Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To zalezi na každým, kolik jich chce…Pokud Ti teda nereknou, ze inseminace nema vubec smysl, ze sance neni zadna, tak to vzdy zalezi na vas… Nam treba rekli, ze doporucuji IVF, ze u inseminace neni moc velika sance, ale my jsme to chteli zkusit, navic to hradi pojistovna a tak proc to aspon nezkusit…rekli jsme si, ze do toho pujdeme dvakrat a kdyz se nezadari, tak IVF. Jinak mas narok jit 6krat do roka na inseminaci.
Dik za odpoved nám řekli že si takyspíš myslí žese povede až na IVF ale taky Dr. nejdřív doporučil zkusuir IUi tajkže trochu sance být musi jinakb y mě přece neposílal já se IVF trochu bojim hlavně je to časově náročný
Ahojky holky snad mě nevyhodíte
ještě nejsem přímo objednaná na IUI, ale doufám že taky půjdu v listopadu… byla jsem s přítelem na první konzultaci v caru a v pátek nebo v pondělí se dozvíme jak jsme na tom… jestli můžeme jít na IUI nebo rovnou a IVF…
@jannie88 jinak přesně jak píšeš mě by taky nikdy nenapadlo že budu řešit jak otěhotnět
jinak se snažíme s přítelem od 7/2011… zatím nic
Holky mám ještě dotaz… za jak dlouho od objednání vám udělali tu laparoskopii a hysteroskopii?
Ahoj Peti, urcite pojd mezi nas
Co se tyce toho objednání na laparoskopii, tak to bylo hned dalsi mesic…delate se to zhruba v polovine cyklu, takze jakmile dostanes mesicky, zavolas tam a oni ti reknou termin
Ja dostala mesicky 22. zari a na laparku jsme sla 4. řijna
Jinak Ti preju, aby byly vysledky dobry a doporusili Vám IUI a vyšlo to!:-)
Ahoj holky tak se podělím o svoje pocity už jsem absolvovala 3× IUI teď třetí čerstvě neúspěšná, příští týden jdu na utz folíků a mělo by být poslední 4.IUI pokud se ani teď nepodaří kašlem na to budem si užívat a našetříme penízky na IVFko cca na léto. Je to ubíjející fakt, že jo!!Moc držím palce aby to první bylo úspěšné u někoho fakt je!
Ahoj holky, vezmete me taky mezi sebe?
já teda nejdu na první IUI, ale v listopadu mě čeká snad čtvrtá. udělali mi tři a teď se teda rozhodli, že mě pošlou nejdřív na laparku a když bude ok, tak znova IUI
takže nějak ty tři IUI byly vlastně na prd
@Peťka111 Péťo já se měla objednat hned co přijde ms, že se na to chodí nějak ještě před ovulací. no ale nevim, asi bude záležet kde ![]()
Ahojda MisTer, díky moc za Tvoji zkušenost! Taky tomu moc nevěřím, ale chci to zkusit, abych neměla pak v budoucnu pochybnosti, ze jsme nezkusili vsechno pred IVF. Tobe preju, aby konecne ta 4× IUI vysla a nemuseli jste setrit penizky na IVF, ale na miminko ![]()
Určitě za zkoušku se nic nedá já teda věřila, že se povede, ještě pořád doufám v to poslední poslední cyklus teď beru clostík, tak uvidíme jak to bude už si v tom Caru připadám trapně:). Tak to chci pak vypustit z hlavy a třeba to fakt půjde samo, něco na tom asi je:).
Určitě Tě vezmeme mezi sebe Jani
Já to mám naopak, nejdriv laparka a hysteroskopie a pak teprve první IUI. No vidis, nam ani ta laparka dobre nevysla a stejne nas poslali na IUI, i kdyz je fakt, ze rikali, ze jistejsi by bylo IVF, ale trochu jsme si vynutili aspon dvakrát zkusit IUI ![]()
Jana-to máš štěstí, že tě aspoň vyšetřej, mě teda zatím nic jiného nenabídli a říkali rovnou pak IVF.
JJ, to verim, ja taky mam brat clostik na stimulaci, az mi prijde menstruace. Jinak na ty reci o psychice uz jsem trochu alergicka od okoli
nemuzu si pomoct, ale kdyz vim, ze je problem v necem jinem a jeste je kazdy kdo si to neprozil chytrej, jak na to nemame myslet, tak to nejak nedokazu vstrebat:-((
A kam chodíš do Caru MisTer, ze te pred IVF nechteji poradne vysetrit??? ![]()
@jannie88 děkuju
no určitě IUI aspoň zkuste
já tomu právě nerozumím, proč mě nejdřív neposlal na laparku a já se ho na ni ptala
ale doktor si myslí, že to je v pořádku, tak asi proto. nemám žádnej problém, ovulka probíhá sama, záněty žádný nemám, tak já nevim
no ale laparka se mi teď oddálila na příští měsíc, jsem nastydlá
u mě zákon schválnosti funguje ![]()
Jannie:) no že jo:) jim se to řekne, my máme trochu slabší spermio, jinak já se zdám být v pořádku. Clostík beru 1-1-1 už šestý cyklus a utrogestan 1-1-1 taky, noa stejně nic. Chdoím do Iscaru no a tam to prej dělají laparku atd až při neúspěšném IVF.