Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, potřebovala bych poradit mám problém, ze nevím kdo bude otec mého miminka a spis jestli nepodstoupit interupci. Poslední menstruaci jsem měla 25.3 což znamená +- do 31.3. Doktor mi řekl ze bych měla otěhotnět 10 dni po. Mám přítele dva roky a snažíme se o miminko. 11.4 jsem ale měla nechráněný styk s kamarádem kvůli našim problémům dlouhodobým doma. Hrozné toho lituji ale je pozdě. A ja tak nějak zjistila ze těhotná jsem. Kamarád sice do me nevyvrcholil, ale ja ted absolutně nevím jak se dal rozhodnout. Prosím o nějaké rady. Nechci si spackat život a byt ve stresu ted 9 měsíců. Přítel to do me poušti cele dva roky, jednu dobu hodně pil a ted tři měsíce uz nepije. Je to blbe ja vím, ale prosím o pomoc jsem bezradna.
Doma alkoholik a problémy… náhodný sex s kamarádem. Viděla bych to na dvě možnosti:
1. Dítě si nechat, do RL nikoho nepsat a být s ním sama, pouze v případě, že na to máš prostředky, tedy víš, že budeš mít velkou mateřkou a máš další zdroje a vlastní bydlení.
2. Potrat.
@Elizabeth4 šance 50:50.. jako tohle fakt nepochopim, s jednim se snažíš a s druhým spíš bez ochrany.. pomoc si musíš sama - volba je na Tobě.
@Elizabeth4 mmchdm, nechceš si zpackat život? Pust přítele k vodě a najdi si někoho solidního.. a dokud nevíš, co se sebou, používej HA:
@martina.se píše:
@Elizabeth4 šance 50:50.. jako tohle fakt nepochopim, s jednim se snažíš a s druhým spíš bez ochrany.. pomoc si musíš sama - volba je na Tobě.
Já eště k tomu nechápu, že se cíleně saží, když to doma vypadá, tak jak to vypadá. Mozek asi na prázdninách. ![]()
Pokud zvládneš být s dítětem sama - finančně i psychicky. Tak bych si ho nechala, ale v RL otec neznámí. Pokud ne, tak potrat. Přítel sice tři měsíce nepije, ale jestli k tomu má sklony, tak se k tomu bude vracet pokaždé, když bude problém.
Kamarád se do otcovství taky dvakrát hrnout nebude.
Dítě může být obou
1. říct doma pravdu a poradit se co dál
2. potrat
3. dítě si nechat a spolehnout se jen sama na sebe bez chlapa
Nevím kolik ti je ![]()
@Svistice píše:
Já eště k tomu nechápu, že se cíleně saží, když to doma vypadá, tak jak to vypadá. Mozek asi na prázdninách.
tak nějak ![]()
A co chceš ty? Nikde tam nevidím jestli miminko je vytouzene, či se rozhodnes jen podle toho, kdo je otec ![]()
To se to zvenku kritizuje
Nejlepsi bude, kdyz ta data vybalis u doktora, ten ti nejlip povi komu to vychazi, co my tady… ![]()
@karcasebkova píše:
To se to zvenku kritizujeNejlepsi bude, kdyz ta data vybalis u doktora, ten ti nejlip povi komu to vychazi, co my tady…
no tobě přijde normální spát s přítelem zkoušet mimino a pak se zapomenout s kamarádem s plnou parádou?
@ka2ka je jedno co mi prijde normalni, ale ta holka chtela poradit…a ne zdrbnout, ze neni normalni, uz asi sama pochopila, ze prestrelila. Kazdy si v zivote uziva ruznou,,bramboracku",tak proc soudit zvenku, kdyz vime prd.