Čekání na mastektomii

Anonymní
27.10.22 20:41

Čekání na mastektomii

Za pár týdnů mě bohužel čeká odstranění prsou. Onemocněla jsem rakovinou prsu a podstupují chemoterapie. Vzhledem k dědičné mutaci mě bylo doporučeno odstranění obou prsou. Jak se blíží termín operace jsem z toho čím dál víc hotová a nedokážu si to všechno ani ve snu představit.
Nyní mám prsa trojky a jednoho dne budu mit prsa uřezány. Jak jste to zvládly vy, které jste tohle musely řešit? Jak dlouho jste se zotavovaly?
Prosím anonym, citlivé téma

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.10.22 20:48

Já přišla o jedno prso
Za mně, raději obě, než jedno.
Operace byla v pohodě, žádný velký bolesti. brali mi taky uzliny v podpaží.
Byla jsem týden v nemocnici, ale některé holky byly třeba jen 3 dny
Držím palce, to zvládneš :hug:

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.22 21:31

Ahoj, ja mám mutaci BRCA 1. Jsem měsíc po preventivní mastektomii s okamžitou náhradou. Pokud si chceš pročíst zkušenosti, rady nebo si jen popovídat tak ti doporučuji fb skupinu mastektomie. Je uzavřená a jsou tam samé ženy.
Já jsem v nemocnici byla týden po operaci. Ještě mám problém zvedat ruce. Bolesti už ustupují.
Držím pěsti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 21:55

@baaruunkaa taky tam jsem :lol: v té skupině
Ale spíš jsem tam četla no

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.22 22:00
@Anonymní píše:
@baaruunkaa taky tam jsem :lol: v té skupině
Ale spíš jsem tam četla no

Já jsem také spíš četla a hodně mi to pomohlo se na operaci připravit, jsou tam užitečné rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 22:16

@baaruunkaa já skupinu našla, když už bylo dávno po operaci.
Ale teď mě čeká rekonstrukce, tak to tam taky občas je od holek. Tak tam ještě chvilku vydržím :lol:

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.22 22:29
@Anonymní píše:
@baaruunkaa já skupinu našla, když už bylo dávno po operaci.
Ale teď mě čeká rekonstrukce, tak to tam taky občas je od holek. Tak tam ještě chvilku vydržím :lol:

Kam půjdeš na rekonstrukci? Já jsem měla operaci na Berkově v Brně. Náhrada z břišního laloku a jsem maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 22:32

@baaruunkaa Motol, už bych to měla teď v říjnu za sebou, ale chytla jsem covid. Jako na potvoru.
Tak jdu v prosinci.
Taky z břišního laloku

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.22 22:51
@Anonymní píše:
@baaruunkaa Motol, už bych to měla teď v říjnu za sebou, ale chytla jsem covid. Jako na potvoru.
Tak jdu v prosinci.
Taky z břišního laloku

Myslím, že s výsledkem budeš spokojená. Prsa vypadají pěkně přirozeně. Bonus je ploché břicho :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 22:59

@baaruunkaa no to taky viď :lol:
Jak dlouho si byla v nemocnici?? Co bolesti??
A jak často pak na kontrolu??

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.22 23:14
@Anonymní píše:
@baaruunkaa no to taky viď :lol:
Jak dlouho si byla v nemocnici?? Co bolesti??
A jak často pak na kontrolu??

Byla jsem v nemocnici týden po operaci. Čtvrtý den jsem šla z JIP na normální pokoj. Šestý den mi vytáhli dreny. Co se bolesti týče tak největší problém mi dělal sešitý rozestup brišní stěny, ten bolí do teď. To jsem při zakašlání slzela. Paní co byla se mnou na pokoji byla už pátý den bez léků na bolest. První kontrolu jsem měla asi po týdnu a půl, to mi vytáhli stehy. Další kontrolu mám 6 týdnů od operace. Paní co se mnou byla na pokoji má kontroly častěji, ale měla jiného operatéra, každý lékař to má nastavené jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 23:23

@baaruunkaa děkuji
Já, že mám operaci 15.12. a Vánoce mám teda slíbeno, že budu doma, tak snad
Jen po mastektomii mi pořád odtékal serom, drény jely na plný koule, tak snad to teď bude ok.
Jo, může být na JIP telefon?? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2422
27.10.22 23:30
@Anonymní píše:
@baaruunkaa děkuji
Já, že mám operaci 15.12. a Vánoce mám teda slíbeno, že budu doma, tak snad
Jen po mastektomii mi pořád odtékal serom, drény jely na plný koule, tak snad to teď bude ok.
Jo, může být na JIP telefon?? :mrgreen:

Já jsem ho teď mohla mít. Loni jsem byla na jiné operaci a tam být nemohl. Asi záleží jak která nemocnice. To si myslím, ze do Vánoc budeš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
28.10.22 00:45

Zakladatelko, přeji ti, ať operace dobře dopadne a léčba zabere. Po absolvování onkologické léčby si můžeš zkusit požádat o lázně. Pobyt trvá obvykle 4 týdny. Můžeš jet např. do Luhačovic nebo do Františkových Lázní. Do lázní musíš nastoupit do roka od ukončení onkologické léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.22 10:25

@baaruunkaa děkuji :hug: tak uvidím, jak to bude

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat