Nechával jste někdo svému dítěti dělat celokovovou korunku?

7
5.6.26 06:58

Celokovove korunky u deti

Prosím, je tu nějaká maminka, která nechávala svému dítěti dělat celokovovou korunku na zoubek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21650
5.6.26 12:33

Co tě vede k úvaze provést svému dítěti něco takového? Korunky se už dávají na trvalé zub. Jednoznačně bych dala buď keramiku a nebo zirkon. Čistě kovové snad ani lékaři nedělají, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.6.26 13:38

Syn ma 4,5 roku. Ma kaz, da mu plombu a nasadí tu korunku. Právě že ja to nechci ale jeho zubarka trvá na tom! Zda se mi to divné v dnešní době. Tak se rozhodujeme či mu to mame nechat udělat. Jinak bude v celkovej narkóze proto že potřebuje udělat vic zubu a to je druhy problém pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
5.6.26 13:52

Ano, syn necele 3 roky. Ma velkou kazivost zubu. Na jednom ma korunku, protoze kaz uz byl rozsáhlý a plomba by to neudržela, zub by musel ven a je to jeste brzo, aby byl bez zubu. Ostatní by pak mohly růst křive. Na druhem budu davat další korunku, protoze opet kaz, ktery postupuje rychlostí blesku, a jediná možnost, jak ten zub ochránit, aby jeste vydržel, je dat korunku.
Zubarka mu davala jen oblbovaci sirup, žádná narkóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.6.26 13:56

Děkuji moc že si napsala. My mame dostat rovno 3 korunky. Taky ma velku kazivost. A vadilo to synovi kdyz mu ji dali? Netlači ho to? Mali jste taky narkozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
5.6.26 14:41
@Dana797 píše: Více

Děláme vždy po jednom zubu, ne najednou. Narkózu jsem nechtela. Zeptej se zubařky na možnost použití sirupu Midazolam. Syn ještě nemá 3 roky, musela jsem ho teda držet, ale zvládnul to. Tak jasne ze se mu ošetření moc nelibilo; je jeste maly, ale dobry. Nic ho netlačí, on ani neví, ze tam ma nejakou korunku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6449
5.6.26 22:57

Taky „máme“ korunku, velká kazivost zubů, a tenhle buď musel ven nebo korunka. Lékaři to hodnotí kladně, zub se namaže speciální vodičkou a dá se korunka a mělo by to zastavit kaz. Naše zkušenost je taková, že kolem korunky je dáseň stále nateklá, musí se denně masírovat, jinak krvácí a občas smrdí malé z pusinky. Má ji už rok a občas poslední dobou uvažuju, jestli by nebylo lepší zub vytrhnout. Dávali jsme pod analgosedací rajským plynem, jako ošetřujeme všechny kazy. Podle Dr. jsou naše potíže běžný, protože se jedná o cizí těleso v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.26 08:20

Syn ji má od 7 let, teď je mu 10 a zub už se kýve. Žádné problémy v puse neměl :think: vůbec o ní neví.

• Citovat
  • Upravit
7
6.6.26 08:31
@Anonymní píše: Více

Dekuji moc za zpravu, 🙏ja si myslim že ani nemam jinou možnost. Zoubky sice zatim neboli ale kazy „krasne“ tak že buď mu to nechám udelat teď nebo později ale nechci čekat až na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.26 11:10
@Anonymní píše: Více

Jinak mám ještě starší dítě, tomu byl stejný zub zhruba v 8 letech vytržen. Zubař vrtal, vrtal, najednou říká - kaz je moc hluboký, musíme to vytrhnout… 8o
To byl docela masakr, protože ty kořeny jsou tři a jsou dlouhé skoro centimetr, máme ho na památku doma. Nicméně bylo to bezbolestné, dítě bylo pod injekcí, jen celkem v šoku. Ale do 10 minut bylo hotovo a komplikace taky žádné nebyly. Kupodivu ani poté to moc nebolelo, stačil běžný sirup. A zuby se nerozjely.
U toho mladšího jsem se taky ptala na vytržení, ale (jiná) zubařka se na mě koukala jak na vraha, že to už se nedělá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3257
6.6.26 11:18

Naše dítě nemá 3 zuby od 3 let, kdy mu byly po úraze vytrženy. Nic se nikam nerozjelo, žádné korunky nemá. Je mu 6. Chodíme na velmi dobrou kliniku, takže věřím, že kdyby bylo potřeba, tak je navrhnou.
Ta celá akce tedy probíhala v celkové anestezii, klinika si zve na zákroky anesteziologa, dítě pak dospává na pokoji u nich a pak jde domů.
Běžné kazy se vrtají pod oblkováky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.6.26 14:00

@Snopy123 Mame právě vic kazu proto chce celkovou narkozu. Taky mame už 3 zuby venku-stoličky proto chce ten zachranit když to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
6.6.26 20:51

@Dana797 U nás to co šlo tedy vyvrtala a opravila, naštěstí dál bez korunek. Ať to dobře proběhne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.6.26 21:16

@Snopy123 Dekuji… To jsem chtela prave taky jenom vyvrtat a dat plombu bez korunky. Ale prej je mozne ze se mu to rozpadne casem. A? Mali jste taky narkozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
6.6.26 21:23

@Dana797 No na to trhání a vrtání ano. Když má pouze 1 kaz na kontrole tak to mu dávají jen sirup. Víc by s ním prý nedala i tak se jí snaží někdy na konci pokousat a řve. Ten 1 zub je tam strop pro obě strany. A na kontrolu chodíme co 4 měsíce. Ale on má ADHD a další a ten sirup je pak masakr a stává se z něj šílená myš, obrací to aktivitu pak.
A tedy on před ní neotevře normálně ani pusu. Ta narkóza mi přišla úplně super právě. A ten anesteziolog byl úplně super, hezky s ním komunikoval, nikam ho netlačil. Všichni naprosto respektují, že nesnáší doteky na hlavě a ty doktory. Byli jsme s ním než začali tedy i přes uspání. A pak nám ho donesli na ten dospávací pokoj, takže pak hned jsme zase byli u něj. A takhle mohli v klidu udělat co potřebovali, on se pak dospal. Chvíli jsme počkali a mohli jsme domů. Jen tedy to byla docela drahá sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.