Výpověď - nedohodnutí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
8.7.24 21:35

Výpověď - nedohodnutí

Ahoj, jsem v takové prekérní situaci a potřebovala bych poradit. Mám práci na smlouvu neurčitou a naskytla se mi vysněná nabídka práce v zahraničí. Zaměstnavatel v zahraničí na mě bohužel déle jak dva týdny čekat nemůže. Zkoušela jsem to řešit dohodou, že bych potřebovala za dva týdny odejít ale jsou ochotni mi to zkrátit max z dvouměsíční(dnes 8.7.), správně by mělo být do konce září, na max konec srpna. A tak dlouho bohužel čekat nemohu. Podřízený řediteli s kterým jsem to řešil mi nenápadně řekl, že jedině pak už před odjezdem nepřijít a dělat mrtvého brouka. Jak by se to pak řešilo? Špatnou kázeň, která by mi byla napsaná při tomhle stylu odchodu by mi nedělala dobrotu na pracáku ani při výběru práce, tomu rozumím. Má to nějaké další nevýhody? Maže se to pak po čase z rejstříku nebo to tam už zůstává navždy? Co se týče práce v zahraničí, je možno ihned potom odjet nebo se musí ten úprk z práce ještě řešit třeba na pracáku nebo tak? Díky moc předem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
424
8.7.24 21:39

Ještě zodpovídáš za škodu, která tvým jednáním zaměstnavateli vznikne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.7.24 21:41
@Eevi_Aada píše: Více

Jak moc je to reálné, že se tohle děje? Že přijdu o dovolenou jsem si taky vědom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
8.7.24 21:43

To záleží od zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
8.7.24 21:52
@dannycz96 píše: Více

Pokud to není nějaká menší firmička (což asi nebude, když je tam kromě ředitele i střední management), tak to může jít i do hodně vysokých částek. Pokud bych takového zaměstnance měl a toto mi udělal, po dobrém bychom se rozhodne nerozloučili. Velice dobře si to rozmyslete. O neloajálního zaměstnance nikdo nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
8.7.24 22:02

Sakra, se mi vymszala dlouhá odpověď…
No vicemene vse už bylo řečeno.
Jak moc to aktuální zam. bude resit, to zalezi, no…muzes dostat paragraf, áčka, jak moc zrovna tohle bude trapit zahranicniho zamestnavatele, to nedokazu odhadnout.
Teoreticky se muzes domluvit, za jakych podminek muzes nastoupit do nove prace (jakym stylem) a zda s tim nemaji nejaky moralni problém. Prostě to rict upřímně.
Co se tyce nahrady, zalezi od pozice a opet od zaměstnavatele. Dovedu si predstavit klíčovou pozici ve firmě, kterou budou muset resit nějakým interimem, a napocitat ti to k nahrade a to se muzes pěkně prohnout.
Na druhou stranu, pokud je to práce snů, nabidka, ktera se nebude opakovat, a nejde o pozice, kde se „vsichni v rybníku cele Evropy znají“, takze si pošramotíš pověst, tak… No nekdy je treba spalit most i za cenu obětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
8.7.24 22:04

Neni to tak davno, co tu nekdo resil to samé, az napadne stejný scénář, zkus pohledat v diskusích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
8.7.24 22:16

Tak jsi ženská nebo chlap?
Co tam máš za pozici? Je snadno nahraditelná a zastupitelná? Jestli ano, tak to nejspíš firma řešit nebude. Ale pokud ne a mohla by té firmě vzniknout větší škoda tak by to mohlo hnát k náhradě.
Ale dám ti tip co udělal můj kolega, o jeho odchodu se ještě dlouho mluvilo. Jeden den v práci si dal nějakýho panáka na kuráž a chodil po kancelářích a říkal lidem upřímně co si o nich myslí. Druhý den už nemusel chodit. Zkrátil si tak výpovědní lhůtu asi o 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16045
8.7.24 22:43
@smile_xxx píše: Více

Za každý den neomluvené absence lze srazit dovolenou, tak proto by o nějakou přišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.7.24 23:27

Je to vetší firma s několika pobočkami v ČR, podřadnější pozice. Ne každá firma si myslím má zapotřebí dělat pekla, když tohle někdo udělá. O to víc mě udivuje, že můj nadřízený mě pobízel k tomu, že mám i tuhle variantu. Rozumím, že nikdo by takového zaměstnance nechtěl ale ne vždy je to děláno se špatným úmyslem. Pracovala jsem skoro 10let bez nějakých problému, bez toho aniž bych byla na pracáku.
Jinak co se týče té dovolené, tak si myslím, že zaměstnanec po tomhle nemá moc nárok na její proplacení..ba naopak..
Ještě by mě zajímalo, jestli to zůstavá v rejstříku napořád nebo to po nějaké době zmizí. Nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15094
9.7.24 06:26
@dannycz96 píše: Více

Jestli s tim, že budeš mít áčka budoucí zaměstnavatel nemá problem, tak ok, případný další se už nic nedozví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.7.24 06:49
@karkarka píše: Více

Takže jestli to správně chápu, tak to uvidí jen nasledující zaměstnavatel v zahraničí a kdybych se chtěla vrátit, tak se to maže a přijížděla bych s čistým štítem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
9.7.24 07:52
@karkarka píše: Více

No a kde má nový zaměstnavatel jistotu, že to samé neudělá příště i jemu? :nevim:

@dannycz96 Riskla bych to třeba neschopenkou. Když ti přijdou na kontrolu, přijdeš o dávky, ale ty stejně budeš mít příjem od nového, se kterým se na dobu výpovědní lhůty domluv jen na práci na dohodu. Není to fér, ale pokud po té nové práci opravdu tolik toužíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.7.24 08:23
@cecetka píše: Více

Tak ono novému zaměstnavateli frnknout ze zahraničí už tak jednoduchý nebude. Navíc kdo ví, jestli to ze zahraničí taky uvidí. Tohle bych upřímně vysvětlila hned po příjezdu jak ti bylo. Je to komplikované a nevím, která situace bude nejmenší zlo, když to chci zrealizovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat