pojišťovny apod. to trvalo asi 2 měsíce, tak doufám, že tentokrát to nebude trvat dýl.
Kaczule1 Vy jste byli na IVF? A vám genetiku nedělali? U nás to bylo automaticky u prví návštěvy a na výsledky jsme čekali necelý měsíc. Teprve na základě toho že výsledky byly ok jsem byla na IVF. Měli jsme i sezení s genetičkou a ta nám povídala že kdyby něco nevyšlo tak se uvidíme a pořešíme to, aby vše vyšlo dobře.
Ellinka78 Ahoj, nene, genetiku nám nedělali až teď. Ale stejně dr. si myslí, že tam by se najít nic nemělo, tak uvidíme
Náš chlapeček byl geneticky v pořádku ![]()
Takže další IVF chcete stihnout ještě letos, nebo to necháte až v lednu? Já bych chtěla letos, ale bohužel u nás kvůli čekání na výsledky to už nestihnem
Už aby bylo po vánocích
I když to pro mě bude asi dost těžké, jelikož jsem měla mít těsně před porodem ![]()
Ahojte,
aj ja cakam na IVF, uz definitivne posledne…
Snazime sa o surodenca cca 5 rokov
Bohuzial, bez pomoci CAR-u to nepojde
![]()
Rada by som sa k vam pridala…Premyslala som aj o diskuii Caka nas 3,4,5,6, IVF, ale tam su kocky uz tak rozbehnute,,,ze by som sa uz asi nechytila…
Chceli by sme IVF podstupit niekedy na jar 2013…
Ivana
@Anavi ahoj
jasně, přidej se
my se tady teprv rozjíždíme
taky plánujeme další IVF po vánocích
Ahojky,
Kaczule1 - Kam chodíš do CAR? Vím, že to tak je, ale nevím proč, že někde dělají genetiku až se něco nepovede a někde udělají všechny vyšetření předem. Platí to přece pojišťovna, tak nechápu proč s tím otálí. Jinak já bych ráda šla na druhé IVF ještě letos, ale nevím. Nějak jsem z toho nezdaru pořád tak nějak zklamaná a mám i strach že se to zas nezdaří. Mám výhodu, že v práci to ví a mám maximální podporu a nebudou dělat problémy. Jelikož mé zaměstnání znamená hromadu stresu, tak mám doporučeno od začátku stimulace nemocenskou. V tom červenci to bylo na 6 týdnů. Jak se mi pak nechtělo zpátky ![]()
Anavi- můžu se zeptat kolikrát jsi byla na IVF? 5 let je celkem dlouhá doba.
My se pokousíme 3 roky, 1× IVF, 3× inseminace a připadám si že už to nikdy nevyjde.
Jinak já už dvě děti větší děti mám. Ty byly obě na první pokus.. Ale rozvedla jsem se, vdala a můj nový muž je bezdětný a tak mě nějak přesvědčil a já byla děsně ráda že bych mohla mít další mimiko s něký kdo o něj opravdu stojí ![]()
Ellinka 78 já jsem v CARu spokojená a ani mi nevadí, že mám genetiku až teď
doufám ale teda, že se tam nic nenajde, náš chlapeček byl zdravý a bez jakékoliv vývojové vady
Spíše si myslím, jestli problém není v mé děloze
A o tom vracení do práce mi povídej, já byla doma 4 měsíce a pak se tam vrátit
Chtěla bych IVF co nejdřív, ale letos to už nestihneme ![]()
@kaczule1
Mě sice nečeká ivf jenom ket, ale chci Ti popřát hodně štěstíčka ![]()
Ahojte,
Ellinka 78, no, mame za sebou uz 6. IVF, pri jednom nedoslo k transferu…neskoro bola OPU, bol to nativ…A dceru mame po 4. IVF - tiez nativ…a odvtedy mame za sebou aj IUI aj dalsie 2 IVF a 3 KET-y a nic ![]()
Dr. so mnou nic moc nechce robit, myslim tym vysetrenia, argumentuje tym, ze ked uz mame jedno dietatko, tak nie je na to dovod,,,ale chcem aspon, aby skontroloval ovarialnu rezervu… a imunologiu,,,preto by sme chceli ist do posledneho IVF na jar.....Inak,mas moj obdiv, ze mas dve deti a podstupujes IVF kvoli novemu partnerovi ![]()