Celní správa

16
10.7.24 17:55

Celní správa

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na práci u celní správy,
6 let praxe u Městské policie, je čas na změnu, neustále slýchám nadávky na tuto profesi a již mě práce nenaplňuje. Už delší dobu pokukuji o celní správě, opravdu mě ta práce láká, chtěla bych se zeptat jaké kdo má zkušenosti, počítám s tím, že je třeba 1 měsíc školy, jak to probíhá? A dále bych se chtěla zeptat jaká je nástupní mzda u celní správy, vím, že je to velmi osobní dotaz, ale opravdu by mě zajímala přibližná částka, z důvodu placení hypotéky je to pro mě důležité, zda to bude 25tis, 35tis apod…
Moc děkuji za rozumné komentáře a přeji krásný zbytek dne :) :)

Příspěvek upraven 10.07.24 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9276
10.7.24 18:00
@VendySO píše: Více

Výplatu ti přece nikdo neřekne, záleží na konkrétní pozici, praxi apod……

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
10.7.24 18:05

Jedine co viem ze kamarat colnik siel uz v 40 do dochodku a dost mu to zavidim :-) Asi som ti nepomohol ale aj toto je celkom dobra motivacia. Navyse stat ma neobmedzeny rozpocet takze je to isty prijem do buducnosti. Navyse ked si po 40ke najdes dalsiu pracu tak s kazdym odpracovanym rokom sa ti ten dochodok bude dalej zvysovat.

Ked tu boli naposledy kontrolori z colnice (pretoze platime mesacne 5-10 EUR dane colnikom) tak prisli traja, vyfinteny ako na prehliadku na cervenom namesti, pol dna tu strasne dolezito premienali kyslik na oxid uhlicity a potom zase odisli (teda samozrejme mali vodica, pretoze velke organy si sami neriadia auto).

Ked si tak od oka zratam ze ich mzdovy + rezijny naklad bude minimalne 200 EUR na den, boli tu pol dna (urcite si napisali cely vzhladom k tomu ze pred 7 ich nikdy nezastihnem a po 12 tiez nie) to je 800 EUR a to nepocitam benzin, opotrebenie auta… Tak sa nedokazem zbavit otazky za ako dlho sa im to asi z toho co platime vrati? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25497
10.7.24 18:40

A googlit umíš? https://www.google.com/search?…
od MP ti praxe část obvykle započtou, ale bez osobního kontaktu s personálkou tu jen honíš bahno (ani ne vodu)… nastuduj si zákony, než tam něco vůbec budeš posílat, dle mne jsi zcela mimo mísu, hlavně se zaměř i sem https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2003-361
https://cs.wikipedia.org/…h_sbor%C5%AF
jediné, co tě zajímá, jsou prachy, ty jsou tabulkově dané a každé tři roky se ti zvýší, před volbami taky.. mně p 30letech též mnohokrát, ale úplně „milujeme“ kolegyně, které o práci vědí NULU, ale prachy, to je zajímá hned :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27077
10.7.24 19:02

@VendySO https://www.celnisprava.cz/…default.aspx
Pokud chceš místo v Praze, tak po splnění požadavků tě rádi přijmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.7.24 19:47

@Lucy75
Děkuji i za Vaší odpověď.. beru to zde na přátelské úrovni, proto tento dotaz zde, samozřejmě schůzky s personalistou apod. absolvuji poté, až se rozhodnu, zatím zde píši o tom, že mě tato práce láká. Jsem si vědoma toho, že otázka ohledně financí může některé lidi rozbouřit, jako Vás, ale proto jsem jej napsala sem s tím, že chápu, že to je velmi osobní a že mi na to nemusí nikdo odpovědět.. Myslím, že jste natolik rozumná a chápavá, že to na tomto portálu pochopíte a tento dotaz mi prominete, zároveň co si budeme, finance jsou v dnešní době bohužel velmi důležité a hrají roli v rozhodování.
Děkuji také za zaslání odkazů ohledně zákonů, samozřejmě je znám a mám z nich absolvované zkoušky.. Neustále se v nich snažím zdokonalovat..
Jak píšete kolegyně, které o práci vědí NULU nemáte rádi, to je naprosto pochopitelné, proto se zde ty informace snažím zjišťovat a ne jen zde.. V případě budoucího nástupu bych nerada byla za kolegyni, která ví NULU.
Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.7.24 19:48
@Lucy75 píše: Více

Děkuji i za Vaší odpověď.. beru to zde na přátelské úrovni, proto tento dotaz zde, samozřejmě schůzky s personalistou apod. absolvuji poté, až se rozhodnu, zatím zde píši o tom, že mě tato práce láká. Jsem si vědoma toho, že otázka ohledně financí může některé lidi rozbouřit, jako Vás, ale proto jsem jej napsala sem s tím, že chápu, že to je velmi osobní a že mi na to nemusí nikdo odpovědět.. Myslím, že jste natolik rozumná a chápavá, že to na tomto portálu pochopíte a tento dotaz mi prominete, zároveň co si budeme, finance jsou v dnešní době bohužel velmi důležité a hrají roli v rozhodování.
Děkuji také za zaslání odkazů ohledně zákonů, samozřejmě je znám a mám z nich absolvované zkoušky.. Neustále se v nich snažím zdokonalovat..
Jak píšete kolegyně, které o práci vědí NULU nemáte rádi, to je naprosto pochopitelné, proto se zde ty informace snažím zjišťovat a ne jen zde.. V případě budoucího nástupu bych nerada byla za kolegyni, která ví NULU.
Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25497
10.7.24 20:03
@VendySO píše: Více
;) v pohodě, prominuto, máš pokoru a sebereflexi, to bude dobrý ;)
hele, ty začátky nejsou na zbohatnutí
ale ke konci kariéry se i na okrese dostaneš na krásné peníze, ze kterých je pak 50% renta, když tedy vydržíš těch 30let ;) nevím, která oblast u CS tě zajímá, mně přijde lepší ačr nebo pčr, že si najdeš svůj rank, u cs je to hlaně daňařina a to je celkem nuda, ale nevím, jak jsi zaměřená… hodně štěstí ;) :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
17.7.24 09:08

Ahoj,

určitě víš, že pokud se přihlásíš do služebního poměru, tak si nevybíráš pozici, ale kraj - město. Půjdeš na psychotesty, na fyzické testy, na zdravotní testy a někdy během toho si tě pravděpodobně pozvou do toho daného města a řeknou ti, jaké tam aktuálně mají místa, takže je fajn jít tam už s nějakou představou (jestli chceš terén, jestli chceš kancl, jestli to chceš 50/50 atd.) a povědomím, kde se co děláš… ale zároveň samozřejmě nikde není dáno, že zůstaneš tam, kam nastoupíš… :-)

Po nástupu potom dříve nebo později následuje kurz, který se dělí na dvě části. První část je u Přerova a je zaměřena prakticky (základy komunikace, sebeobrana, střelby, krizové situace atd.) a druhá část u Prahy, kde se jede čistě už jen teorie. Obě části jsou zakončeny zkouškou. Potom dle pozice následují další a další kurzy.

Nástupní mzda je na netu dohledatelná, ale záleží zase na pozici - jestli tam je rizikový příplatek, jestli je tam směnnost, dále záleží na praxi (těch 6 let u MP ti určitě započítají) atd. Do absolvování toho základního kurzu viz. výše je to 2 TT., po kurzu 3 TT. a dál už záleží zase na konkrétním místě… potom jsou ještě osobní příplatky, odměny atd. takže na začátku určitě raději počítej do 30k čistého s tím, že to pravidelně poroste…

Kdyby tě cokoli zajímalo, tak se klidně ptej… ten nástupní proces mám celkem čerstvě za sebou :mavam:

• Citovat
  • Upravit
11.2.26 19:34

Ahoj prosim jak je to s tou skolou v jilovisti? Je to klasika prednasky cca do 15h? Pak domu? Jsem prazska tak me zajima cca harmonogram. Dekuji Karta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.2.26 23:25

@ZelenaKarta3 Výuka na ZCK v Jílovišti je cca od 8:00 do 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie