Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak jsem minulý týden byla na laparoskopii a hysteroskopii, našli mi ale bohužel endošku a srůsty, dále se jim nezdála sliznice, tak teď čekáme na výsledky z laboratoře. Jinak nám naplánovali 1. IUI na listopad, tak bych si ráda popovídala a sdílela to s Vámi, které taky čeká IUI v listopadu.:-) Na stimulaci mi dali Clostilbegyt, tak jsem zvědavá, jak na to budu reagovat. Ale moc dobrý pocit z toho nemám, zvlášť když člověk vidí jen tu malou hrstku maminek, kterým se podařilo otěhotnět při prvním IUI.
Ale musíme věřit ![]()
Halooo holky, ozvete se mi nekdo, kdo jste v podobné situaci, ráda popovídám ![]()
Ahoj. já měla první iui v září a nepovedlo se.tak ted v říjnu znova.tak snad ![]()
Ahoj holky jsem na tom podobne prvni inseminaCI JSEM MELA VE ted CTVRTEK tak jsem zvedava dr mi rekl ze mam docela sanci vzrostli mi po clostzlbegytu 3 folikuly jinak mi napsal ovitrele neco jako pregnyl ale drazsi asi 1200 ale co bych pro mimi neudelala a obehaqla jsem 10 lekarwen a nikde nemeli az v te posledni mi ji objednali a druhy den rano jsem ji mela jinak ja mam vzsokou hladinu FSH a jeste nejaky mileriansky hormon nebo tak nejak malou hodnotu take prvnimu pokusu moc neverim ale stale doufam
Tak držím palečky. já jsem teda zdravá, takže to probíhá bez stimulace.ale u prvního dítěte se zadařilo až při třetí iui.to čekání je nejhorší ![]()
Jo cekani je hrozny ale vzdrzim a testovat nebudu nejdriv 14 dni po IUI take drzim palce
Ahoj holky
Snazilko moc Ti drzim palce, aby to vyslo, navic, kdyz si mela tri krasny folikulky, tak je ta sance velika
Sama jsem zvedava, jak to bude se mnou, kolik mi jich po clostiku naroste.
Janett, je fajn, ze mas aspon takovou zkusenost, ze se Ti po IUI podarilo uz otehotnet, urcite se podari i ted i kdyz mas pravdu, ze to cekani asi bude sileny…:-/
U nas problem je u me, mam endometriozu a delaji se mi srusty, pritel trochu horsi morfologii, ale ne zase tak hroznou ![]()
Toho se holky bojim nejvic, vydrzet testovat az 14 dni po IUI…jsem na to hrozna ![]()
My se snazime rok a dva mesice…muj bracha maji s manzelkou obe deti pres IVF + ISCI, oboje na prvni pokus..nikdy me nenapadlo, ze budeme mit treba taky problem, clovek si to tak nejak asi nechce pripustit, dokud to neprijde… :-/
Jannie muzu se zeptat co je endometriozu? a jak dliuho se holky snazite? my rok a pul a pred pul rokem delal Dr. testy a tam mi prace vyslo ty hormony ic moc manzel nastesti v pohode ale je to docela neprijemny pocit ze je vsechno spatne u me obcas mam z toho fakt depky ye jsem selhala…jinak clostylbegyt jsem brala asi pred 3 mesici 2 cykly a bez IUI ale nevyslo to ale tohle je preci jen vetsi sance kdyz to „soupnou“ az do delohy jinak ted beru jeste utrogestan
Tak koukam jannie ze casove jsme na tom dost podobne a taky jsem necelala ze budu mit takove problemy skoro vsechny kamosky otehotni temer hned a v pohode a dnes mi zrovna kamoska psala ze se ji narodila dcera preju ji to ale je mi to i trochu lito…
My jsme s manželem spolu 6let a dcera se nám narodila po 3.letech manželství. takže to první čekání bylo docela dlouhý. a právě v té době kdy to nešlo tak měl kažký kolem děti. takže depky byli taky velký…
Snažilko já to neumím pořádně vysvětlit, znamená to, že se ložiska tkáně vyskytují i jinde, než v dělože, ale vyplavují se třeba do dutiny břišní a zasahují i jiné orgány. Ale kdyz si to zadáš na google, tak Ti tam vyjedou články o této nemoci. Jinak dozvěděla jsem se to tento týden. Ve čtvrtek jsem podstoupila laparoskopii a hysteroskopii a právě mi tam při tom našli tu endometriozu a srůsty…navic něco jeste se sliznici, takze vzali vzorky a poslali na hystologii, tak ted budeme cekat na vysledky. Holky vidim, ze je to u vsech stejne…taky mam nekdy pocity, ze jsem k nicemu, ze to je vse ma vina…a to, ze kolem je kazdej tehotnej nebo maji cerstve mimísky je taky pravda…neni to o tom, ze by jim to clovek nepral, ale je prirozene, ze nas to v koutku duse trapi a rikame si proc né my… ![]()
Teda chudinko to me mrzí že máš takové problémy, mě třeba vubec nedelali vyšetření nq pruchodnost vejcovodu přijde mi to divný ale muj dr. je hodně dobrý tak snad ví co dělá…nevite kolik se delá popkusu IUi před umělým? někde jsem četla že 3?
@jannie88 píše: