Nástup do nové práce po MD

11
4.7.24 13:57

Na chvíli na pracák po skončení RD?

Ahoj, mohl by mi někdo poradit?
15.7. mi konci rodičovská dovolená. Před dítětem jsem žila a pracovala v Praze, ale pak jsem se přestěhovala 200 km, tudíž do své původní práce se vracet nebudu. Zatím mám jen domluvenou „brigádu“ na srpen. Je to v Rakousku, 30 hodin tydne. Jde mi o to, jak to bude se zdravotním a sociálním tu druhou polovinu července- jestli se musím na tech 15 dni nahlásit na pracák? (Nebo to budu mít jeste pokryté celý červenec? Předpokládám, ze ne.) A pak na té brigádě - tam za me zamestnavatel bude platit sociální a zdravotní i kdyz je to jen brigada?
Potom plánuji od září pracovat také v Rakousku (jinde, nez je ta brigada, tam na stálo momentálně nenabiraji), ale zatím nic konkrétního nemám - takze, opět, pokud bych nenastoupila hned 2. září, ale třeba az v polovině měsíce, to uz se asi budu muset na pracak nahlásit určitě, že? Nebo si to zdravotní a sociální pak clověk platí sám..? Bojím se abych potom nezjistila, ze nekde neco dlužím. Kdyztak si zavolám na pracák, ale jestli tu nekdo tomu rozumi, tak prosím poraďte. Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35814
4.7.24 14:35

Konci to rodičovská dovolená nebo rodičovský příspěvek?
V původní práci máš pořád smlouvu nebo ti končí pracovní toho 15.7. i pracovní poměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.7.24 16:04

Noo oboji. Respektive teď jsem rok byla na neplaceném volnu. Dceri ted budou 4. K tomu 15.jsme ukoncili pracovní poměr. A rodičovský příspěvek skoncil taky - v cervnu mi poslali rodicak rovnou i za červenec.
Edit - Aha, tak ted koukam, ze mi narok na rodičovský příspěvek zanikl 31.5. ( v červnu jsem dostala dve davky najednou),takze uz mozna neco dlužím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat