Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak zvládáte celodenní nevolnosti. Jsem v 8tt a špatně mi je pořád, ať jím, piju nebo ne. Nosím s sebou neustále svačiny, ale to vůbec nepomáhá, ba naopak mi je kolikrát hůř. Zatim jsem se zvracení vyhla, jde jen o navály a nepříjemný pocit v žaludku a po celém těle.
Mate nějakou zaručenou radu? ![]()
@Tessiie mě celkem pomáhaly zázvorový lízátka z lékarny, ale já teda zvracela, neokázala sem v sobě udžet ani suchej rohlík
Nakonec sem musela na neschopenku…
Asi te nepotesim, ale mne nepomohlo nic. Zvracela jsem az do sedmého měsíce cely den. Občas jsem pila po lzickach ledovou kolu a jedla piškoty. Dobre se mi dělalo az v noci a to jsem pustosila lednici ![]()
@Tessiie píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak zvládáte celodenní nevolnosti. Jsem v 8tt a špatně mi je pořád, ať jím, piju nebo ne. Nosím s sebou neustále svačiny, ale to vůbec nepomáhá, ba naopak mi je kolikrát hůř. Zatim jsem se zvracení vyhla, jde jen o navály a nepříjemný pocit v žaludku a po celém těle.
Mate nějakou zaručenou radu?
celodenní nevolnosti jsem měla až do konce 6. měsíce. a ne jen nevolnosti, zvracela jsem denně i 8×, nepomáhalo nic, kromě spánku.
To mi neděláte radost
. Neschopence se chci vyhnout na co nejdýl, mam čerstvě praci a miminko nás docela překvapilo. Tak ja zkusím klidnit žaludek trochou coly, snad to bude lepší.
Ja mam celodenni a do toho bliju
v predchozich tehotenstvich jsem do sebe lila vychlazenou kolu a zabirala, ted zabira jen trosku
Ale lip nez nic
kamaradce pomahala vincentka. jedine po cem se mi 100 % nenatahuje jsou nanuky..nemuzu uz pomalu citit ani pecivo o vareni ani nemluve…ja ocekavam konec nevolnosti v 16tt (jsem 10),ale nekomu se dela lepe mnohem drive. nezbyva, nez to prezit. ![]()
U prvního těhotenství mi pomohl zázvorový čaj, u druhého ledové pivo - samozřejmě po doušcích
. Bylo mi zle až do šestého měsíce. Taky mi dělal dobře vychlazený meloun. Na každou z nás zabírá něco jiného, budeš muset najít ten svůj recept. Pořád říkám, že jsem měla pětiměsíční kocovinu a mejdan nikde
. Držím palce
.
Mě to pomáhalo alespoň trochu si ulevit, tak pít ledovou perlivou vodu, ale fakt jen po troškách, ale zvracení jsem se stejně nevyhnula. Nevařilo se tu, čtyři měsíce, to bych mohla pak na tom záchodě zůstat celý den. Jak někdo psal, trochu lepší to bylo večer, kdy jsem do sebe sem tam něco dostala… ale končím sedmý měsíc, pořád to není OK a mám jen 3,5 kg nahoře, fakt to byl masakr
Ahoj, mně je takz pořád špatně a to už jsem v 15 týdnu. Ale je pravda, že už to není každý den, zvracela jsem předvčerem
Studený meloun - souhlasím
Hlavně nic teplého do žaludku. Ted už můžu čaj, ale je tak teprv týden co ho snesu. Cibule, česnek, tak to stačí jen vidět a už se mi navalí. Výpary z vaření už jakž takž snesu. Z jídel na začátku jsem jedla chleba s máslem a rajče. Toto je moje druhé těho. První jsem zvracela jen 3×.Toto tak 3× denně
Měla jsem i ty hemeopatika, ale nevím jestli pomáhali, byly to dva druhy. Jedno se užívalo po probuzení proti nevolnosti. Já je jednou hned vyzvracela. druhé během dne při nevolnostech.Ty byly myslím lepší. Jmenuje se to Cocculine
Taky tě nepotěším, bylo mi takhle v podstatě celo těhotenství, ze začátku zvracení několikrát denně, v druhém trimestru to začalo pomalu ustupovat, ale nechutenství (už ne zvracení) mě provázelo po zbytek těhu. První trimestr jsem ležela doma a snažila se dostat do sebe cokoliv v mini množství a odvádět pozornost od toho že je mi špatně (seriály, filmy, spánek). Nic nepomáhalo.
Já už někdy musela zvracet i venku na trávě
Ale ten spánek fakt pomáhá. Ještě že to dá pokoj aspoň v noci. Já jsem na neschpence, práci bych jednak fyzicky dělat nemohla, taháme tam pytle s krmením težký, ale ani kdybych stála jen za kasou, tak by to nešlo skrz to zvraceni.
@Tessiie taky nepotěším, nevolnosti začaly v 7 TT a až do 11 týdne byly hrozný, nemohla jsem nic…lizatka kola nic mi nepomáhalo…každý den jsem si říkala že další den už nedám…po tom 11 týdnu se to trochu zlepšilo ale dobře mi začalo být až před 4 dny, kdy mi nebylo špatně ani chvilku, takže v 15.tým to přešlo, nekomu nezbývá než si to protrpět a počkat až bude líp, a věř že určitě bude ![]()
Nerada na to vzpominam, zazila jsem to dvakrat a to obdobi tehdy mi prislo nekonecny, proto je mi lito kazdy tehulky co to proziva.No vetsinou to trva cca 3 mesice, nekomu dyl a kazde pomaha na to neco jineho. Proste vydrzet, bude lip ![]()
Tak u mě taky, špatně celý den, až k večeru se to lepší, ale to je podle mě tím, že vím, že se blíží spánek, doma tři děti, takže škola, školka, nejmladší doma a můj denní plán je přežít
když uvařím, vytřu a pověsím prádlo, tak si říkám, jaká jsem dobrá
u každého těhotenství mi je špatně tak do dvacátého týdne, pak tak osm týdnů nic a pak zase zvracení až do porodu
takže moje rada prostě to vydržet
![]()
Ahojky, uplne te lituji, mam to stejne od 6tt celodenni nevolnosti, dny, kdy mi bylo dobre, bych spocitala na prstech. Dnes jsem presne 13+0 a obed jsem okamzite vyzvracela a je mi porad spatne, nekdy v 11tt se mi to spis jeste zhorsilo nez zlepsilo, domacnost stoji, povesit pradlo a umyt nadobi, obcas dojit nakoupit ci vyjimecne uvarit je vse co max zvladnu. Uz prestavam doufat, ze se to zlepsi, jedine co cloveku zbyva je vydrzet to, nekdy pomuze ledova cola nebo ledove ovoce hlavne meloun, ale nekdy ani to ne.
Snad se ti udela lepe kolem toho tretiho mesice, budu drzet palce. ![]()