Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petty0704 Vycházky jsou 6 hodin denně. A na tu svatbu bych si být Tebou změnila u Dr. místo pobytu a máš to ![]()
@Petty0704 tak neschopenka je od toho, aby člověk byl doma a léčil se a ne někam cestoval, může přijít kontrola a bude průšvih, vycházky asi možné jsou ale pár hodin denně
Ty ale nejsi práce neschopna. Zaměstnavatel ti musí upravit práci tak, aby byla vhodná pro těhotnou, připadne te nechat doma za plný plat. Neschopenka je nesmysl. Jinak vycházky na ni jsou až šest hodin, jejich rozložení si určujes ty, ale ne každy doktor ti je napíše v plném rozsahu
Pokud budeš na neschopence, nebudeš mít vycházky tak dlouho, abys mohla trávit celý den mimo a svatba kamarádky není důvod k porušení léčebného režimu. Takže přijde-li kontrola v době, kdy nebudeš doma, je jedno, že jsi byla na svatbě. Pokrátí ti nemocenskou, celou, ne jen za ten jeden den.
No, asi bych to neriskovala… protoze by to mohl byt prusvih ![]()
navic u nas uz ani v tehotenstvi nechteji davat vychazky (pri neschopence). ![]()
Ale asi bych to konzultovala s lekarem, ten poradi nejlepe ![]()
Dr Ti může napsat volný den. Tak si o něj zažádej.
Jedna holka u nás v práci chodila na neschopenku když ji někdo naštval. Měla doktorku co ji napsala nemocenskou kdykoliv. Na diskotéky chodila normálně
Dr ji napsala volný den či dva a lítala si venku jak chtěla.
Takže na svabu Tě asi uvolní ![]()
@Mexie píše:
Dr Ti může napsat volný den. Tak si o něj zažádej.
Jedna holka u nás v práci chodila na neschopenku když ji někdo naštval. Měla doktorku co ji napsala nemocenskou kdykoliv. Na diskotéky chodila normálněDr ji napsala volný den či dva a lítala si venku jak chtěla.
Takže na svabu Tě asi uvolní
Zadny volny den neexistuje, jsou vychazky max. 6hod. od 7,00 do 19,00, nebo zmena mista pobytu, treba chata nebo k rodicum apod, je nutno dat adresu a samozrejme i tam dodrzovat termin vychazek. Potom je moznost to risknout.
Zaběhni za lékařem, vysvětli situaci, není problém, aby ti napsal na dobu svatby jiné místo pobytu. Běžně se to tak dělá u pacientů u kterých není nutné léčení na lůžku, nebo u těch co musí po dobu léčení třeba k příbuzným, kteří se o ně starají.
@Nuníček Existuje. Změna pobytu se psát nemusí. Volný den dr napsat může, psala jsem se gynekoložky asi před měsícem, protože jsme měli slavnostní oběd a potřebovala jsem uvolnit. Řekla mi, že im může napsat volný den (musí to odůvodnit), ale prej než to tam dojde tak to trvá. Nakonec jsem to vyřešila jinak, ale uvolnit Tě na jeden den může. Když napíše jiné místo pobytu tak tam taky musí dodržet vycházky.
Ano zmena pobytu jde to napisi bezproblemu. Moja sestra se vdava pristi sobotu a mam tam byt uz v 11h jenze vychazky mam az od 13h
v pondeli sem objednana u mudr na prevaz a rovnou se ho optam na ty dve hodky jestli mi prepise hodiny na ten jeden den
tak dam vedet jak sem dopadla ![]()
@Mexie píše:
@Nuníček Existuje. Změna pobytu se psát nemusí. Volný den dr napsat může, psala jsem se gynekoložky asi před měsícem, protože jsme měli slavnostní oběd a potřebovala jsem uvolnit. Řekla mi, že im může napsat volný den (musí to odůvodnit), ale prej než to tam dojde tak to trvá. Nakonec jsem to vyřešila jinak, ale uvolnit Tě na jeden den může. Když napíše jiné místo pobytu tak tam taky musí dodržet vycházky.
Neexistuje, jsem praktik tak to vim.
@Nuníček Mě to doktorka nabízela. Těžko mi napíše neschopenku do restaurace
@Nuníček Nevim co existuje a co ne, ale ja jsem mela napsany den volna kdy jsme nemusela dodrzovat vychazky. potreovala jsem na jeden den uvolnit a tak jsem rikala dr jak to udelat a rekl, ze napise na socialku a da mi den volna, ze to budu mit jakoze omluvene. Tak nevim co mi napsal, ale nemusela jsme byt ten den doma a dodrzovat vychazky ![]()
Vdávala jsem se předloni v těhotenství taky při neschopence - nechala jsem si na ten den přepsat u gynekoložky místo pobytu tam, kde se svatba konala, ovšem i tam je třeba dodržet vycházky (dají ti max. 6 hodin denně mezi sedmou ráno a sedmou večer). O volném dni jsem nikdy neslyšela ![]()